Onze wederhelft

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief snijdt Ellen een nieuw onderwerp aan: onze wederhelft.

Brief 194 – 16 april 2024

Hey Sandy,

Het was, zoals altijd, weer een feestje om over jouw bezigheden en avonturen te lezen. Dat we veel meemaken, is inmiddels duidelijk. We laten op een leuke manier zien hoe het leven van een schrijver eruit ziet en dat dat niet uitsluitend bestaat uit hele dagen schrijven.

In deze brief wil ik eens een heel ander onderwerp aansnijden (maar dat had je vast al gezien in de titel van deze brief 😉). Hier kom ik zo op terug.

Jouw nieuwe avontuur

Afgelopen week ben je begonnen aan een nieuw verhaal van de maand. Dit keer over Jasmijn. Ik geniet er met volle teugen van. Je hebt echt een talent voor feelgoodverhalen. Het leest zo vlot en fijn. Heerlijk. Ik kan niet wachten op het nieuwe deel. En uiteraard ben ik erg nieuwsgierig welke kant dit verhaal op gaat.

Goede opzet

Ik vind het slim dat je jezelf wat meer tijd gunt en de delen met een duidelijke vraag aan de lezer afsluit. Zo is het toch redelijk afgebakend en geeft het ook genoeg ruimte voor de lezer om mee te denken en kun jij weer vooruit. Het lijkt me heel spannend om te lezen wat je lezers denken. Bovendien kan het je ook nieuwe inzichten geven, zodat je het verhaal weer een geheel andere kant op kunt sturen. Goed gedaan!

Happy Juice

Ook ben je met iets nieuws gestart. Dit keer op het gebied van je gezondheid. Ik kan me nog goed herinneren dat je aan het begin van dit jaar schreef dat je lichamelijk meer in balans wilde komen. Dat je wilde werken aan je energieniveau. Hoe mooi dat dit (Happy Juice) op je pad is gekomen. Of misschien was dat precies wat er moest gebeuren…

Actie ondernemen

Dat vind ik zo mooi aan jou. Je ziet, leest of hoort ergens iets en je duikt er meteen in. Niet zonder jezelf er eerst in te verdiepen. Ik denk dat daar een verschil zit tussen ons. Ik kan me ergens instorten zonder mezelf er eerst beter in te verdiepen en dat leidt niet altijd tot iets, haha. 😊Jij onderneemt wel actie, maar doet dat gecontroleerd, althans zo komt het op mij over. Misschien herken je jezelf er helemaal niet in.

Meer energie

Inmiddels ben je een poosje bezig met je Happy Juice avontuur en ik ben dan ook benieuwd of je al resultaat merkt. Waarschijnlijk zal dat even duren, maar het zou fijn zijn als je wel iets merkt. Dat motiveert. Al zijn het maar kleine stapjes, alle beetjes helpen, nietwaar? Ik hoor de volgende keer wel hoe het gaat met het drinken van het sap.

Iets heel anders

Afgelopen week dacht ik opeens dat we het nog nooit hebben gehad over hoe onze mannen tegen onze schrijfavonturen aankijken. Hoe zij hiermee omgaan? Zijn ze behulpzaam, denken ze mee of laten ze het geheel aan ons, de schrijvers, over? Ik vond het in ieder geval een leuk onderwerp om eens met jou te bespreken.

Controleren

Mijn man vindt het hartstikke leuk dat ik schrijf, maar zelf heeft hij er niets mee. Hij leest niet graag en heeft wat dat betreft niet zoveel fantasie, haha. Een goede autobiografie (van bijv. sporters) vindt hij dan weer wel interessant. Maar dat hij een fervent lezer is, kan ik niet zeggen. Ergens best jammer, maar het is wat het is. Hij heeft wel een “taakje” en dat is mijn verhalen controleren op spelling of foutjes. Mijn controleur zal ik hem maar noemen 😉.

Eigen ding

Wat betreft inhoud blijft het aan de oppervlakte. Hij zal wel zeggen of het logisch is (voor zover dat kan), maar wat hij er zelf van vindt, laat hij meestal in het midden. En dat is helemaal oké. Ieder zijn eigen ding, toch? Ik vind dat ook niet erg. Je moet het wel leuk vinden om te doen, anders heeft het geen meerwaarde.

Jouw man? Jouw wederhelft?

En hoe is dat bij jullie? Heeft jouw man een actief aandeel in jouw schrijfproces? Of is het net als bij ons? Verhalen doorlezen op spelling of grammaticale fouten? Misschien heb jij meer geluk en is jouw man erg enthousiast over jouw schrijfsels. En omdat je een kinderboek hebt geschreven, weet ik dat een van jouw zoons je verhaal heeft gelezen en ook heeft goedgekeurd! Dat is helemaal fantastisch natuurlijk. Wat wil je nog meer?

Meegaan

Ik kan wel eens fantaseren over de toekomst. En in die fantasieën zie ik ons dan samen de wereld over reizen om over mijn boeken te praten. Dat mijn man mijn manager is en alles regelt. Ja ja, ik weet het, ik draaf door, hihi. 😊 Maar hoe leuk zou het zijn als je samen zo’n avontuur kunt aangaan? Dat je het met z’n tweeën kunt doen? Mij lijkt dat echt gaaf. Hoe denk jij daarover? Ik ben benieuwd…

Nou, dat was het weer voor vandaag. Ik kijk uit naar jouw antwoord en hoe het bij jullie gaat.

Tot snel!

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

Bol AlgemeenBol Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.