Have a break - zomerstop

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over onze zomerstop: have a break!

Brief 168 – 11 juli 2023

Hey Sandy,

Aan mij de eer om de laatste brief voor de zomerstop te schrijven. Ongelofelijk dat er weer een schooljaar voorbij is, hè? Wat gaat de tijd toch vlug. Tijd om even een pas op de plaats te maken en te kijken wat er allemaal gebeurd is het afgelopen half jaar.

Nieuwe invulling

Super stoer dat je ervoor hebt gekozen wat minder te gaan werken, zodat je meer tijd over hebt om nog meer bezig te zijn met de dingen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Waarmee ik niet wil zeggen dat jouw werk als juf je geen energie geeft, hoor. Maar toch is het anders.

Heerlijk om meer vrijheid te voelen en je dagen iets rustiger te kunnen inplannen. Dat geeft rust. Je schreef dat je soms “jaloers” bent op hoe ik mijn tijd kan invullen en zo met mijn schrijfactiviteiten bezig kan zijn. Maar misschien omdat ik de tijd aan mezelf heb, maak ik er juist niet altijd optimaal gebruik van, als je begrijpt wat ik bedoel. 😉 Ik zou nog veel vaker en langer bezig kunnen zijn. Ik kies er alleen niet altijd voor. Ook een kwestie van prioriteiten stellen, moet ik bekennen.

Website

Dank je wel voor je lieve compliment wat betreft mijn vernieuwde website. Ik ben er zelf ook erg tevreden over. Natuurlijk wil ik nog wel wat dingen aanpassen, maar alles op z’n tijd. Sommige dingen moeten even bezinken. Zo wil ik eens kijken hoe ik eventueel zelf e-books kan verkopen en hoe ik dat het beste kan inrichten/aanpakken. Een plan voor in de (nabije) toekomst.

Alhoewel jij schrijft dat je tegenwoordig niet zo veel bezig bent met je website, vind ik dat de jouwe super leuk en actueel is. Zelf ben ik ook iets minder actief met bloggen. Na ruim vier jaar iedere vrijdag een blog online te hebben geplaatst, was de koek een beetje op. Tel daarbij de matige websitebezoekers op en je kunt je misschien wel voorstellen dat de motivatie even ver te zoeken is.

Terugkijken

Het afgelopen half jaar heb ik weer een aantal leuke dingen gedaan op schrijfgebied. Mijn derde e-book is gelanceerd, ik heb een aantal leuke gastblogs op www.schrijvenonline.nl gepubliceerd, een aantal verhalen voor schrijfwedstrijden geschreven en voor een daarvan zit ik nog steeds in de running. Fingers crossed dus!

Ook heb ik een proeflezer gevonden voor een aantal van mijn (nog niet) gepubliceerde verhalen en ben ik bezig geweest om mijn stoffige manuscript over de magiër te herschrijven/redigeren (ook met hulp van een proeflezer). Kortom, best wel wat succesmomenten. Daar ben ik trots op. Het gaat misschien niet altijd met reuzesprongen vooruit, maar ik blijf in beweging en dat is het belangrijkste.

Rust en weer door

Ook jij bent weer een heel stuk verder met jouw manuscript. Hoewel we zo een pauze van zes weken inlassen, hoop ik stiekem dat je mij eerder een bericht stuurt, want dat zou betekenen dat er leuk nieuws is.

Tot de zomervakantie voorbij is, genieten we van een welverdiende vakantie. Een periode waarin niets moet en “alles” kan en mag. Heerlijk. Even loskomen van alle verplichtingen en agenda-afspraken. Genieten van en met elkaar. Dat gaat zeker lukken.

Batterij opladen – Have a break!

Als het goed is, kan onze batterij een paar weken opladen, zodat we na die zes weken weer fris en fruitig kunnen beginnen aan de tweede helft van het jaar. Zo’n break is heerlijk en ook broodnodig. Niet alleen voor schoolgaande kinderen, maar voor ieder mens. Een periode van ontspanning om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen.

Geniet ervan met je gezin, maak er iets moois van en maak vooral veel mooie herinneringen samen, waar je later met veel plezier aan kunt terugdenken. Ik denk wel dat dat heel belangrijk is. Mooie momenten met elkaar creëren en genieten van het hier en nu.

Na de vakantie

Ik heb nu nog geen idee wat ik na de vakantie wil doen. Soms heb ik wilde plannen, maar dit keer laat ik het even los. Misschien stromen de ideeën dan wel over in mijn hoofd, haha. Laten we het hopen. De laatste jaren heb ik namelijk gemerkt dat je niet alles naar je hand kunt zetten.

Het leven gaat zoals het leven gaat en niet zoals jij wilt dat het gaat. Klinkt filosofisch misschien, maar dat is wel een les die ik geleerd hebt. Natuurlijk kun je proberen het een beetje te sturen hier en daar, maar volgens mij gebeuren de mooiste dingen onverwachts.

Met deze diepzinnige gedachte wil ik mijn brief afsluiten. Rest mij om je nogmaals een heel fijne vakantie te wensen. Ik hoop dat je er heerlijk van kunt genieten, met je gezin. Mocht er tussendoor iets spectaculairs te melden zijn, hoop ik het uiteraard van je te horen 😉.

Tot snel. Ik kan niet wachten om jouw nieuwe brief te lezen, al moet ik nog wel een poosje geduld hebben, haha.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters, gemaakt via Canva

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.