verstandige keuzes maken Scentsy

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijf ik over het maken van verstandige keuzes.

Brief 187 – 27 februari 2024

Hoi Ellen,

De vakantie zit er weer op en het is dus weer tijd om een nieuwe brief te schrijven.

Vakantie

Afgelopen week was het bij ons voorjaarsvakantie. Die week heb ik gebruikt om lekker even bij te tanken. De vorige vakantie was ik uiteindelijk 2,5 week ziek, dus van echt vakantie houden, was toen geen sprake. Mijn doel voor deze vakantie was dan ook vooral even niks hoeven en genieten samen met mijn jongens.

En dat is gelukt hoor, hihi. Ik heb een heerlijk relaxte week gehad. Wel heeft die week alles even op pauze gestaan, dus ook dingen als schrijven e.d. Maar dat ben ik inmiddels wel van mijzelf gewend en daar geef ik mij ook lekker aan over. Ik merk dat ik toch niet de rust kan vinden om mij op schrijfwerk te richten, als de jongens om mij heen hangen. Zeker niet als ik niet al heel “diep” in een schrijfproject zit.

Keuzes maken

In mijn brieven schrijf ik regelmatig over al mijn verschillende (creatieve) plannen en activiteiten. Er zijn gewoon zoveel dingen die ik leuk vind om te doen. Maar sinds jouw vorige brief en een goed gesprek met mijn beste vriendin, ben ik toch tot de conclusie gekomen dat ik keuzes moet maken. Het gaat gewoon niet dat ik alles tegelijk kan blijven doen, dat kan niemand. En ook al wil ik dat zo graag, het gaat gewoon niet.

Ik heb besloten dat ik moet kiezen, hoe moeilijk dat ook is. En ik weet ook dat het verstandiger is om echt voor één ding te gaan, maar dat vind ik toch lastig 😉… Daarom heb ik er voor nu voor gekozen om mij op twee dingen te gaan richten de komende tijd. Ik zeg “voor nu”, want het feit dat ik nu kies om bepaalde dingen even niet op te pakken, betekent natuurlijk niet dat ik het helemaal loslaat. Het is alleen verstandig om eerst iets af te ronden of om ervoor te zorgen dat iets echt goed loopt, voordat ik verder ga met iets anders (erbij).

Manuscript

Natuurlijk was het niet makkelijk om te kiezen… Maar aan de andere kant eigenlijk ook weer wel. Want jij en ik weten dat ik één grote droom heb. Dat is het uitgeven van mijn manuscript en mijn eigen kinderboek in mijn handen kunnen houden. Die eerste keuze was dan ook snel gemaakt. Mijn droom is te groot en ik ben inmiddels al zover, dat stoppen echt geen optie is.

Hopelijk vind ik ook meer rust om ook echt te gaan zitten voor mijn manuscript, nu ik andere dingen even op pauze heb gezet. Ik merk dat ik opstartproblemen heb en het voor mij uit blijf schuiven en dat wil ik niet meer. Ik heb een missie! Haha…

Scentsy

Het andere wat ik wil blijven doen, is Scentsy. Dat vind ik gewoon superleuk. De producten zijn heel interessant en de mogelijkheden zijn groot. Het motto van Scentsy is: Vul je leven met heerlijke geuren. Dat wil ik ook. En dan heb ik het niet alleen over mijn leven, maar ook over het leven van andere mensen.

Zoals ik in mijn nieuwe Facebook groep al schreef – superleuk trouwens dat je daar ook gezellig inzit 😉 – Ik wil graag dingen delen waar je blij van wordt, “happy vibes” verspreiden en daarmee mensen helpen om weer lekker in hun vel te zitten. En ik weet gewoon dat Scentsy een goede start is hierbij. Mocht je nog mensen kennen die wel een beetje “geur” in hun leven kunnen gebruiken, stuur ze gerust mijn kant op 😉… Of klik hier voor mijn Scentsy website

Even pauze

Deze keuzes betekenen wel dat er een aantal plannen even op pauze worden gezet; zoals mijn chakra carddeck en de plannen rondom mijn (digitale) tekeningen. Zodra ik mijn manuscript af heb en weer heb opgestuurd, komt er tijd vrij voor iets anders. En dan moet ik natuurlijk niet weer in de valkuil stappen van teveel tegelijk willen doen, maar dat komt hopelijk wel goed.

Persoonlijke ontwikkeling

Het derde ding wat ik nog wel tussendoor blijf doen, is mij verder ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik kan het gewoon niet laten om die interessante boeken te lezen of af en toe even een video van een cursus te kijken. Maar dat is vooral ontspanning, dus dat kan geen kwaad, lijkt mij. Zolang ik dat dus echt tussendoor blijf doen en het grootste deel van mijn tijd inplan met Scentsy en schrijven, moet het goed komen.

Trots

Mag ik tenslotte zeggen dat ik heel trots op je ben? In jouw brieven schreef je al over het naderende symposium waar jij mocht spreken, in het Engels… Inmiddels weet ik dat het symposium is geweest en dat het fantastisch ging. Waarschijnlijk wil jij hier lekker nog veel meer over vertellen in jouw volgende brief, maar ik wilde hier alvast kwijt dat ik het echt heel knap van je vind! En wat fijn dat het goed ging! Ik ben benieuwd naar je verhaal.

En daar sluit ik mijn brief mee af. Ik kijk uit naar die van jou volgende week!

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.