Min lichaam in balans - nieuw doel

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik meer over de start van het jaar en mijn nieuwe doel: mijn lichaam in balans.

Brief 183 – 23 januari 2024

Hé Ellen,

Heerlijk om het nieuwe schrijfavontuurjaar weer te kunnen starten met het lezen van jouw gezellig brief vorige week.

Terugblik 2023

Mijn vorige brief was eind 2023 en dat klinkt alweer heel lang geleden… Hierin schreef ik een soort terugblik op afgelopen jaar. En jouw brief vorige week was een mooie start van een nieuw jaar. Vandaag wil ik ook vooruitkijken.

Inspirerende mensen

Op Instagram volg ik diverse vrouwen die mij op een of andere manier inspireren. Zo hebben wij het bijvoorbeeld al vaker gehad over Kim Munnecom. Maar een paar maanden geleden ontdekte ik weer iemand anders; Dzanella Tihic. Ik weet niet of jij haar al kent, maar anders is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Ik moet je wel waarschuwen: als je Kim al “aanwezig” vindt, dan ben ik benieuwd hoe je Dzanella gaat ervaren. Ik moest in het begin, en af en toe nog steeds 😉, erg aan haar wennen. Maar toch trokken haar post, woorden en reels mij.

Oudjaarsavondritueel

Dzanella noemt zichzelf een manifestatie mentor en deelt in haar post ook veel tips en trucs. Wat ik wel leuk vind, is dat haar manier echt anders is dan die van Kim. Dzanella deelt dingen die je makkelijk zelf kunt uitproberen. Eén van die dingen was een ritueel om 2024 mee te starten. Het idee was dat je dan 13 doelen voor het nieuwe jaar ging opschrijven op losse briefjes. Vanaf Kerst moest je dan elke dag één briefje verbranden tot je er eentje overhield. Op die manier geef je 12 doelen over aan het Universum en het 13e doel is er eentje waar je zelf actief mee aan de slag gaat in 2024.

Zoals je wellicht nog wel weet ben ik vanaf Eerste Kerstdag bijna 2,5 week ziek geweest en heb ik mij niet zo bezig gehouden met die briefjes. Toch trok het mij en heb ik het ritueel in één keer, op Oudjaarsavond, uitgevoerd. Ik vond het wel bijzonder, moet ik je eerlijk zeggen.

Mijn doel voor 2024 – mijn lichaam in balans

Wat ik ook mooi vind, is het doel wat overbleef: mijn lichaam in balans. Van alle doelen – en 13 doelen bedenken terwijl je eigenlijk helemaal geen doelen wilde bedenken, is best lastig – vond ik dit doel het mooist. En persoonlijk ook het belangrijkst. Het vat alles samen waar ik mee aan het stoeien ben geweest de afgelopen jaren, sinds mijn eerste Coronabesmetting.

Ik ben er dan ook direct mee aan de slag gegaan. Die eerste week vooral in mijn hoofd met plannen en dingen bedenken om te doen, ik was tenslotte nog steeds ziek. Maar daarna ben ik gestart met de eerste uitvoering.

Wandelen

Om meer beweging te krijgen, heb ik mijzelf voorgenomen om elke dag een rondje te gaan wandelen. Waarbij ik mijn werkdagen nu nog niet meetel, omdat dit lastig is. Als het straks ’s avonds weer licht is, kan ik op die dagen na het avondeten nog gaan wandelen en dan komt het goed. Om mijzelf hierbij te stimuleren heb ik weer een aantal challenges gekozen bij The Conqueror, die jij wellicht nog wel kent van een paar jaar geleden. Het is een website waarbij je je, voor een bepaald bedrag, kunt aanmelden om een virtuele challenge te gaan lopen. Waarbij je na afloop een mooie medaille ontvangt.

Sinds die eerste challenge, het Krugerpark, heb ik er nog een paar afgerond. Momenteel staat mijn teller op zes afgeronde challenges, maar daar komen er dus nog meer bij. Momenteel ben ik in Mexico en doe ik de Chichén Itzá challenge. Deze heb ik gekozen, omdat ik daar met Martin ben geweest. Deze route, en de bijbehorende streetview, is dus één en al herkenning. Superleuk!

Ommetje

Verder heb ik mij aangemeld bij een groepje in de app Ommetje. Ik heb deze app wel eens eerder geprobeerd en welgeteld twee of drie keer gebruikt, maar ik ben opnieuw gestart. Ik merk dat ik veel meer gemotiveerd ben, doordat ik in een groepje zit. De eerste week zag ik iedereen punten verdienen, toen ik nog vanaf mijn bank – ziek zijnde – meekeek. Wat was ik blij dat ik daarna mijn eigen punten kon gaan verdienen. Inmiddels heb ik er 121 en heb ik de titel “doorbijter” verdiend.

Deze twee motivaties helpen mij tot nu toe om elke dag, buiten mijn werkdagen om, even te gaan wandelen. Zelfs vorige week toen het gladder was door de sneeuw, ben ik lekker eruit gegaan om te lopen. Gewoon je tempo aanpassen en gaan met die banaan.

Nieuwe routines

Ik heb weleens gehoord dat het ontwikkelen van nieuwe routines een bepaalde tijd kost. Gemiddeld schijnt het 66 dagen te duren voordat iets een gewoonte wordt. Uiteraard verschilt dit per persoon, en waarschijnlijk ook hoe trouw je iets doet, maar na ongeveer twee maanden zou mijn nieuwe doel (elke dag even wandelen) een nieuwe routine moeten zijn. Klinkt goed, toch?

Wat nog meer?

Natuurlijk is wandelen niet het enige waarmee ik aan de slag wil gaan om mijn lichaam in balans te krijgen. Het is echter wel een goede start. Zodra dit meer routine is, wil ik kijken wat ik nog meer kan doen. Wandelen is het lichamelijke stukje en dan heb je natuurlijk ook nog het mentale stuk. Hier ben ik de afgelopen jaren al druk mee aan de slag gegaan en ga hier lekker mee door. Met wellicht nog wel wat nieuws, maar daarover later meer…

Tot zover mijn brief over de start van 2024. Ik kan niet wachten om volgende week die van jou te mogen lezen.

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.