en door met schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over “en door…” gaan met schrijven o.a.

Brief 160 – 9 mei 2023

Hey Sandy,

Inmiddels zit de meivakantie er alweer bijna op. Tijd vliegt als je plezier hebt, nietwaar? Ik heb me in iedere geval prima vermaakt. Hopelijk heb jij ook genoten van de (vrije) tijd met je gezin? 😊
Inmiddels is het een paar weken geleden dat we elkaar “gesproken” hebben, er is dus weer een heleboel te melden.

FANTASTISCHE WEEK

Toen jij vorige keer aan de beurt was om een brief te schrijven, zei je dat ik een spannende week voor de boeg had. Deze week ligt alweer even achter me, maar ben ik zeer zeker nog niet vergeten. Het was echt FANTASTISCH. Ik heb er met volle teugen van genoten.

Zo was er natuurlijk de theatervoorstelling van Henk en mij, een groot succes. Super dankbaar voor iedereen die de moeite had genomen om naar ons te komen luisteren (en kijken dit keer). Heel speciaal dat mensen dat voor je doen. Ik heb er nog dagen van nagenoten, alsof ik in een roes zat. Een fijne, dat wel 😉.

DERDE E-BOOK

 Die dinsdag dat jij me schreef, werd mijn derde e-book bij HIP Publishing gepubliceerd. Hoe tof was dat? Ik heb de hele dag met een big smile op mijn gezicht rondgelopen. Het voelt nog altijd een beetje onwerkelijk dat het mijn derde (!) e-book is. Wat kan er in een paar jaar tijd veel veranderen, hè?

Precies zoals jij ook al zei. Wie had dat gedacht toen we vier jaar geleden met onze briefwisseling begonnen? Gehoopt? Ja, dat wel. Verwacht? Nee, niet per se. Het is en blijft super bijzonder om dit proces te mogen ervaren. Ik hoop oprecht dat jij met jouw manuscript ditzelfde mag meemaken.

JUBILIEUM

Op de dag dat ik deze brief schrijf is het 4 mei (voor mij een heel speciale datum: op die dag vroeg Bart mij 32 jaar geleden verkering) en in mei zijn wij 4 jaar geleden met onze briefwisseling begonnen. Een jubileum dus. Super leuk dat wij met nog net zoveel (of misschien zelfs nog wel meer) enthousiasme elkaar schrijven en op de hoogte houden van onze (schrijf)avonturen.

Ik ben blij dat ik toen de stoute schoenen heb aangetrokken en jou heb benaderd. In de afgelopen jaren hebben we al veel “samen” meegemaakt. Leuke, maar ook minder leuke dingen. Precies zoals het gaat in het leven. Op naar nog veel mooie (schrijf)jaren en hopelijk komt die ontmoeting er toch echt eens van 😉.

JOUW MANUSCRIPT

Ik heb hardop gelachen toen je refereerde aan jouw eerste brief, waarin je trots vertelde dat je met jouw manuscript bezig was de laatste puntjes op de “i” te zetten. Vorige keer schreef je namelijk dat je daar nog steeds mee bezig bent. Al weet ik zeker dat het verhaal er nu veel anders (en ook heel veel beter) uitziet.

Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig hoe het inmiddels met je verhaal gaat? Of je aan het verwerken van Bernices tips bent toegekomen. Waarschijnlijk neem je ruim de tijd, en gelijk heb je. Prioriteit was genieten van twee weken rust en bijkomen van alle hectiek. Hopelijk is dat gelukt? Het manuscript loopt niet weg, haha.

EEN VOORBEELD

Wat knap dat je zo oprecht kunt meeleven met Bernice, dat je zo blij voor en met haar kunt zijn. Dat bewonder ik echt. Ik kan me namelijk ook heel goed voorstellen dat je soms het gevoel hebt: was ik dat maar! Daar is overigens niets mis mee.

Lange tijd heb ik gedacht dat jaloers zijn “slecht” was, dat dat niet mocht of niet hoorde. Nu weet ik dat jaloezie je iets wil zeggen. Dat jij hetzelfde verlangen hebt, maar er (nog) niets mee doet of niet durft te doen. En dat is oké. Het is menselijk en iedereen ervaart weleens gevoelens van jaloezie.

UITSLAG

Afgelopen zondag kreeg ik te horen dat mijn verhaal “Als ik de tijd kon terugdraaien” niet in de bundel “Tijdreizen” gepubliceerd zal worden. Er waren maar 50 inzendingen en slechts 18 daarvan werden opgenomen in de bundel.

Helaas, het is niet anders. Ik denk dat het thema in mijn verhaal te “dunnetjes” was uitgewerkt. Het ging ook niet echt over tijd reizen, maar was meer een verhaal van verlangen en dromen. Maar goed, ik was zelf erg enthousiast over het verhaal, hihi. Ik kan het daarom ook prima naast me neerleggen. Bovendien is het een kwestie van smaak.

NIEUWE UITDAGINGEN MET SCHRIJVEN

Er zijn nog een paar wedstrijden waar ik aan wil meedoen. Ook ben ik met een verhaal bezig dat ik alweer een paar jaar geleden heb geschreven. Het is nog iets te kort en oppervlakkig, daarom ben ik aan het herschrijven. Ik wil het graag opsturen naar Elly (mijn uitgever bij HIP Publishing) om te kijken of het publicatiewaardig is.

Ook ben ik in gedachten aan het stoeien met ons idee om het verhaal van de Zomerse Feelgood schrijfwedstrijd de wereld in te slingeren. Ik heb jou het idee al verteld. Nu nog kijken hoe we dat eventueel handen en voeten kunnen geven. Dat komt zeker goed. Zou iets leuks zijn voor de zomer, eigenlijk.

Kortom, er is weer werk aan de winkel. Ik ben benieuwd naar jouw verhalen en plannen en kijk dus uit naar de brief van volgende week. Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.