Schrijfplannen voor dit en aankomend jaar

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over haar schrijfplannen voor dit en komend jaar.

Brief 60 – 6 oktober 2020

Hey Sandy,

Wat een leuke brief weer. Ik word erg vrolijk en enthousiast van al jouw mooie plannen. In deze brief ga ik mijn plannen met je delen.
Super fijn trouwens dat je even de tijd hebt genomen om te relaxen en ongegeneerd een nieuwe Netflixserie hebt gebingewatcht. Dat herken ik helemaal, haha.

HET OUDE LOSLATEN IS RUIMTE VOOR IETS NIEUWS MAKEN

Hoe fijn het ook is om een project, of in jouw geval een schrijfcursus, af te ronden, meestal duurt zo’n gevoel van rust niet lang en begint er weer iets te kriebelen. Ik herken dat wel hoor. Vaak denk ik: hè, hè, effe niks, maar meestal ontstaat er gauw genoeg een nieuw idee of project in mijn hoofd.

Zoals je zelf mooi omschrijft: als je hoofd leeg is, komt er weer ruimte voor nieuwe plannen en ideeën. Het heeft denk ik ook te maken met een stukje persoonlijke groei. Als je geen nieuwe plannen hebt of maakt, sta je namelijk stil en gebeurt er niets. Daar is niets mis mee, overigens. Er zijn genoeg mensen die het zo prima vinden en niet steeds op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.

AMBITIEUZE PLANNEN

Nieuwsgierig las ik jouw plannen en ik ben onder de indruk. Je maakt het jezelf niet makkelijk. Het zijn allemaal erg leuke dingen om naar uit te kijken en om mee bezig te zijn. Ik hoop natuurlijk dat al je plannen worden uitgevoerd en zo succesvol zullen worden als jij ze nu voor ogen hebt.

Toen ik las over de NaNoWriMo werd ik gelijk enthousiast. Door hieraan mee te doen in 2019 heb ik mijn biografie in een maand tijd herschreven. Oké, het was weliswaar geen compleet nieuw verhaal, maar er moest toch echt wel een heleboel aan geschaafd worden. Ik denk dat ik als ik mezelf er niet aan gecommitteerd had, ik het dan misschien niet voor het eind van het jaar af had gemaakt.

DOE IK OOK WEER MEE?

Je zette me wel aan het denken met jouw plan om dit jaar weer mee te doen en dit keer iets beter voorbereid dan vorig jaar. Het is voor mij waarschijnlijk een goed idee om, weliswaar weer op mijn eigen manier, deel te nemen.

Zoals je weet heb ik voor mijn laatste specialisatie mijn YA roman gebruikt. Ik wilde aan het einde mijn verhaal zo goed als afgerond hebben. Helaas ben ik niet klaar met mijn manuscript, maar ik heb wel een ‘ingang’ gevonden om mijn verhaal mee te eindigen. Daar ben ik super blij mee, omdat ik al meer dan twee jaar vastliep. Dankzij een opdracht, waarbij we bronnenonderzoek moesten doen. Zo heb ik iets ontdekt wat ik heel goed kon gebruiken in mijn verhaal. Nu is het belangrijk dat ik die informatie op een zo goed mogelijke manier verwerk in mijn verhaal.

NIEUW DOEL

Aangestoken door jouw enthousiasme krijg ik ook weer zin om met mijn manuscript aan de slag te gaan. Ik ben natuurlijk al een heel eind op weg, maar het is nog steeds niet af. Dat wil ik nu eindelijk voor elkaar krijgen.

Ik maak dus met mezelf een nieuwe afspraak en wel de volgende: Ik wil voor het eind van 2020 mijn verhaal hebben afgerond en begonnen zijn met herschrijven. Daar was ik al mee begonnen, maar ik met de wetenschap van nu kan het alleen maar beter worden.

EEN PRIMEUR

Je hebt dus nu een primeur te pakken. Ik heb dit nog niet eerder uitgesproken (of beter gezegd, op papier gezet). Ik weet ook dat wanneer ik dit soort dingen uitspreek, ik er alles aan zal doen om dit te bereiken. Bij deze ga ik de uitdaging aan om eindelijk mijn deel 1 over Donovan de magiër af te schrijven.

De volgende stap in dit verhaal is dan het zoeken naar een geschikte uitgever. Over de vormgeving heb ik al flink wat ideeën, en ik weet zeker dat het iets heel moois kan worden. Zover is het nog niet. Eerst moet ik ervoor zorgen dat het verhaal een goed einde krijgt en dat het verhaal herschreven wordt.

NOG MEER DOELEN OP SCHRIJFGEBIED

Verder heb ik nog het plan om een aantal verhalen te bundelen en hier een boek van te maken. Nu ik een beetje weet hoe dat werkt in selfpublish-land kan ik hiermee wellicht aan de slag. Al zou het nog leuker zijn als ook hiervoor een uitgever gevonden wordt. Kortom; ik heb ook meer dan genoeg plannen en doelen en ga er hard voor werken om deze gerealiseerd te krijgen. Ik heb er zin in.

Natuurlijk blijf ik meedoen aan schrijfwedstrijden. Ik vind het iedere keer weer iets magisch als er een mooi verhaal op papier verschijnt.
Je vroeg me nog om tips: Ik ben momenteel bezig met de schrijfwedstrijd ‘Nevelkinderen’ (waarvan de deadline ergens begin november is). Misschien haal je het nog om voor die tijd een verhaal te verzinnen en uit te werken? De Harland Awards is helaas al 4 oktober, dus dat gaat niet meer lukken, lijkt me ;-).

Dit waren mijn schrijfdromen en doelen. We hebben weer genoeg om aan te werken.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoekenDelen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.