Boeken over persoonlijke ontwikkeling

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik over het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Brief 151 – 31 januari 2023

Hoi Ellen,

Ik heb weer genoten van jouw brief vorige week! Altijd weer een feestje om te krijgen en om te lezen.

Nieuwe boeken over/voor persoonlijke ontwikkeling

Jij schreef er ook al over in jouw brief: boeken voor en over persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn allebei bezig met van alles wat hiermee te maken heeft en hebben hier al uitgebreid over geschreven in onze briefwisseling. Het is leuk om af en toe iets bij jou langs te zien komen en dan te ontdekken dat er weer een interessant – en voor mij nieuw – boek is. Momenteel ben ik ook boeken aan het lezen die hiermee te maken hebben. Niet één, maar gewoon meer tegelijk 😊. Vijf om precies te zijn, hihi.

Meerdere boeken tegelijk lezen

Vroeger kon ik dat niet; meerdere boeken tegelijk lezen. Ik moest altijd eerst een boek uitlezen, voordat ik in een nieuwe begon. En dat heb ik op zich nog steeds wel, als het om verhalende boeken gaat. Ik ben over het algemeen met maar één verhalend boek tegelijk bezig, voor mijzelf. Momenteel is dat Quotum, van Marloes Morshuis. Daarnaast ben ik allebei mijn jongens een boek aan het voorlezen. Dat maakt al drie boeken. Met vijf persoonlijke ontwikkelingsboeken en ook nog een schrijfboek erbij, maakt dat in totaal 9 boeken!!! Herken jij dat wel een beetje of ben ik een beetje een rare wat dat betreft? Eerlijk zegge. Hihi…

Waarom zoveel persoonlijke ontwikkelingsboeken tegelijk?

Waarschijnlijk vraag jij je nu af waarom ik zoveel verschillende persoonlijke ontwikkelingsboeken tegelijk aan het lezen ben. En als jij je toevallig hierin wel herkent, zijn er vast anderen die zich dit afvragen. Heel begrijpelijk…

Ik merk dat ik dat soort boeken meestal niet achter elkaar uit kan lezen, omdat het stof is waar je toch echt wat beter je aandacht bij moet houden. Ook heb ik er gewoon teveel in huis en trekken ze allemaal mijn aandacht. En aangezien ze over verschillende onderwerpen gaan, ben ik ze gewoon door elkaar heen aan het lezen. Het voordeel is dat er toch geen echt verhaal in zit, zodat je ook niet zo snel de draad kwijt bent.

Steeds neem ik mijzelf voor om ze eerst allemaal uit te lezen voordat ik weer aan een nieuwe begin, maar tot nu toe lukt dat nog niet echt. Zou misschien wel makkelijker zijn, haha.

Er zijn altijd nog meer boeken over persoonlijke ontwikkeling

Ik heb nog een paar andere boeken in huis, die ik ook graag zou willen lezen rondom dit onderwerp, zoals bijvoorbeeld twee boeken van Abraham Hicks over de wet van aantrekking. Daar heb ik al veel goede verhalen over gehoord. Net als het boek Kubieke E, het vervolg van E-Kwadraat. Volgens mij heb jij die ook al gelezen. Genoeg interessants wat nog kan volgen. Ik weet dat jij ook altijd dit soort boeken leest en ik houd mij dan ook aanbevolen voor nog meer boekentips! Ik zal proberen ze niet allemaal tegelijk te gaan lezen 😉.

Wondere Wereld van Waterverf

Wat grappig om te lezen dat jij ook de cursus “De Wondere Wereld van Waterverf” hebt aangeschaft. En jammer dat hij bij jou al verlopen is… Ik merk zelf dat ik er nog steeds veel plezier aan beleef en dat ik ook al een mini-beetje handiger aan het worden ben. Het begin is er! Ik heb mijzelf zelfs nog twee aanvullende cursussen van Studio Cremers cadeau gedaan.

Natuurlijk kan ik het via veel oefenen ook zelf leren, maar ik zie het als een investering in mijzelf. En zeker als je bedenkt dat die laatste aanvullende cursus nog geen twintig euro heeft gekost, snap je misschien wel dat ik het van mijzelf wel mocht kopen. En wie weet waar dit creatieve schip nog eens naartoe gaat varen…

Leuke nieuwe uitdaging samen!

En dan wil ik ten slotte nog even zeggen dat ik vorige week echt blij verrast was door jouw berichtje. Hierin vroeg je mij of het een idee was om samen een verhaal voor een feelgood schrijfwedstrijd te schrijven. Superleuk! We zijn al gelijk aan het brainstormen geslagen en hebben al een idee waar we mee verder kunnen. Sterker nog: jij bent zelf al gestart met een beginnetje van het verhaal.

Door de mega drukke week op mijn werk heb ik nog niks getypt, maar er borrelen al zeker een aantal ideeën in mijn hoofd die misschien wel een plekje in het verhaal gaan krijgen. Ik ben heel benieuwd of het ons gaat lukken. Volgens mij hebben we allebei nog nooit met iemand anders een verhaal geschreven. Toch zijn er genoeg mensen die dit doen, dus dan kunnen wij dit ook, zou je denken. We gaan het zien. En in ieder geval gaan we plezier beleven aan het proces. Dat weet ik zeker!

Dan is het tijd om weer te stoppen – en misschien wel te beginnen aan ons verhaal. Jij zult hier in jouw volgende brief vast nog wel meer over gaan vertellen.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.