Steeds jezelf uitdagen met nieuwe schrijfuitdagingen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over jezelf steeds opnieuw uitdagen.

Brief 106 – 9 november 2021

Hey Sandy,

Het was alweer even geleden dat ik jouw brief had ontvangen. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar het moment dat de jouwe weer op de digitale mat viel. ?
Zoals gewoonlijk heb ik met veel plezier jouw brief gelezen. Ik verbaas me er altijd over hoeveel dingen jij kunt combineren. Naast je werk als juf bedoel ik. Heel knap vind ik dat.

DE 365 DAGEN CHALLENGE

Ja, ik weet het ook nog als de dag van gisteren dat podcastaflevering nummer 269 van Kim Munnecom online kwam. Jij en ook ik hadden allebei meteen zoiets van: ‘Ja, dat wil ik ook.’ Niet met de intentie om na afloop van die 365 dagen financieel vrij te zijn, maar wel om onszelf te stretchen en te kijken of het ons überhaupt zou lukken.

Heel enthousiast en actief begonnen we aan onze uitdaging. Ik weet nog hoe briljant ik jouw plan vond. Ik had het zelf kunnen bedenken, haha! ? Nee, serieus, echt een heel goed concept. Je had ook gelijk een trouwe schare volgers. Dat was ook de bedoeling, lezers en dus een groter publiek vinden.

CORONA STROOIDE ROET IN HET ETEN

Je was heel goed op weg en ging lekker. De mooiste verhalen kwamen uit je pen en ik las ze met veel plezier. Net als een heleboel andere enthousiaste lezers, trouwens. Je hebt me ook nog geïnspireerd om met mijn podcast (‘Life’s better after your burn-out’) te beginnen. Want ook daar was je mee gestart. Het was erg leuk om jouw stem te horen.

Maar hoe goed het ook ging, helaas werd je ziek en strooide corona roet in het eten. Omdat je je energie die tijd heel hard nodig had om te herstellen, koos je ervoor om niet door te gaan met je challenge en het verhaal van de maand (voorlopig) te staken. Hoewel ik het ontzettend jammer vond, snapte ik je heel goed. Het moest natuurlijk niet ten koste gaan van je eigen gezondheid.

NIEUWE PLANNEN EN IDEEEN RONDOM HET VERHAAL VAN DE MAAND

Wat gaaf dat je het ‘verhaal van de maand’ nog niet vergeten bent en in de tijd dat je herstellende was ideeën hebt gekregen over het vervolg van je laatste verhaal. Ik zou als ik jou was een poging wagen en je verhaal naar Loft Publishing sturen (de e-only uitgever waar je in je vorige brief op doelde). Voor de lezers betekent dat dat ze nog even zullen moeten wachten, maar hoe tof zou het zijn als je een echt e-book zou uitgeven.

Dat vind ik nou ook zo leuk aan dingen proberen. Je ontwikkelt bepaalde verhaalideeen en opeens krijgen ze potentie en kun je er een lang(er) verhaal van maken. Bovendien stelt het je in de gelegenheid om schrijfkilometers te maken en uiteindelijk leer je daar het meest van.

MISSIE VOLBRACHT

Lief dat je me zo trouw hebt gevolgd tijdens mijn reis van de 365 stories. Ik heb mijn missie inderdaad volbracht en volgens mij ben ik één dag een verhaal vergeten te plaatsen. Dus ja, ik vind het ook best knap van mezelf, maar merk wel een bepaalde opluchting nu er een einde is gekomen aan die 365 dagen.

Het heeft me geleerd dat ik een commitment met mezelf kan aangaan en volbrengen. Dat ik de kracht bezit om het af te maken. Het heeft me niet gebracht wat ik hoopte dat het me zou brengen (duizenden volgers, en een goedgevulde bankrekening ?). Maar dat is helemaal oké. Uiteindelijk is het een mooi leerproces geweest. Iets wat ik niet had willen missen. Ik ben overigens wel gestopt. Misschien ga ik het ooit voortzetten, maar nu even niet. Ik heb momenteel andere prioriteiten, hihi.

NANOWRIMO 2021

In jouw brief kaartte je al even de NaNoWriMo 2021 aan en vroeg me of ik dit jaar ook meedeed. Ik heb me niet officieel ingeschreven, maar doe wel (alweer!!) op mijn eigen manier en voorwaarden mee. Er is namelijk een schrijfwedstrijd waar ik graag aan mee wil doen en het maximale woordenaantal hiervoor bedraagt tussen de 30.00 en 40.000 woorden. Een behoorlijk aantal dus.

Om een stok achter de deur te hebben en proberen deze deadline (1 december) te halen, doe ik dus toch mee. Ik wil iedere dag proberen die 1.667 woorden te halen. Als dat niet lukt, is dat niet zo erg. Alle dertig dagen dat aantal woorden schrijven, levert een aantal van 50.000 woorden op en dat zijn er sowieso teveel. Dus als het een beetje afwijkt en minder is, haal ik waarschijnlijk het aantal benodigde woorden voor de wedstrijd wel.

SUCCES MET JOUW SCHRIJFACTIVITEITEN

Wat je ook besluit te doen en met welk verhaal je aan de slag gaat, ik wil je bij dezen heel veel succes wensen. Ik moedig je aan en juich je toe. Omdat ik weet hoe zwaar het is om iedere dag een bepaald aantal woorden te moeten schrijven en je daarnaast ook nog werkt en te maken hebt met je herstel, vind ik het des te knapper als het je lukt.

En als het je niet lukt, vind ik het nog steeds helemaal top! Gewoon omdat je de wil hebt om eraan te beginnen en jezelf uitdaging te geven. Met jou komt het wel goed, daarvan ben ik overtuigd.
Zelf ben ik, behalve met dit nieuwe verhaal, ook nog begonnen aan die cursus. Inmiddels heb ik twee lessen met zeer goede cijfers afgerond (resp. een 8.5 en een 9), dus ik ben lekker op dreef. Het motiveert enorm om goede beoordelingen en feedback te krijgen. Ik heb er dus absoluut geen spijt van dat ik hem heb aangeschaft. Bovendien is het een erg complete cursus, vind ik.

Zo, dit was het weer voor deze keer. Ik ben benieuwd hoe het je zal vergaan de komende maand. Zet ‘m op en tot de volgende keer.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.