Het jaar is begonnen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen over dat het nieuwe jaar weer is begonnen…

Brief 182 – 16 januari 2024

Hey Sandy,

Zo, dat is alweer een tijdje geleden. Vorig jaar schreef jij de laatste brief van 2023. Wat klinkt dat ver weg, hè? Inmiddels zit de kerstperiode erop en is het nieuwe jaar in volle gang en hoe… Nu ik dit typ, sneeuwt het en is het behoorlijk fris. Dat was vorige week wel anders, haha.

Goede start van het nieuwe jaar

Ik ben het nieuwe jaar meteen goed begonnen. De afgelopen tien dagen ben ik met Bart op vakantie geweest naar het geweldige Abu Dhabi en Dubai en als klap op de vuurpijl nog een paar dagen Rome. Het was in een woord GEWELDIG! Wat hebben we genoten. Even waren we in een totaal andere wereld. Een dikke dikke aanrader! 😊

Terugkijken

Jouw vorige brief stond helemaal in het teken van terugkijken. Op het moment van schrijven, was dat het juiste moment om te doen. Ik heb dat vorig jaar (blijft gek klinken, terwijl het nog zo kort geleden is) ook gedaan. Een beetje nostalgisch word ik er altijd van.

Je mag trots zijn op alles wat je in 2023 bereikt hebt. Met als hoogtepunt toch wel het afmaken en insturen van je manuscript. Het blijft een fantastische mijlpaal, ongeacht de uitkomst. Ik ben trouwens erg benieuwd of er misschien al iets te melden is? Hint, hint 😉.

Geen (schrijf)doelen

Mooi om te zien dat het aanpassen van je verwachtingen/doelen een gunstig effect heeft gehad op ons allebei. Weet je wat het is met doelen? Je kunt teleurgesteld worden en gefrustreerd raken. Misschien onnodig. Het is zeker fijn om een stip aan de horizon te hebben waar je naartoe kunt werken, maar het moet je niet lam slaan of opjagen. Dan bereikt het juist een tegenovergesteld resultaat. Alles wat lukt, is dan alleen maar fijn. Terwijl als dingen niet lukken, je een heel vervelend gevoel eraan overhoudt.

Nieuwe dingen

Net als bij jou komen er bij mij meestal ook nieuwe dingen op mijn pad. De dingen die op jouw pad zijn gekomen, vind ik super gaaf. Human Design is reuze interessant, maar wel ingewikkeld. Ik moet nog steeds mijn bodygraph naar jou opsturen. Eerst even de exacte geboortetijd navragen aan mijn moeder, hihi.

Het digitale tekenen is een echte aanwinst voor je schrijven. Op die manier kun je kinderverhalen nog beter tot z’n recht laten komen. Geen idee of dat ook je uiteindelijke doel was, trouwens. Maar je wordt er zeker niet slechter van. Wie weet welke mooie dingen daar uit voortvloeien.

Meer tijd voor jezelf

Een hele verstandige beslissing om wat minder uur te gaan werken, zeker met Long Covid. De reden waarom is natuurlijk niet fijn, maar het brengt je vast heel veel. Zo heb je meer tijd over om de dingen te doen waar je blij van wordt en energie van krijgt. En dat heeft altijd een gunstige uitwerking, lijkt me.

Meer tijd voor jezelf komt iedereen ten goede. Je wordt er namelijk een stuk relaxter van en kunt daardoor meer tijd met je gezin doorbrengen. Zo zie ik het in ieder geval. Fijn dat het ook kan, want dat is niet vanzelfsprekend en voor iedereen weggelegd.

Mijn plannen

Ik heb inmiddels mijn verhaal voor de Alice in Wonderland bundel ingeleverd en aangepast. Het is echt erg leuk geworden, al zeg ik het zelf. Dat moment heeft ook mijn schrijfzin een boost gegeven, want in een paar dagen tijd plopten er twee verhalen op die ik heb ingestuurd voor schrijfwedstrijden. Zo heb ik toch weer de smaak te pakken. Heerlijk voelt dat!

Verder wil ik graag mijn verlangen om te spreken en voor te lichten verder gaan uitbouwen. Hopelijk komt er binnenkort weer een lezing. Ik wil dit ook wat professioneler doen, zodat mensen mij ook makkelijker kunnen vinden. Dus, dat betekent een goed LinkedIn profiel opstellen en bijhouden. Iets wat ik nog niet echt ken, dus daar zal ik wat energie in moeten stoppen. Een leuke uitdaging!

Tweesprong

Het voelt een beetje alsof ik bij een splitsing ben aangekomen. Wil ik echt meer bereiken met mijn verhalen of blijf ik het doen op de manier zoals ik deed (met als gevolg dat er niet heel veel zal veranderen)? Dat is de vraag. Als ik mezelf niet verander of dingen op een andere manier ga aanpakken, zal de uitkomst hetzelfde blijven. Ben ik daar tevreden mee of wil ik toch echt meer?

Dat is me nog niet duidelijk en ga ik dit jaar uitzoeken. Hoe? Geen idee, haha. Ik laat het maar over me heen komen en kijk wat er gebeurt. Dat is me vorig jaar ook heel goed bevallen. Niet te veel bezig zijn met wat moet, maar genieten van wat is. Klinkt makkelijk, toch?

Onze briefwisseling

En tenslotte wil ik benadrukken dat ik hoop dat we ook dit jaar weer net zoveel genieten van onze brieven dan de afgelopen jaren. Het blijft, en jij schreef het in jouw brief ook, ontzettend leuk om te lezen waar je mee bezig bent en wat je meemaakt. We plakken er een mooi (schrijf)jaar aan vast!

Zo, dit was het weer voor vandaag. Ik hoop dat je weer genoten hebt en ik kijk zoals altijd weer uit naar jouw brief.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.