Feelgoodverhalen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijf ik over feelgoodverhalen.

Brief 197 – 28 mei 2024

Hoi Ellen,

Het was heel leuk om jouw brief weer te lezen vorige week.

Feelgoodverhalen

Wat leuk om te horen dat je zo geniet van het lezen van mijn  “Verhaal van de maand”-verhalen. En ook dat je mijn manier van aanpak geslaagd vindt. Als ik jou zo hoor, is mijn opzet inderdaad gelukt, zoals ik het had bedoeld. Dat lezers, of in elk geval al één lezer, jij 😉, betrokken zijn, omdat ze nieuwsgierig zijn naar de nieuwe scènes en of hun idee er misschien op één of andere manier in is gewerkt.

Vanaf mijn kant vind ik al die ideeën juist heel leuk om te lezen, omdat mijn inspiratie daar echt van aan gaat. Mijn hoofd gaat met een kruimel van een idee aan de slag en maakt daar een hele feelgoodtaart van, of in elk geval een feelgoodtaartpuntje, haha. Als je snapt wat ik bedoel. En dan hoop ik maar dat de bedenker van die “kruimel” mijn “taartpuntje” leuk vindt…

Daar moet ik wat mee doen

Jij schreef in jouw brief over bovenstaande: daar zou je wat mee moeten doen. En dat is precies wat ik zelf eigenlijk ook denk. Daar zou ik heel graag wat mee willen doen… Maar ik weet gewoon steeds niet wat precies. Ik heb al allerlei ideeën in mijn hoofd gehad, maar ik weet niet of het wat is. Misschien moet ik ze hier eens op een rijtje zetten. Ik ben wel benieuwd wat jij ervan vindt…

Idee 1 – Mini bookazine van mijn “Verhaal van de maand”-verhalen

Ik zou het wel leuk vinden om mijn verhalen niet alleen in stukjes op het wereld wijde web te hebben staan, maar gewoon als compleet verhaal in mijn handen te kunnen houden. Vroeger heb ik weleens boeken in magazinevorm gelezen – bookazines – en dat was eigenlijk heel leuk. En in mijn ogen ook perfect voor mijn korte feelgoodverhalen. En wie weet is dat ook iets voor mijn lezers…

Idee 2 – Verhalenbundel “Verhaal van de maand”-verhalen

Aansluitend op mijn vorige idee, kan ik natuurlijk ook steeds een paar verhalen bundelen in een heuse verhalenbundel. En dan ook in een soort bookazine-achtige versie. Inmiddels heb ik er best een heel aantal verzamelt. Wie weet is dat wel wat. Maar is het ook iets wat lezers zouden willen kopen?

Idee 3 – “Verhaal van de maand”-account

Ik heb ook zitten spelen met het idee van een eigen “Verhaal van de maand”-account op Instagram en Facebook (in een groep dan). Eentje die echt besloten is en waar je alleen in kan komen als je er een mini-abonnement op neemt – zoals je steeds vaker ziet. Daar kan ik dan nog veel meer mijn “Verhaal van de maand”-idee uitdiepen. Dan kunnen lezers nog veel meer invloed hebben op personages, situaties e.d. Dan wordt het een beetje een verdienmodel in plaats van hobby in mijn “eigen tijd”, waarbij mensen gratis verhalen lezen. Ik heb alleen echt geen idee of mensen dit leuk genoeg vinden om voor te betalen… hier komt mijn onzekerheid om te hoek.

Bij dit idee, zal ik waarschijnlijk ook nog wel gratis verhalen op de huidige manier delen, maar minder of alleen af en toe. Zo blijft er wel een verschil zitten in betaald en gratis.

Idee 4 – ???

Tja, wat voor idee kan ik hier nog meer noemen…? Laat ik het maar gewoon bij de vorige drie ideeën houden en daar verder over nadenken. Wat denk jij? Zit er een goed idee tussen? Of heb jij nog andere ideeën toevallig? Altijd leuk als iemand met je meedenkt… 😉

Hobby of beroepsmatig?

En dan kom ik weer op het punt waar jij en ik al langer omheen cirkelen: schrijven is superleuk om te doen, maar het zou nog mooier zijn als we er echt iets mee verdienen. De spreekwoordelijke schoorsteen moet toch roken… Daarom kun je in mijn ideeën ook zien doorschemeren dat ik bezig ben met bedenken: Hoe kan ik met mijn “Verhaal van de maand” principe eventueel iets verdienen?

Want hoe leuk zou het zijn als ik kan doen wat ik het allerliefste doe en graag mijn tijd in wil steken, namelijk (feelgood) verhalen schrijven? En waar ik andere mensen tegelijk blij mee kan maken, omdat ze hiermee een stukje ontspanning vinden en worden meegenomen in een andere wereld? En wat blijkbaar door mijn huidige lezers als leuk wordt ervaren?

De tijd zal het leren

Ik probeer altijd een beetje te brainstormen over de mogelijkheden. Wat ik tegelijkertijd ook weer lastig vind, omdat ik weet dat je dingen niet moet forceren. Is ergens over brainstormen hetzelfde als iets forceren?

Daarom probeer ik het vooral gewoon lekker te doen – het schrijven en delen van feelgoodverhalen. En wie weet wat er dan op mijn pad komt? Ik doe wat ik leuk vind, word daar blij van en dan kan het – volgens de wet van aantrekking – niet anders als dat er mooie mogelijkheden op mijn pad komen. Daar ga ik voor!

Tot zover mijn brief! Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

Bol AlgemeenBol Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.