dromen en inspiratie schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik over dromen en inspiratue.

Brief 159 – 18 april 2023

Hoi Ellen,

Het was weer heel leuk om vorige week jouw brief te lezen. Vandaag is het weer gezellig mijn beurt. Waarschijnlijk doen we hierna weer even een vakantiepauze, omdat het volgende week alweer meivakantie is hier en ik vermoed ook bij jou…

Spannende week voor jou!

Deze week heb jij, als ik het goed heb begrepen, allerlei spannende, maar vooral leuke dingen in het vooruitzicht. Vandaag komt jouw nieuwe e-book uit bij HIP Publishing, jouw derde alweer! Wat ontzettend gaaf! Echt iets om trots op te zijn. Ik kan mij dan ook voorstellen dat je vandaag vooral aan het genieten bent. Wie had dat ooit durven dromen, toen wij 4 jaar geleden startten met onze briefwisseling. Had ik trouwens al verteld dat ik in ‘Zoutelande’ ben begonnen? Ik waan mij momenteel heerlijk in een strandhuisje 😉…

Verder is deze week (gisteren begreep ik net) ook jouw theatervoorstelling. Ik zag net op Facebook dat het grandioos was. Wat leuk om te lezen! Het is dat we zo ver bij elkaar uit de buurt wonen, anders was ik zeker komen kijken. Ik ben trots op je!

Puntjes op de ‘i’ van mijn manuscript

Ik heb net voor de gein eens opgezocht wanneer wij eigenlijk ook alweer gestart zijn met onze briefwisseling en ontdekte dat het in mei alweer 4 jaar geleden is, 14 mei om precies te zijn. Het was aan mij de eer om die allereerste brief te schrijven en ik heb hem net teruggelezen. Ik moest stiekem wel lachen toen ik las dat ik had geschreven dat mijn manuscript bijna af was en dat ik met de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ bezig was. Dat ben ik namelijk nog steeds! Hahaha…

Het is echt niet dat die puntjes op de ‘i’ nou zo lang duren, maar ik besef mij inmiddels dat ik toen echt nog lang niet klaar was, hihi. Laten we het op beginnersenthousiasme houden. Nu durf ik wel oprecht te zeggen dat ik met die puntjes op de ‘i’ bezig ben – alhoewel ik daar over 4 jaar misschien wel weer hard om moet lachen.

Tips voor mijn manuscript

Inmiddels heeft mijn lieve vriendin Bernice mijn manuscript een paar keer gelezen en mij van een aantal waardevolle tips voorzien. In theorie is het klaar om op te sturen naar uitgeverijen, maar ik wil dat het beter is dan dat, dat ik al net dat stapje extra heb genomen. Dat de kans op succes groter is, dan wanneer ik het nu op zou sturen. Ik wil namelijk niet alleen dat ze het lezen, maar dat ze het ook zien zitten om met mij en mijn verhaal verder te willen.

Er is dus nog werk aan de winkel… Ik had mij voorgenomen dat ik die aanpassingen deze maand zou gaan verwerken, maar ik vrees dat ik mijzelf nog een paar weken extra moet gunnen. Ik merk dat mijn lagere energielevel niet meehelpt en dat is dan maar zo. Mijn verhaal komt er wel.

Jaloers? Dromen en inspiratie!

Ik schreef in mijn vorige brief dat ik mijn vriendin Bernice en haar nieuwste boek als een soort inspiratie zie. Jij reageerde dat jij je kon voorstellen dat ik misschien wel een tikkeltje jaloers kon zijn (positief gezien 😉). En eigenlijk is dat dus helemaal niet. Natuurlijk is het ook mijn droom om een boek uit te geven, meerdere zelfs, maar wat ik voel is alleen maar trots en vreugde voor haar.

Het geeft mij dus wel veel inspiratie. Ik leef steeds meer met diverse, helpende overtuigingen, ingegeven door Kim Munnecom onder andere. Zoals het idee dat een diepgeworteld verlangen in iets (zoals in mijn geval het uitgeven van een boek), aangeeft dat je het in je hebt om het te bereiken. Dat anderen een positief voorbeeld kunnen zijn, want als zij iets hebben bereikt, betekent het dat het kan. En als zij het kunnen, dan kan ik het ook.

Schrijfwedstrijden

Jij vertelde in jouw vorige brief dat je inmiddels weer wat vaker meedoet aan schrijfwedstrijden. Leuk om te lezen dat je het weer hebt opgepakt en vooral dat je er weer plezier in hebt. Ik vind het een eer dat ik af en toe met je mee mag lezen van tevoren. Geen idee of je iets aan mijn tips hebt, maar ik vind het leuk om te doen. Ik hoop dat je eerdaags weer een positieve uitslag ontvangt.

Tot zover mijn brief van deze week. Ik denk dat we wel weer een pauze in zullen lassen in verband met de meivakantie – die bij ons twee weken duurt. Waarschijnlijk moet ik dus nog een paar weken wachten tot ik jouw brief kan lezen. Ik ben benieuwd wat je mij tegen die tijd allemaal weer te vertellen hebt.

Tot dan!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.