Schrijfinspiratie aangewakkerd

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik dat mijn schrijfinspiratie is aangewakkerd.

Brief 189 – 12 maart 2024

Hé Ellen,

Hier ben ik weer met een nieuwe brief. Het was weer erg leuk om jouw brief van vorige week te lezen.

Iets afmaken waar je aan begint

Net als jou was ik vroeger in de veronderstelling dat je iets af moest maken zodra je er eenmaal aan begonnen was. Geen idee waar dat eigenlijk precies vandaan kwam. Het voelde altijd een beetje als falen als het dan niet lukte. Gelukkig weet ik inmiddels beter. Inmiddels heb ik genoeg projecten gestart, waarvan er een heleboel niet uitgepakt zijn zoals eerder gedacht of gehoopt. Heb ik dan gefaald? Welnee! Heb ik ervan geleerd? Jazeker!

Ik denk dat het juist heel goed is om op deze manier te leren en te ontdekken. Niemand weet van tevoren precies hoe iets gaat lopen en of het dan is zoals je in je hoofd hebt. Ik vind de uitspraak “Be careful what you wish for, you might get it” daarom ook altijd erg interessant en op verschillende manieren te interpreteren.

Je kunt opnieuw kiezen

Jij schreef vorige week in jouw brief dat je altijd opnieuw kunt kiezen. Dat is ook echt zo. Het is niet zo dat je ergens voor de rest van je leven aan vastzit. Als er mensen zijn die hun naam kunnen veranderen, van geslacht kunnen veranderen, hun uiterlijk met een operatie kunnen veranderen – om even een paar extremere voorbeelden te noemen 😉 – dan kunnen wij best een andere keuze maken. Oftewel: van gedachten veranderen. Daar is niks mis mee.

Als je ergens aan begonnen bent, kun je namelijk best ontdekken dat iets je niet ligt, dat je iets toch minder leuk vindt, of dat iets gewoon moeilijker blijkt te zijn. Noem het maar op…  Of het is gewoon even niet het juiste moment. Dit laatste is bij mij vaak het geval.

Schrijfinspiratie aangewakkerd

Het lastige bij mij – of leuke, hihi –  is dat een keuze maken (op creatief gebied) vaak gevolgd wordt door inspiratie. Mijn keuze om mij te gaan richten op mijn manuscript, is blijkbaar gevoelsmatig een keuze geweest om mij te gaan richten op schrijven in het algemeen. Inmiddels fladderen er alweer allerlei ideeën door mijn hoofd, die echt niet allemaal te maken hebben met mijn manuscript. Mijn schrijfinspiratie is aangewakkerd!

Aan de ene kant een klein beetje frustrerend, want hé: ik had juist een keuze gemaakt, omdat ik niet alles tegelijk kan doen. Maar aan de andere kant vind ik het wel een mooi proces. Blijkbaar was het dus een goede keuze. En deze nieuwe inspiratie krijg ik niet voor niets, denk ik dan maar. Nu is het alleen aan mij om te kijken wat ik ermee ga doen en of ik er nu al iets mee ga doen… P.s. Ben je al nieuwsgierig? 😉

Manuscript

Afgelopen weken heb ik weer aan mijn manuscript gewerkt. Het gaat nog niet heel hard, omdat ik nog een beetje aan het stoeien ben met mijn nieuwe perspectief. Toch ben ik al echt tevreden met wat ik tot nu toe heb geschreven. Het voelt alsof ik op de goede weg zit. Stapje voor stapje kom ik er wel…

Scentsy

Ook met Scentsy ben ik lekker aan het stoeien geweest. Ik heb van verschillende waxbars testers gemaakt. Op die manier kan ik mensen kennis laten maken met de heerlijke geuren. Het is superleuk en supersimpel om te doen, dus laat mij maar “prutsen”, om in jouw gevleugelde woorden te blijven 😉… Ik hoop snel andere mensen blij te maken met heerlijke geuren. Zeker ook omdat ik weet dat dit een gezonder alternatief is voor (geur)kaarsen. En de keuze is reuze(leuk)!

Presenteren voor een groot publiek

Ik heb bewondering voor jouw wens om op een podium te staan en van daaruit lezingen te geven. Mij niet gezien! Ik vind het leuk om mensen te inspireren en ze van alles te vertellen… op papier, haha.  Ik hoop dat het jou lukt om je wens waar te maken en hier professioneel mee aan de slag te kunnen gaan. Volgens mij is dit namelijk een wens die je al langer hebt. In elk geval al vanaf het moment dat wij elkaar leerden kennen. Het is je gegund! Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen. Houd mij zeker op de hoogte!

Tot zover mijn brief.  Ik kijk nu alweer uit naar jouw antwoord…

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.