Weer een stapje verder op schrijfgebied

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen dat ik alweer een stapje verder ben, op meerdere vlakken.

Brief 153 – 14 februari 2023

Hé Ellen,

Het was vorige week weer genieten van jouw brief. En vandaag is het weer mijn beurt.

Gezamenlijke uitdaging – weer een stapje verder

Jij schreef vorige week weer over onze gezamenlijke uitdaging: het verhaal voor de schrijfwedstrijd. Het is heel leuk om samen aan een verhaal te werken. Alhoewel de tijd misschien wel een dingetje gaat worden. Als ik mij niet vergis is de deadline over twee weken en we moeten nog best een groot stuk. In het tempo dat we nu schrijven, gaat het niet lukken. Maar gelukkig hebben we nog tijd en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik werk meestal het beste met deadlines, haha. Ik zal straks weer een stukje verder schrijven.

Grappig trouwens dat jij  begon over een nieuw schrijfduo. Wie weet wat de toekomst gaat brengen op dat vlak…

Meerdere boeken tegelijk lezen

Wat grappig om te lezen dat jij wat betreft het lezen van boeken ook wel een beetje op mij lijkt. Ik dacht al dat het een soort “afwijking” was dat ik graag meerdere boeken door elkaar heen lees, maar jij doet het ook! Bij mij gaat het dus inderdaad wel vaak om persoonlijke ontwikkelingsboeken en jij kan dat met alle boeken. Ik merk bij mijzelf wanneer ik die neiging krijg bij verhalende boeken, dat het huidige boek dan misschien niet interessant genoeg is. Toch ben ik wel zo’n type van ‘als ik eraan begin, dan wil ik het ook uitlezen’. Dat heb ik ook met films en in mindere mate met series.

Stapels boeken

Jij vertelde dat je een nieuwe boekenkast hebt gekocht, waardoor je de oude kon gebruiken voor al jouw stapels boeken. Net als jij eerst had, had ik ook overal stapels boeken liggen. Nu heb ik nog wel hier en daar een paar boeken liggen, maar de grote stapels in mijn slaapkamer hebben ook een nieuw plekje gekregen. Ik heb daar zo’n trolley voor gekocht en in mijn geval omgetoverd in een heuse boekentrolley 😉… Het ziet er stukken opgeruimder uit en het paste er zowaar bijna allemaal in. Nu dan dus alleen de kunst om voorlopig geen boeken te kopen, want hij is wel écht vol. En dat gaat de ene keer beter dan de andere keer, haha.

Waterverf en tekenen

Ik moest wel een beetje blozen van jouw lieve compliment vorige week en afgelopen weken onder mijn berichtjes op mijn social media. Je zei heel lief dat je vindt dat ik talent heb als je naar mijn waterverftekeningen kijkt. Dank je wel!

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Hoe meer ik het doe, hoe rustiger ik ervan word – in het geval van waterverftekeningen dan. Geef mij een bolletje wol en een haaknaald en mijn stresslevel schiet flink omhoog. Soms verbaas ik mijzelf een beetje dat ik zo creatief kan zijn op bepaalde vlakken, maar zodra het wol of iets dergelijks betreft, kom ik er niet uit en is dat alleen maar frustrerend. Ik ben duidelijk meer gemaakt voor pennen, potloden en kwasten, haha.

Een creatieve toekomst?

Hoe meer ik de laatste jaren bezig ben met creatieve dingen – schrijven / tekenen / schilderen – hoe meer ik mijzelf wel eens afvraag of er niet een creatieve toekomst voor mij in het verschiet ligt. Dan komen er echter weer een hoop belemmerende overtuigingen om de hoek kijken. Waar ik al jaren denk: met schrijven valt toch niet veel te verdienen, komen diezelfde gedachten nu ook op met tekeningen. En ik weet in mijn hoofd dat dit bij allebei niet klopt, toch is het een overtuiging die blijkbaar wat dieper geworteld zit. Ik denk dat jij het wel herkent.

Manuscript

Ten slotte wil ik graag nog een korte update geven over mijn manuscript – ik ben weer een stapje verder. Zoals je misschien nog wel weet, was ik druk bezig om op papier aantekeningen te maken – een papieren herschrijfronde. Gisteren heb ik de laatste opmerkingen en aanvullingen voor mijzelf genoteerd. Daarna ben ik gelijk gestart met het digitaal verwerken van mijn eigen aantekeningen. Gevoelsmatig is het de laatste stap voordat ik het weer aan iemand ga laten lezen. Daarna moet ik alleen nog eventuele aantekeningen van mijn meelezer verwerken en dan kan ik hem gaan opsturen.

Ik merkte dat ik gisteren echt een soort mentale drempel over ben gegaan. Ik heb weer een hobbel genomen en het is leuk om te zien hoe mijn verhaal weer een stukje beter is geworden. Het zou super zijn als ik hem eerdaags echt “af” heb, voor zover een manuscript ooit echt helemaal af kan zijn…

Dit was het weer voor vandaag. Ik ga straks weer lekker aan de slag met ons verhaal. Het gaat ons lukken!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.