En toen was daar Corona

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik over de Corona quarantaine waarin wij als gezin terecht kwamen.

Brief 69 – 22 december 2020

Hoi Ellen,

Het is inmiddels alweer drie weken geleden dat ik mijn laatste brief aan jou schreef. En wat is er toch een hoop gebeurd in die tijd en toch ook weer niet. Ik ga je erover vertellen.

Maandag 30 november

Dit was de dag dat ik mijn vorige brief aan jou schreef, vol met alle dingen die ik in die periode ervoor gedaan en bereikt had. Ik was nog vol enthousiasme, omdat ik net NaNoWriMo had ‘gewonnen’. Een prestatie waar ik nog steeds erg trots op ben. Toen ik die brief schreef voelde ik mij al niet zo lekker, maar maakte mij nog geen zorgen.

En toen was daar Corona…

Ik ging die avond slapen met lichte koorts en begon mij toch al iets meer zorgen te maken. De griep kon het toch niet zijn, want ik had de week ervoor net een griepprik gehaald. Dr. Google had mij al verteld dat het niet logisch was dat het zoveel dagen later nog bijwerkingen van die inenting zouden zijn. Het zou toch niet…

Maar toen ik de volgende ochtend wakker werd met bijna 40 graden koorts, vreesde ik inmiddels het ergste. Voor de derde keer dit jaar reed ik richting Amsterdam om mij te laten testen. En diezelfde avond nog kreeg ik al de uitslag: ik was positief getest op Corona. En ondanks dat de tekenen inmiddels vrij duidelijk waren, kwam het toch nog als een schok. Gek hoe dat gaat.

En dan staat je wereld opeens even stil

Ik weet nog dat ik die dinsdag met mijn koortskoppie een foto heb gemaakt voor mijn vorige brief en naar jou stuurde met de mededeling dat ik ziek was (op dat moment hield ik het nog steeds op een griep). En ik heb zelfs nog dag 1 van mijn nieuwste ‘Verhaal van de maand’ geschreven. Toch heb ik er toen voor gekozen nog niet te starten met mijn nieuwe verhaal. En dat was maar goed ook, want ik durf best te zeggen dat ik behoorlijk ziek ben geweest. En toen ik later dit geschreven stukje teruglas, zag ik al snel dat dit niet mijn beste werk was, haha. Het enige wat ik in de dagen erna heb gedaan, is voor pampus in mijn bed liggen en heel veel slapen.

In quarantaine

En ja, dan moet je dus met je hele gezin in quarantaine. Arme jongens! Ze hebben door deze periode niet alleen het Sinterklaasfeest op school gemist, maar ook het Kerstfeest. We hoopten nog dat ze dit laatste mee konden maken, maar de positieve test van mijn man strooide roet in het eten. Gelukkig heeft hij amper last gehad van klachten en kon hij al redelijk snel de deur weer uit. Vandaag is de dag dat mijn jongens ook eindelijk voor het eerst weer naar buiten mogen. Het leed dat Corona-quarantaine heet is over!

Nieuwe plannen

Na 9 dagen begon mijn hoofd eindelijk helderder te worden. Ik was nog niet klachtenvrij, maar ik merkte dat er ruimte in mijn hoofd kwam. En zoals dat bij mij vaker het geval is, zorgde deze ruimte ervoor dat er allerlei ideeën door mijn hoofd gingen stromen. Waarschijnlijk aangewakkerd door de LOA cursus, van Cynthia, die wij allebei volgen. Ik wil nog niet teveel over deze nieuwe plannen vertellen, omdat het echt alleen nog plannen zijn en ik heb geen idee hoe ik ze moet gaan uitvoeren. Als ik dan iets positiefs uit deze periode moet halen, van ziek zijn en opgesloten zitten in je eigen huis, dan is dit het wel. Ik heb veel zin om met mijn ideeën aan te slag te gaan.

Nieuw verhaal van de maand

Ik heb voor mijzelf een missie en dat is om toch in december een compleet ‘Verhaal van de maand’ te schrijven. Eind november had ik namelijk een leuk verhaal bedacht en ik zou het zonde vinden als ik hier niks mee zou doen. Ik besloot om halverwege de maand te starten en dan gewoon met meerdere ‘dagen’ tegelijk, zodat ik met Kerst weer bij zou zijn. Inmiddels durf ik te zeggen dat dit gaat lukken.

Andere aanpak van mijn verhaal

In november had ik een hele goede aanpak. Ik zorgde ervoor dat ik steeds een paar dagen ‘klaar’ had liggen voordat ik ze ging plaatsen. Zodat ik zeker op mijn werkdagen niet bezig hoefde te zijn met een nieuw stukje van het verhaal te verzinnen. En dit werkte perfect!

Nu kon ik het niet op die manier aanpakken, maar dat hoeft ook niet. Het voordeel van ziek thuis zijn en in quarantaine zitten, is dat je toch nergens heen gaat. Ik heb de afgelopen week tot nu toe steeds op de dag zelf de stukjes geschreven en die dan in de avond geplaatst. Ik heb gemerkt dat het leuke van deze manier van werken is, dat ik echt alles kon gebruiken wat mijn lezers aan antwoorden op de vragen gaven.

En natuurlijk heb ik echt wel in mijn hoofd hoe de rode lijn van het verhaal gaat, maar kleinere dingen of details zijn nu voortgekomen uit de ideeën van lezers. En hopelijk vinden die het op hun beurt weer leuk om hun ideeën terug te zien komen.

Het Corona-staartje

Nu is het inmiddels alweer drie weken geleden sinds ik ziek werd en ik kan gelukkig zeggen dat ik aardig aan het opknappen ben. Ik heb vooral nog last van hoofdpijn en vermoeidheid. En zeker dit laatste zorgt ervoor dat ik nog niet de oude ben en ik heb inmiddels gemerkt dat ik geduld moet hebben. Gelukkig heb ik nu twee weken kerstvakantie en kan ik na die tijd hopelijk weer ‘gewoon’ aan het werk.

My energy notes

Het gebrek aan energie zorgt er wel voor dat ik anders tegen dingen aankijk en er anders mee omga. Ook ben ik door de LOA-cursus heel erg bezig met energie – alhoewel er hier dan net iets anders mee bedoeld wordt. Daarom heb ik het boekje van de foto aangeschaft. Hij is nu nog blanco, dat wil zeggen – ik heb er nog niks ingeschreven, maar ik denk dat het een mooie manier is om met positieve energie bezig te zijn.

En hoe gaat het nu met jou? Ik kijk alweer uit om er alles over te horen in jouw brief volgende week.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.