Meer loslaten

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik over dat je soms wat meer moet loslaten.

Brief 167 – 4 juli 2023

Hoi Ellen,

Ik heb vorige week weer erg genoten van jouw brief. Het is toch altijd weer leuk om te lezen hoe jij dingen ervaart en beleeft.

Wet van aantrekking

Jij beschreef het vorige week als “geloven op je eigen manier” aangaande de wet van aantrekking. Waarschijnlijk hebben wij allebei een meer nuchtere kijk erop. De die-hard gelovers denken dat je alles op deze manier naar je hand kunt zetten, maar daar heb ik inderdaad ook moeite mee. Als het zo zou zijn dat je het maar voor je hoeft te zien en erin te geloven dat je bepaalde dingen dan altijd aantrekt, dan zou de wereld er toch iets anders uitzien… Maar misschien is deze sceptische blik juist datgene dat ervoor zorgt, dat ik nog niet alles heb wat mijn hartje begeert, want tenslotte geloof ik er dan dus niet altijd écht helemaal in. Wie zal het zeggen?

Meer loslaten

Jij noemde het al krampachtig… Dat vond ik een mooie verwoording. Ik denk ook dat het goed is als je het meer loslaat. Sowieso werkt het – in mijn ogen tenminste – niet goed als je alleen maar in je hoofd blijft zitten. Het is beter om dingen meer op je gevoel te doen, zodat je in een soort flow komt (alhoewel ik soms wat moeite heb met dat woord, hihi).

De wet van oorzaak en gevolg zegt dat alles wat je doet gevolgen heeft. Ik zie het een beetje als actie-reactie. Kim noemt dat altijd “inspired action”. Ik denk dat het goed is om naar je gevoel te luisteren en bepaalde acties te ondernemen, wanneer jij voelt dat dit het juiste is om te doen op dat moment. En de actie die jij dan doet, zal een gevolg hebben en met een beetje geluk is dat gevolg iets positiefs. Denk maar zo: als je niks doet, verandert er sowieso niks.

Manuscript

En zo kun je het ook een beetje zien aan de actie die ik (met een beetje hulp) heb ondernomen omtrent mijn manuscript. Het visitekaartje staat pontificaal klaar op mijn dressoir – klaar om gebruikt te worden. Het roept mij elke keer weer als ik langsloop of ik het manuscript al klaar heb om op te sturen.

Nou ik kan je vertellen: dat gaat niet lang meer duren. In mijn reel op social media deelde ik het vorige week al… De aantekeningen, opmerkingen en tips zijn inmiddels verwerkt. Nu wordt hij nog een keertje doorgelezen en dan kan ik de puntjes op de “i” gaan zetten. Ik hoop hem over maximaal 2 weken op te kunnen sturen.

Energie

Ik schreef het al in mijn vorige brief: ik ga vanaf komend schooljaar iets minder werken. Het was een spannende beslissing, omdat dit natuurlijk toch financiële gevolgen heeft, maar tot op heden heb ik nog geen spijt. Ik voel aan alles dat dit een goede zet is.

Zo kan ik namelijk wat zuiniger omgaan met de energie die ik heb (en dat is dan ook de voornaamste reden) en ik kan mij meer storten op de dingen die ik leuk vind en die mij energie geven. Win-win noem ik dat. Jij noemde het ook een stukje vrijheid. En zo voelt het ook wel een beetje. Soms ben ik wel eens een heel klein beetje jaloers op jou als ik hoor/lees hoe jij met schrijven bezig kunt zijn. Ik ben trots op jou dat jij de stappen hebt gezet die je hebt gezet, voor jezelf.

Nieuwe website

Jij schreef al dat je bezig bent met het vernieuwen van je website. Ik had het al gezien, de laatste keer dat ik erop keek. Het heeft een heel andere sfeer gekregen. Mooi hoor!

Zelf vind ik het inderdaad ook altijd veel werk om dingen aan te passen. Daarom doe ik het ook eigenlijk liever niet, haha. Jij bent dan ook veel meer bezig met je website dan ik. Ondanks de plannen die ik ervoor had, plaats ik eigenlijk alleen maar elke week onze brief erop. Maar dat is voor nu goed genoeg voor mij. Wellicht verandert dit in de toekomst nog wel als ik meer bezig ga met andere dingen waar ik mijn website ook voor kan gebruiken.

Bijna zomervakantie

Dit was mijn brief dan weer voor nu. Aangezien het bijna zomervakantie is, kan het zomaar eens zo zijn dat mijn volgende brief pas in september komt. Wauw, dat klinkt wel heel ver nu ik het zo zeg. Hopelijk kan ik dan een heleboel vertellen over mijn manuscript/boek 😉…

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.