Lekker wegdromen bij een boekenserie

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijf ik over het lekker kunnen wegdromen bij het lezen van een boekenserie. Lees snel verder…

Brief 129 – 7 juni 2022

Hoi Ellen,

Zo is het opeens weer mijn beurt om te schrijven. Door die extra vrije dag van gisteren ben ik een beetje de dagen van de week kwijt, maar het is opeens toch dinsdag. Tijd voor een nieuwe brief dus!

Even iets anders

De afgelopen weken hebben we heel veel geschreven over ons schrijfproces, maar vandaag wil ik het eigenlijk over iets heel anders hebben. Mag vast wel ?…

In deze brief wil ik het namelijk een keertje niet hebben over het schrijven van boeken, maar over het lezen ervan. En dan niet over zomaar een los boek, maar over het lezen van boekenseries. Ik weet namelijk niet hoe dat met jou zit, maar ik kan daar enorm van genieten.

 Al fan van boekenseries sinds mijn jeugd

Toen ik een klein meisje was, vond ik het al heerlijk om boekenseries te lezen. Zo heb ik bijvoorbeeld de serie van ‘De Vijf’ van Enid Blyton helemaal verslonden. Ook genoot ik van trilogieën als die van ‘Kinderen van Moeder Aarde’ van Thea Beckman, en alle andere boeken van haar. De serie ‘Romana en Ragebol’ over de liefde tussen een tienermeisje en haar paard vond ik ook geweldig, en dat terwijl ik zelf toch echt geen paardenmeisje ben. Ik heb zelfs, volgens mij, álle boeken van Pinkeltje gelezen. En zo kan ik er nog wel meer noemen. Welke series las jij eigenlijk als kind? Even nieuwsgierig, haha…

Lekker door kunnen lezen

Wat ik zo fijn vond en nog steeds vind, is dat je bij het ontdekken van een nieuwe serie weet dat je nog lekker door kan lezen. Het is heerlijk om in andere boeken te lezen hoe het verder gaat met de hoofdpersonen. En het maakt het kiezen van een nieuw boek ook makkelijker.

Het is grappig dat ik ditzelfde terugzie in mijn oudste zoon. Hij vindt het om dezelfde reden fijn om een serie te lezen. Zou zoiets genetisch zijn? En zelfs mijn jongste zoon vindt het leuk om series te lezen. Zo hebben we samen bijna alle boeken van ‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon al gelezen en momenteel geniet hij van ‘Hamley en de Draak’. Het is elke keer weer zo leuk om te zien dat mijn jongens net zo van boeken kunnen genieten als hun moeder ?.

De boekenserie die ik nu lees

Het is dan waarschijnlijk ook niet verrassend om te horen dat ik momenteel ook een boekenserie aan het lezen ben. Ik ben nu al een paar maanden bezig met ‘De Reiziger’-serie, van Diana Gabaldon. Een schitterend liefdesverhaal dat de huidige tijd met het verleden verbindt doordat de hoofdpersoon, Claire, door bijzondere omstandigheden tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt, met alle gevolgen van dien.

De Reiziger

Toen ik begon in deel 1 was het al genieten. En alhoewel ik het verhaal al kende – de boeken zijn verfilmd en als serie ‘Outlander’ bij Netflix te zien – zat ik er gelijk vanaf het begin helemaal in. Deel 1 heeft al ruim 700 bladzijdes en dat wordt naarmate je verder komt in de serie alleen maar meer. Na deel 1 ben ik dan ook verder gegaan met het lezen via mijn e-reader en dat bevalt prima, haha.

Nu ben ik net begonnen in deel 7 alweer. Op dit moment ben ik met het lezen al veel verder dan dat ik met de serie via Netflix heb gezien. Het feest van herkenning heeft inmiddels dus plaats gemaakt voor het feest van nieuwsgierig-zijn-naar-hoe-het-verder-gaat. Gelukkig kan ik na dit deel verder lezen in deel 8 en 9, dus ik heb nog even te gaan. Echt genieten!

Zelf een boekenserie schrijven

Nu maak ik toch nog weer even een bruggetje naar het schrijven. Het lijkt mij namelijk fantastisch om zelf boekenseries te schrijven. Dat mijn lezers na het lezen van één van mijn boeken blij zijn dat ze fijn verder kunnen lezen in een volgend deel. Dat ze mijn personages in hun hart gaan sluiten, zoals ik dat zelf ook altijd doe, en meeleven tijdens alle volgende avonturen.

Het boek dat ik nu aan het schrijven ben, over die drieling en die eilanden, is ook een eerste deel van een serie. Ik heb het zo geschreven dat er nog meerdere vervolgverhalen kunnen zijn. Sterker nog – ik heb al een ruwe versie van deel 2 geschreven tijdens NaNoWriMo, nu twee jaar geleden. Een zeer ruwe versie, hihi. Ik hoop dan ook dat ik een uitgever vind (dat sowieso ?) die ook interesse heeft in een vervolg of in een serie.

Dit was het weer voor deze keer. Ik kijk nu al uit naar jouw brief volgende week!

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto door mijzelf

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.