Creatieve ingevingen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik over creatieve ingevingen.

Brief 46 – 12 mei 2020

Hoi Ellen,

Het was leuk om vorige week jouw brief te lezen met jouw nieuwe plannen. Deze week is het weer mijn beurt om een brief te schrijven.

De meivakantie

In mijn vorige brief schreef ik over de plannen die ik had voor in de vakantie. Eén van de doelen in de vakantie was mijzelf tijd gunnen om aan mijn manuscript te werken. Nu de vakantie officieel voorbij is, kan ik mooi kijken of ik dat doel bereikt heb. En heel eerlijk gezegd: niet echt of eigenlijk echt niet, hihi. Aan de ene kant vind ik dat heel jammer, want dat wilde ik wel heel graag. Maar het komt onder andere doordat ik wel mijn andere doel voor in de vakantie bereikt heb, namelijk; lekker lezen.

Ik heb het boek van mijn (schrijf)vriendin uit en ik kan je zeggen dat het echt een aanrader is. En daarna ben ik gelijk verder gegaan met het boek wat ik eigenlijk daarvoor al aan het lezen was. Het is een Engels boek en normaal lees ik dat niet, maar dit was een aanrader door iemand, dus heb ik het een kans gegeven. Inmiddels zit ik alweer helemaal in dat verhaal en ben dus flink aan het lezen geweest. Nog steeds trouwens… Heerlijk!

Na de vakantie

Vandaag was het weer zover; de jongens mochten voor het eerst sinds weken naar school. Ze hadden wat gemengde gevoelens. Ja, het is heel fijn om eindelijk weer naar school te gaan, maar vakantie houden is toch ook heel lekker. Ik kan het ze niet kwalijk nemen – ik herken het helemaal ? .

Nu de jongens weer 2 dagen naar school gaan, waarvan eentje op mijn vrije dag, is er wel weer ruimte om te schrijven. Daar heb ik vandaag ook gelijk dankbaar gebruik van gemaakt. Heerlijk om die toetsen van het toetsenbord onder je vingers te voelen en nieuwe dingen te creëren. Met dat schrijven van mij gaat het wel weer helemaal goed komen de komende tijd. Daar ben ik zeker van.

Jouw nieuwe plannen

Wat gaaf dat je alweer aan je laatste specialisatie gaat beginnen, of eigenlijk inmiddels al aan begonnen bent. “Romans en korte verhalen” klinkt als een leuke en vooral ook interessante en leerzame specialisatie. En ook eentje die nog wel eens heel goed van pas kan gaan komen, in verband met de schrijfwedstrijden waar je zo enthousiast aan meedoet. Heel veel succes!

Creatieve ingevingen

Vol herkenning las ik jouw stukje over het krijgen van creatieve ingevingen. Net als jou ben ik er ook een ster in. Met mijn vele creatieve activiteiten van het afgelopen jaar, hoef ik dat denk ik niet uit te leggen. Ik herken vooral ook het stukje van het vasthouden eraan en het feit dat dit niet altijd even makkelijk is.

Mijn Mystery Box TV op YouTube heeft momenteel pauze, maar dat komt doordat die vriendin waarmee ik de filmpjes maak(te) met een heel nieuw idee kwam, wat we zijn gaan uitproberen. En toen kwam het Corona-virus om de hoek kijken en kwam dat ook stil te liggen. Straks gaan we het zeker weer oppakken.

De nieuwste van mijn creatieve ingevingen

In mijn vorige brief vertelde ik over mijn Etsy shop. Toen was ik nog druk bezig met het opzetten ervan. Inmiddels is hij open en probeer ik mijn creatieve creaties te verkopen. Ik kan zeggen dat ik mijn eerste sleutelhangers al heb verkocht. Vandaar dat ik er alweer een paar nieuwe op heb gezet. Mijn enthousiasme wil dat het gelijk storm gaat lopen, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Iets nieuws opzetten heeft tijd nodig. En daar komt dat stukje “vasthouden” om de hoek kijken waar jij het al over had.

Jaloers

Ik vond het grappig om te lezen dat je soms een beetje jaloers kan zijn op mijn daadkracht om meteen actie te voeren. Soms lijkt het of ik het meteen doe, maar ik kan je vertellen dat ik daarvoor altijd de boel goed uitzoek. Zeker dit idee. Ik liep al een paar maanden in mijn hoofd met het idee om dingen te gaan verkopen, maar wist net als jij met je verhalen totaal niet waar ik moest beginnen. Het idee heb ik dan ook meerdere keren weer even geparkeerd. Maar het bleef toch elke keer in mijn gedachten terugkomen. En uiteindelijk heb ik het doorgezet. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen.

Verhalen verkopen

Jij hebt in je hoofd dat je misschien wel verhalen wilt verkopen. Dat is een heel leuk idee. Ik snap wel dat je het lastig vindt om te bedenken hoe je dat moet aanpakken. Zelf zou ik ook nu even niet zo goed weten hoe je dat het beste kunt doen. Het is wel een idee dat ik niet gelijk zou opgeven. Ik ga met je meedenken de komende tijd.

Daarmee ben ik weer aan het einde gekomen van mijn brief. Over 2 weken houd ik je wel weer op de hoogte hoe het met mijn creatieve ingevingen gaat, haha.

Tot dan!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.