Doe wat goed voelt

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen over doen wat goed voelt.

Brief 188 – 5 maart 2024

Hey Sandy,

Ik had natuurlijk al op social media gezien en gelezen dat je met bepaalde keuzes aan het worstelen was. In jouw vorige brief ging je er dieper op in. Fijn om te lezen dat het je de nodige rust geeft dat je nu sommige plannen even in de ijskast hebt gezet. Soms is dingen wegstrepen een manier om verder te komen.

Ongestoord genieten

Groot gelijk om de voorjaarsvakantie te gebruiken als rustmoment. Jammer genoeg was je in de kerstvakantie ziek en kon je niet optimaal genieten van je vrije tijd. Ik weet als geen ander hoe belangrijk zo’n break is en hoe je deze nodig hebt om op te kunnen laden. Gelukkig is het je dit keer wel gelukt om te relaxen en vooral heel veel leuke dingen met je gezin te doen. Good for you!

Keuzestress

Ik heb al vaker geschreven dat ik het zo knap vind van je dat je met zoveel dingen tegelijk bezig kunt zijn. En ik weet ook zeker dat je dit had gekund als je energielevel hoger was geweest. Aan de andere kant is het misschien ook een seintje van je lijf dat je niet alles kunt doen, maar dat het belangrijk is om te kiezen. Hoe lastig dat ook is.

Je kunt opnieuw kiezen – Doen wat goed voelt

Voor mij is het altijd moeilijk om te bepalen wat de juiste keuze is. Vooral omdat ik altijd dacht dat wanneer ik voor het ene koos, het andere definitief van de baan was. En dat is dus helemaal niet zo. Je kunt namelijk op ieder moment weer een nieuwe, andere keuze maken. Soms denk je dat iets het helemaal is en als je eraan begint kan het tegenvallen. Ik was van mening dat je moest afmaken waar je aan begonnen was. Gelukkig kun je op ieder moment anders beslissen. Er is immers niemand die jou kan vertellen wat je moet doen, dat mag je lekker zelf bepalen!

Manuscript

Het lijkt mij een heel logische keuze dat je gaat voor je manuscript herschrijven. Je bent nu al zo ver gekomen, het is het laatste stukje. En ja, ik weet heel goed dat jij, net als ik, droomt van een bestseller, van een uitgegeven boek. Dat je je eigen boek in je handen kunt houden. Een magisch moment. En dat gun ik je echt van harte. Dus ik hoop dat je droom uitkomt. Je bent in ieder geval een heel eind op weg.

Scentsy

Dit vind ik ook een goede keuze. Natuurlijk heb ik je proces op de voet gevolgd op je social mediakanalen. Het is echt heel boeiend. Zoals ik al schreef, ik wist niet dat gewone geurkaarsen zo slecht voor je waren. Wel heel fijn dat er een gezond en beter alternatief is. En je bent heel goed bezig met alles wat je geleerd hebt en wat je deelt met ons. Top!

Persoonlijke ontwikkeling

Het getuigt van goede zelfkennis om gas terug te nemen en je te richten op de dingen die je energie geven en waar je blij van wordt. Ook als dat betekent dat je even afstand moet nemen van dingen die je leuk vindt. Ik denk dat het goed is om je te blijven ontwikkelen. Dat doe je ook en dat siert je. Momenteel staat dat bij mij op een iets lager pitje. Ik lees nog wel boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar heel actief ben ik er niet mee bezig. Al denk ik dat ik mezelf toch persoonlijk blijf ontwikkelen met de dingen die ik nu doe. Misschien hoef je er ook niet per se bewust mee bezig te zijn om je te ontwikkelen. Ik denk dat dat een automatisch proces is. En dat noemen we ‘leven’. 😉

Mijn lezing

Wat was het fijn om te lezen dat je trots op mij bent. Dat deed me echt goed. Heel lief! Ik heb over mijn ervaringen een podcastaflevering opgenomen. Die kun je hier beluisteren.
Het was spannend, maar o zo leuk. Gezonde spanning is nodig om optimaal te kunnen presteren. Ik weet dat ik het kan, dat het me ook lukt op het moment dat het erom gaat. Nu klinkt het misschien heel zwaar of heftig, maar zo bedoel ik het niet. Ik vond het van te voren spannend, maar toen ik op het podium werd uitgenodigd, viel de spanning van me af. En vanaf dat moment was het genieten!

Smaakt naar meer. Het smaakte ook echt naar meer. Misschien heb je dat inmiddels ook meegekregen, maar ik wil er graag professioneel iets mee doen en ben druk bezig mezelf daarin te verdiepen. Allemaal spannende en nieuwe dingen voor mij. Hopelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plek en gaat het “lopen” zoals ik wil. Dat is nog even afwachten! Ik houd je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

We zijn dus allebei druk met dingen die ons energie geven. Lekker doen waar je je goed bij voelt en waar je blij van wordt. En ik kan wel zeggen dat dat zeker lukt. Keep up the good work! 😊

Uiteraard kijk ik weer uit naar jouw brief!

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.