Spannende maand

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen dat er een spannende maand aankomt voor haar.

Brief 118 – 15 februari 2022

Ha Sandy,

Heerlijk, die vorige brief. De energie spatte er vanaf. Ik heb dan ook weer ontzettend genoten.

EEN VOOR EEN

Stiekem was ik blij te lezen dat jij ook niet alles tegelijk kunt en doet, hihi. Ik snap zeker wat je bedoelde. Toch heb ik veel respect voor jou, omdat jij naast je werk ook nog zoveel andere dingen kunt ondernemen en al die plannen in je hoofd hebt. Heel knap vind ik dat.

En je hebt helemaal gelijk, hoor. Het is beter om dingen een voor een af te maken, voordat je weer aan iets nieuws begint. Helaas lukt mij dat meestal niet. Ik ben toch echt erg impulsief en vlieg soms zo weer in iets nieuws. Dat maak ik mezelf althans wijs. ?

SPANNENDE MAAND

In je vorige brief schreef je dat deze maand twee boeken zullen verschijnen. Jammer genoeg gaat dat niet lukken met mijn autobiografie. Momenteel zit Esther in de lappenmand en daardoor lukt het haar niet om alles van haar lijstje uit te voeren. Dat is helemaal oké. Gezondheid staat voorop en wat in het vat zit, verzuurt niet.

Mijn e-book komt 22 februari uit. Ook dat heeft enige vertraging opgelopen. Inmiddels heb ik geleerd dat dingen nooit gaan zoals je van te voren had bedacht, dus ook hier kan ik makkelijk mee omgaan. Het is niet erg dat het iets langer duurt, want het komt gewoon op een ander moment. Des te langer kan ik de spanning opbouwen! ?

NIEUWE UITDAGING

Heb ik je al verteld dat ik een nieuw verhaal heb ingestuurd naar Elly? Dat weet ik eerlijk gezegd even niet meer. Nou ja, bij dezen heb ik het dan misschien twee keer verteld. Hopelijk krijg ik hier binnenkort nieuws over. Het voelde goed om actie te ondernemen, toen ik de oproep op Facebook voorbij zag komen. Niet geschoten, is altijd mis, nietwaar?

Zo daag ik mezelf dus continu uit om stappen te zetten. Ik kan nu denken: wat als het niet lukt? Maar ik kan ook denken: wat als het wél lukt? Dat laatste is natuurlijk veel gaver! Ik hoop dat ik je snel meer hierover kan vertellen.

SCHRIJFBUDDIES

Wat een super tof idee om een community op te richten voor schrijvers (en lezers). Hoe cool om je eigen schrijfcursus te ontwikkelen? Ook al is dat nu nog iets voor in de (nabije) toekomst, de plannen zijn er en daar gaat het om.

Sowieso is het geweldig om dat samen met iemand te doen die dezelfde passie deelt. Bovendien kom je samen vaak verder en het is ook nog hartstikke gezellig. Een win-win-win situatie zou ik zeggen. Ik ben erg benieuwd wat er allemaal uit jullie koker tevoorschijn komt en volg jullie met veel plezier. Goed bezig.

MANUSCRIPT

Goed dat je je manuscript weer hebt opgepakt. Ik weet niet of jij dat gevoel herkent: dat het een te ver van je bed show lijkt en het vervolgens voor je blijft uitschuiven. Zo voelt het in ieder geval soms voor mij. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met geen helder einddoel.

Op het moment dat je niet goed weet wat je wanneer wilt doen, is het te vaag. Ik denk dat corona bij jou ook een groot aandeel heeft gehad in de vertraging die je hebt opgelopen met je manuscript. Super goed dat je nu weer begonnen bent. Ik hoop dat het vuurtje weer flink is opgelaaid en je lekker bezig bent met het verbeteren van je verhaal. Jou kennende komt dat helemaal goed.

SUCCESPLANNER

Het klinkt alsof het erg fijn is om met de SuccesPlanner te werken. Zo kun je in een oogopslag zien wat je al bereikt hebt en wat je meeneemt naar de volgende maand. Iedere keer denk ik dan: dat moet ik ook doen, maar het komt er toch niet van. Het past op de een of andere manier niet bij mij.

ANDEREN HELPEN

Tja, wat betreft die plannen. Die zullen nog even moeten wachten, denk ik. Er spelen wat andere dingen waar ik eerst mijn aandacht op wil richten. In een later stadium kan ik er meer over delen. Dat klinkt erg geheimzinnig, hè? ?

Ik vind het heel belangrijk om anderen te kunnen en mogen helpen. Dat is een van mijn drijfveren. Altijd geweest. Liefst in de vorm van vermaak. Hoe leuk om die twee dingen met elkaar te kunnen combineren?

Dat was het weer voor vandaag. Ik ga me (mentaal) voorbereiden op de lancering van mijn e-book dat volgende week dinsdag uitkomt.

Tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.