De komende tijd schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen o.a. over mijn plannen voor de komende tijd…

Brief 161 – 16 mei 2023

Hoi Ellen,

De meivakantie zit er inderdaad alweer op. Ik heb vorige week weer kunnen genieten van een leuke brief van jou. En vandaag is het weer mijn beurt.

Meivakantie

Ik heb, net als jij, echt genoten van de meivakantie. Het is altijd weer fijn om even niets te moeten en lekker in de relaxmodus te kunnen stappen. Door mijn Long Covid wist ik dat het wat betreft mijn energielevel ook wel goed was om even bij te tanken, maar pas in die eerste vakantieweek merkte ik hoe leeg mijn emmertje eigenlijk was. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik echt niks heb gedaan, op Koningsdag vieren na. Ik had niet eens energie om één van mijn vele creatieve hobby’s te doen, dus dat zegt wel wat.

Luisteren naar je lichaam

Die eerste vakantieweek besloot ik gewoon naar mijn lichaam te luisteren. Als er iets is dat ik de afgelopen 2,5 jaar, sinds ik met Long Covid te maken heb, heb geleerd, dan is het wel dat dit heel belangrijk is. Ze zeggen niet voor niets: luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen. Dus heb ik wat spelletjes gedaan met mijn jongens, wat gelezen en veel serietjes gekeken.

De tweede week ging het alweer wat beter en kon ik wel wat meer ondernemen. Gelukkig zijn mijn jongens ook echt gemaakt voor zo’n relaxmodus en gaan ze lekker hun gang. We hebben van de vakantie genoten!

Manuscript

Het is dan ook vast geen verrassing als ik vertel dat ik niet toegekomen ben aan het herschrijven van mijn manuscript… Ik ken mijzelf wat dat betreft ook goed genoeg om te weten dat ik daar in de vakanties nooit zo mee bezig ben, maar nu helemaal niet. En dat was prima. Zoals jij al schreef: zo’n manuscript loopt niet weg. Het komt goed.

Jouw derde e-book

In jouw brief schreef jij dat je de dag dat jouw derde e-book uitkwam de hele tijd met een grote glimlach hebt rondgelopen. Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Het is echt een hele prestatie dat je zover bent nu. En wie weet wat er allemaal nog meer op je pad gaat komen. Ik ben echt heel benieuwd.

Ondertussen heb ik ‘Zoutelande’ uit, jouw eerste e-book. Ik vond het een leuk verhaal. Tijdens het lezen waande ik mij echt in Zeeland en ik was ook een beetje mee op vakantie met Liselotte. En ondertussen was ik nieuwsgierig naar wat er nou met die ketting aan de hand was. Goed gedaan!

Uitslag schrijfwedstrijd

Jammer dat jouw verhaal niet wordt opgenomen in de bundel “tijdreizen”. Als er zoveel inzendingen zijn, is het altijd afwachten wat de jury kiest. Het is vaak ook een kwestie van smaak en mazzel hebben dat jouw verhaal datgene is wat zij in hun hoofd hebben en waar ze naar zoeken. Hopelijk heb je meer geluk met je inzending voor die andere schrijfwedstrijd. Ik duim met je mee!

Mijn plannen de komende tijd

Je kunt je misschien voorstellen dat ik niet heel veel plannen voor mijzelf heb de komende tijd. Natuurlijk wil ik van alles, je kent mij 😉, maar ik weet ook dat ik nu in het laatste stukje van het schooljaar zit – in groep 8 notabene – en dat is altijd pittig druk.

Als het lukt wil ik natuurlijk aan de slag met mijn manuscript. Het voordeel daarvan is wel dat ik makkelijk een stukje kan doen en het dan weer kan wegleggen. Verder zou ik het leuk vinden als wij inderdaad nog iets met ons verhaal van de feelgood schrijfwedstrijd kunnen doen. En ten slotte ben ik een beetje aan het stoeien met het maken van nieuwe geurcreaties in de vorm van olie-diffuserhangers of sieraden. Ook dat is iets dat ik even kort kan doen en dan weer weg kan leggen.

Het belangrijkste is mijn werk kunnen doen en kunnen genieten van mijn gezin. Nog tien weken tot de zomervakantie en dan kan er weer meer. Ik kijk er stiekem wel een beetje naar uit 😉…

Tot de volgende brief!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.