Geef er je eigen draai aan

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen dat ze graag ergens haar eigen draai aan geeft.

Brief 166 – 27 juni 2023

Ha Sandy,

Erg vervelend dat je je de afgelopen weken niet goed voelde. Ik hoop dat je inmiddels weer goed hersteld bent. De aankomende tijd zul je je energie hard nodig hebben om de laatste loodjes op school goed door te komen. Ik weet er alles van hoe druk die laatste schoolweken zijn, pff.

Eigen manieren – eigen draai

Grappig om te lezen dat wij allebei op onze eigen manier bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en in het bijzonder ‘dankbaarheid’. Van alle dingen denk ik dat dit toch wel het belangrijkste onderdeel is. Als je niet kunt genieten van de dingen die je nu hebt of waar je nu staat, dan lukt het je nooit om verder te komen. Natuurlijk is dit niet per se de waarheid, maar ik geloof er wel in dat het zo werkt. Voor mij althans

Schrijven

Het maakt ook niet uit hoe je je dankbaarheid uit. Dat kan middels een app op je telefoon maar ook in een notitieboekje. Dingen opschrijven, uit je hoofd halen, werkt namelijk uitstekend. Leuk om te lezen dat jij dingen in een notitieboekje noteert.

Wat dat betreft ben ik soms wat gemakzuchtig. Mijn telefoon heb ik (nagenoeg) altijd bij de hand en het is snel gebeurd om een korte notitie (met een foto) toe te voegen. En, ik raak het niet kwijt, haha. Voor mij wel een ding. Ik ben nogal slordig en vergeetachtig en kan soms dingen niet of moeilijk terugvinden. Zo’n app is dan een perfecte uitkomst.

Geloven op mijn eigen manier

Ik dacht eigenlijk al dat jij er een beetje hetzelfde instaat als ik. We willen het heel graag geloven en we geloven ook dat het werkt. Maar dat je het zo concreet kunt sturen en naar je hand kunt zetten, dat is voor ons allebei moeilijk te geloven.

En waarschijnlijk zit daar meteen het probleem. Toen ik er beter over nadacht, realiseerde ik me dat ik voor de informatie over de wet van aantrekking al heel goed bezig was. Gewoon erg natuurlijk, zonder er heel bewust (en dus té krampachtig) mee bezig te zijn. Dat lijkt mij de beste manier. Jou niet?

Andere podcasts

Jij schreef dat het jou helpt om naar Kim Munnecom te luisteren. Eerlijk gezegd merk ik dat het mij soms een beetje irriteert. Natuurlijk, ik vind het super knap wat zij presteert en hoe bevlogen zij is. Daar kan ik alleen maar met veel bewondering naar kijken.

Regelmatig heb ik het met Bart over manifesteren en de wet van aantrekking. En ook over Kim. Hij zegt dat ze steeds hetzelfde “kunstje” doet en als je erop let, klopt dat helemaal. Als je er volledig in meegaat en honderd procent achterstaat en je onderneemt acties (en dáár gaat het volgens mij om), dan gebeuren er mooie dingen. Alleen, dat doe je zelf, je hebt daar niemand voor nodig. Ik ben dus iets minder fanatiek aan het luisteren.

Jouw volgende hoofdstuk

Wat een geweldige stap heb je gezet. Heel knap en stoer dat je gewoon die uitgever hebt gevraagd of je jouw manuscript mag toesturen. Ik kan me voorstellen dat dat doodeng was. Bang voor een afwijzing of dat ze het niet goed genoeg vinden. Je stelt jezelf kwetsbaar op en dat is altijd spannend.

En ook heel gaaf en stoer dat je voor jezelf kiest en besloten hebt iets minder te gaan werken, zodat je nog meer bezig kunt zijn met de dingen die je leuk vindt en die jou energie geven. Ik weet zeker dat je er volop van gaat genieten. Het is heerlijk om je eigen tijd te kunnen indelen en iedere dag vrijheid voelt om te kiezen wat je wilt doen. Een ongekende luxe.

Veel kleine stapjes

Als je maar in beweging blijft en kleine stapjes blijft zetten, leg je vanzelf een grote afstand af. Zo is het maar net. Nu lijkt het misschien een kleine stap, maar wie weet waartoe die leidt. Als je je boek niet had gepitcht dan was je helemaal niet verder gekomen.

Ik denk dat die eerste, kleine, stap vaak de moeilijkste is. Je kunt namelijk eeuwig blijven hangen in piekeren, twijfelen, nadenken. Als je geen actie onderneemt, gebeurt er sowieso niks. Ik ben reuze benieuwd hoe dit verder gaat. Hopelijk hoef je niet al te lang in spanning te zitten, haha.

Mijn vorderingen

Momenteel staat het schrijven bij mij op een iets lager pitje. Ik heb de afgelopen tijd behoorlijk wat korte verhalen geschreven voor verschillende schrijfwedstrijden. De meeste daarvan lopen nog, dus er kan nog van alles gebeuren.

Ook heb ik mezelf aangemeld voor een verhalenbundel over Alice in Wonderland die in 2025 zal worden uitgegeven. Super gaaf. Ik heb heel veel zin om fantasy met feelgood te combineren en een lekker gek verhaal te creëren. Gelukkig heb ik nog veel tijd om hierover na te denken en een opzetje te maken. Wordt vervolgd dus.

Vernieuwde website

Ook ben ik de afgelopen weken druk bezig geweest om mijn website een facelift te geven. Nieuwe huisstijl (lees: kleurgebruik en lettertypes), wat veranderingen qua inhoud, nieuwe foto’s en ga zo maar door.

Best een klus om alles aan te passen. Vooral omdat het lettertype dat ik voor de kopjes gebruik in hoofdletters slecht leesbaar is. Bij een aantal pagina’s moest ik dus een heleboel veranderen. Maar ik doe het lekker in mijn eigen tempo en dan komt het helemaal goed. Ik ben zelf erg tevreden met het resultaat. Het ziet er een stuk vrolijker en gezelliger uit en dat was precies mijn bedoeling.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Ik wens je een fijne week en tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.