Geduld is een schone zaak als het om schrijven gaat

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen, in een reactie op mijn brief, dat geduld een schone zaak is.

Brief 198 – 4 juni 2024

Hey Sandy,

Zoals altijd was het weer een feestje om jouw brief te lezen. Ik ben nog steeds benieuwd welke avonturen jij beleeft. In twee weken kunnen er allerlei dingen gebeuren. Een leven staat immers nooit stil.

In deze brief zal ik wat verder ingaan op je vraag over je ideeën omtrent je feelgoodverhalen. Ben je al nieuwsgierig? 😉

Feelgoodverhalen

In je brief omschreef je het erg beeldend. Ik moest stiekem een beetje lachen toen je het over taartpunten en kruimels had, hihi…
Maar, het klopt precies. Het blijft spannend om te lezen of jouw idee of suggestie in het verhaal wordt gebruikt en zo ja, hoe dan. Knap dat je iedere keer weer een leuke, onverwachte wending weet te verzinnen en op die manier de lezer geboeid houdt. Ja, ik vind het een top manier om zo verhalen te schrijven.

Jouw ideeën op een rij

In je brief haal je vier ideeën aan waar je misschien iets mee wilt doen. Sowieso vind ik het een goed plan om er iets mee te doen, maar dat had ik je al vaker gezegd! 😉
* Een bookazine: ik lees momenteel ook een bookazine en vind het een prettige manier om een korter verhaal te lezen. Het voelt een beetje als een tijdschrift en dat is natuurlijk de bedoeling.
 * Een verhalenbundel: lijkt misschien een beetje op bovenstaand idee, maar dan met meerdere verhalen. Een verhalenbundel is een leuk idee. Heerlijk om meerdere verhalen te kunnen lezen, verspreid over een langere periode. Zeker als je het in de vakantietijd leest, dan kun je het regelmatig wegleggen en weer oppakken als je zin hebt. Voelt toch anders dan een dik boek.
* Verhaal van de maand-account: ik snap wat je bedoelt, zelf zou ik niet snel voor zoiets kiezen. Een maandelijks bedrag (al is het maar klein) voelt meteen als een ‘verplichting’, als je begrijpt wat ik bedoel. Liever geef ik een keer geld uit (bij een bundel of een bookazine). Dan ben je er ook vanaf en hoef je er niet meer aan te denken. Dat wil overigens niet zeggen dat het geen goed idee is, hoor. Alleen voor mij niet de beste optie.
* ????: zou er nog een ander idee zijn, vroeg je je af? Misschien…

Mijn idee

Wellicht ken je de online uitgeverijen? Ik weet haast zeker van wel. Als ik jou was, zou ik hen eens aanschrijven en je idee pitchen. Bij een online uitgeverij kunnen ze hier misschien iets mee. Ik weet natuurlijk niet of er dan een leuk verdienmodel aan gekoppeld kan worden. Maar op die manier bereik je waarschijnlijk ook meer mensen en kun je eens kijken (en voelen) of het iets voor je is. Je hebt inmiddels al een aantal verhalen op de digitale plank liggen. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik denk dat ze zoiets nog niet in huis hebben en het zou een mooie aanvulling kunnen zijn.

Dromen over een schrijfcarrière

Tja, jij en ik hebben dezelfde droom: hoe tof zou het zijn als we met onze verhalen niet alleen andere mensen blij kunnen maken, maar er ook een mooi centje aan over kunnen houden? Ik heb al een klein beetje mogen proeven hieraan, het gaat bij mij echter om mini bedragen 😊. Niet dat daar iets mis mee is, het zou nog leuker zijn als het meer opleverde dan een klein beetje. Ik voel met je mee, ik weet wat het is.

Zaaien, zaaien, zaaien…

Het blijft, denk ik, ook een kwestie van een lange adem hebben en veel zaaien. Hoe meer mensen je naam zien en hopelijk onthouden, hoe groter de kans dat je er uiteindelijk iets aan overhoudt. Hoe lang dat duurt, kan ik je helaas niet vertellen. Waarschijnlijk blijven de meeste mensen het niet zolang proberen of leggen ze zich erbij neer dat het nooit hun beroep of broodwinning zal worden. Dat het bij een leuke hobby blijft. En dat is ook helemaal oké.

Geduld is een schone zaak

En dat moet ik zeggen, haha. Als je me een beetje kent, weet je inmiddels dat geduld hebben niet mijn sterkste kant is. Dat is inderdaad een overtuiging, een belemmerende overtuiging ook nog eens. Al moet ik bekennen dat ik best trots ben op mezelf en hoe lang ik al probeer om met mijn schrijven iets te bereiken. Het heeft tot een aantal successen mogen leiden, iets waar ik dankbaar voor ben en zeker heel trots.

Een bestseller

Net als jij blijf ik dromen over die ene klapper, dé bestseller. Het zou je maar gebeuren dat jouw boek door duizenden mensen gelezen wordt. Hoe cool is dat?
Terwijl in mijn achterhoofd dan steeds dat stemmetje zegt: ‘dream on, dat is alleen voor de echte goede auteurs weggelegd of voor bekende mensen’.  Inderdaad, geen fijne gedachte. Ik ben al lang bezig om deze gedachte om te denken, met helaas nog niet het gewenste resultaat, haha. 😉

Ik hoop oprecht dat je met je ideeen aan de slag gaat. Natuurlijk ben ik benieuwd welke keuze je maakt en hoe dat zal uitpakken. Ik weet dat je me op de hoogte zult houden. Als ik je ergens mee kan helpen, let me know. Ik probeer met je mee te denken waar ik maar kan.

Nou, dat was het dan weer voor vandaag. Ik wens je veel succes met nadenken en plannen maken en natuurlijk wens ik je een mooie week. Ik ben benieuwd naar je antwoord volgende week.

Tot snel!

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.