een nieuwe gezamenlijke uitdaging

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen meer over onze nieuwe gezamenlijke uitdaging.

Brief 152 – 7 februari 2023

Hey Sandy,

Fijn om te lezen dat jij ook steeds geniet van onze briefwisseling. Hoe druk wij het ook hebben, we maken altijd tijd om een brief te schrijven. Het blijft leuk om op de hoogte te blijven van elkaars ontwikkelingen en avonturen.

BOEKEN, BOEKEN, BOEKEN

Heerlijk al die boeken. Ik kan zo blij worden van een nieuw gekocht exemplaar. Mijn stapels werden zo groot, dat ik afgelopen week eindelijk mijn boekenkast heb ingericht. Na wat zoekwerk kochten we een nieuwe kast voor in de woonkamer en kon de “oude” kast verhuizen naar een andere ruimte, waar die nu staat te pronken als boekenkast.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Ook ik lees heel veel boeken over persoonlijke ontwikkeling. Nog bedankt voor jouw tips. Sommige daarvan ken ik wel, maar heb ik niet gelezen. Ik wacht even jouw mening af, voordat ik besluit of ik ze wil lezen, haha.

Meestal koop ik mijn boeken bij de kringloopwinkel of via boekenkraam (online boekwinkel met goedkopere boeken), maar soms wil ik een boek zo graag hebben dat ik het in de boekwinkel koop. Ik heb nog stapels boeken liggen (inmiddels staan 😉) die ik nog allemaal wil lezen. Hopelijk gaat het me ooit lukken.

MEERDERE BOEKEN TEGELIJK LEZEN

Ik vroeg me al af of ik de enige was met die afwijking. De meeste mensen lezen in een boek, maar ik ben vaak te ongeduldig (en ook erg nieuwsgierig) naar andere boeken. Omdat ik niet wil wachten tot ik het ene boek uit heb, begin ik alvast in een ander boek, haha. En eerlijk is eerlijk, het werkt prima.

Jij schreef dat je dit alleen doet bij boeken over persoonlijke ontwikkeling en niet bij verhalen. Ik moest een beetje lachen, want ik doe dat namelijk wel. Soms wel in een paar tegelijk. Samen met de boeken over persoonlijke ontwikkeling loopt het aantal behoorlijk op. Niet altijd even handig misschien.

WATERVERF

In de coronatijd heb ik met Yfke heel veel geverfd. Ik volgde Marion al op Instagram en ben ook naar een netwerkevent geweest dat zij organiseerde. Marion is een heel enthousiaste meid die bovendien erg creatief is.

Haar creaties op IG spraken me heel erg aan en tijdens de lockdowns waren er regelmatig schilderuurtjes online te volgen. Super leuk om dat met z’n tweeën te doen. Maar zoals dat bij mij wel vaker het geval is, raak ik op den duur toch een beetje verveeld en verdwijnt het enthousiasme.

JE HEBT TALENT

De resultaten die ik van jou voorbij zie komen op social media zijn heel mooi. Je kunt zien dat je erg creatief bent en talent hebt voor het schilderen. Het is ook heel leuke verf om mee aan de slag te gaan. Je kunt lekker experimenteren (of beter gezegd: “prutsen”) en tijdens het verven dingen aanpassen, zonder dat je steeds een nieuw vel hoeft te pakken. Ideaal dus.

Jou kennende gaan er vast nog veel kunstwerken voorbij komen. Als je ervoor gaat, geef je je volledig. Mooi om te zien. Ook een prettige bijkomstigheid dat je resultaten zo goed zijn, haha. Dat motiveert uiteraard ontzettend. Ik ben benieuwd wat je nog meer in huis hebt.

ONZE NIEUWE UITDAGING

Ja, onze nieuwe uitdaging. Wat gaaf dat je net zo enthousiast bent als ik. Dat had ik stiekem wel gehoopt. Nu maar hopen dat het ons op tijd gaat lukken. De afgelopen week had ik een aantal afspraken staan, waardoor er van schrijven niet heel veel terechtkwam. Hopelijk gaat dat deze week beter!

Samen een verhaal schrijven is niet per se makkelijk. We hebben toch allebei een andere schrijfstijl en de verhaallijn wordt ook iedere keer anders dan je misschien verwacht had. Aan de andere kant is dat juist het interessante en leuke. Er is iedere keer weer iets te ontdekken. Een verrassing wat er precies uit de pen vloeit. Ik kan niet wachten tot het verhaal geschreven is. Dat het leuk wordt is een ding dat zeker is.

NIEUW SCHRIJFDUO

Er poppen onmiddellijk ideeën in me op als ik denk aan de mogelijkheden die er zijn om samen te schrijven. Leuk om te ontdekken of het überhaupt met elkaar matcht en hoe wij het ervaren. Je bent natuurlijk wel afhankelijk van de ander.

Door te doen, leer je, dus dat geldt ook voor ons verhaal. Ik weet zeker dat het een leuk verhaal wordt. De eerste tweeduizend woorden staan al op papier, dus dat belooft wat. Ik kijk erg uit naar het volgende deel.

OPLEIDING

Deze week hoop ik mijn laatste module van mijn opleiding ervaringsdeskundige in te leveren. Het is nog even aanpoten, want ik moet een eindverslag maken. Pfff, alsof ik weer opnieuw in de schoolbanken zit, haha.

Dan volgt nog het examen en hopelijk rond ik dat met een mooi cijfer af. Ik ga er voor. Het komt zeker goed. Nu rest de vraag wat ik ermee kan en wil doen. Het is me nog niet helemaal duidelijk wat mijn mogelijkheden zijn. Ik weet wel dat ik liever niet een op een coaching wil doen. Het schrijven en uitvoeren van begeleidingsplannen is namelijk niet mijn favoriete bezigheid. Oeps!

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen. Ik houd je uiteraard op de hoogte.

Heel veel plezier en succes met het schrijven aan ons verhaal en tot volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto door Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.