De balans opmaken

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer maakt Ellen de balans op omtrent haar schrijfmaand.

Brief 108 – 23 november 2021

Hey Sandy,

Ik heb zoals altijd weer genoten van jouw brief. Het blijft bijzonder dat wij elkaar nog nooit in het echt hebben gezien, maar elkaar toch zoveel dingen toevertrouwen. Dat we veel gedeelde passies hebben, zorgt voor verbinding en dat vind ik heel mooi.

ALS DINGEN ANDERS LOPEN DAN VERWACHT

Je geeft in je brief eerlijk toe dat sommige dingen helaas niet gaan zoals je had gehoopt. Het herstel na corona duurt erg lang en zorgt ervoor dat andere dingen even op het tweede plan komen. Het is niet anders. Neemt niet weg dat het heel vervelend blijft om te merken dat je sommige dingen niet (of minder goed/makkelijk) kunt.

Toch blijf ik het bewonderingswaardig vinden hoe positief je blijft en hoe je iedere keer weer knokt voor de dingen die je wil bereiken. Petje af, hoor. En inderdaad, het is maar goed dat je lichaam op tijd aan de rem trekt, wanneer je weer eens teveel wilt doen. Wat dat betreft zit het ingenieus in elkaar.

NANOWRIMO 2021

Ik denk dat het helemaal niet erg is om te constateren dat je plannen anders verlopen dan je gehoopt had. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat bepaalde ideeën toch weer gingen leven en je er ook daadwerkelijk mee aan de slag bent gegaan.

Uiteraard ben ik zeer benieuwd welke avonturen Rosa dit keer gaat beleven. Super dat je hier weer lekker mee bezig bent. En al heb je dan misschien je doel (50.000 woorden) niet bereikt, je hebt toch maar mooi een goed begin met het verhaal gemaakt en daar gaat het om. Er hangt immers helemaal niks van deze challenge af.

MIJN VORDERINGEN

Ik zit, op moment van schrijven, inmiddels over de 30.000 woorden en heb mijn doel bereikt. Ik wilde deze maand minimaal 30.000 woorden schrijven, omdat dat de ondergrens is van het aantal woorden waaraan het verhaal van de Kobo Schrijfwedstrijd moet voldoen. Het eerste deel van mijn missie is dus geslaagd.

Het verhaal is echter nog niet af, dus ik moet deze week zorgen dat het eind geschreven is en dan heb ik nog een paar dagen om het opnieuw te lezen en te herschrijven. Het blijft dus nog even spannend of ik het ga redden. Ik weet wel dat ik een mooi verhaal geschreven heb, waar ik zelf erg tevreden over ben. Wat er ook gebeurt, dat verhaal staat in ieder geval op papier.

SCHRIJFCURSUS

Met mijn cursus gaat het heel goed. Ik heb inmiddels de eerste vier lessen helemaal goed afgerond (met inmiddels een mooi gemiddelde van 8,8). De vijfde les heb ik gisteren ingeleverd. Ik ben echt blij dat ik ‘m heb aangeschaft. Ik vind het een erg complete cursus met goede huiswerkopdrachten en snelle beoordeling vanuit de docent.

Zal ik je nog eens een geheimpje verklappen: ik heb nog een cursus aangeschaft. Dit keer met een heel andere inhoud die niets met schrijven te maken heeft, maar alles met mijn andere passie: mensen helpen die kampen met burn-out klachten. Het betreft de cursus ‘Stress en Burn-out coach’. Heel benieuwd hoe die gaat zijn. Ik ben er nog niet mee begonnen, maar het ziet er allemaal veelbelovend uit.

ALVAST VOORUIT BLIKKEN

Stiekem ben ik al een beetje aan het vooruitblikken op het nieuwe jaar. Zo tegen het einde van dit jaar begint het weer te kriebelen om nieuwe plannen te bedenken. Aan het begin van het nieuwe jaar staan er natuurlijk twee heel leuke dingen op het programma: het uitkomen van mijn e-book bij HIP Publishing en mijn herschreven autobiografie bij Droomvallei Uitgeverij.

Het nieuwe jaar kan voor mij al niet meer stuk. Ik hoop dat er nog veel meer moois gaat gebeuren, maar ik weet uit ervaring inmiddels ook dat je niet alles kunt voorspellen. Dat dingen ook komen zoals ze komen en dat het de kunst is om mee te gaan in de flow. Dat ik daar zelf invloed op kan uitoefenen is iets wat ik het afgelopen jaar ook heb geleerd. En jij weet daar ook alles van! ?

POSITIEF BLIJVEN

Hoewel het er niet goed uitziet wat betreft het hele coronagebeuren, denk ik dat we positief moeten blijven en vooral moeten kijken naar de dingen die wel kunnen/mogen. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn, al moet je soms goed kijken ?.

Het heeft me geleerd dat je niets als vanzelfsprekend moet aannemen. Dat je van geluk mag spreken als je gezond bent en dat je tevreden moet zijn met alles wat je hebt/kunt. Misschien klinkt het wat zwaar of filosofisch, maar zo is het voor mij wel. Ondanks deze toestanden ben ik iedere dag ontzettend dankbaar dat ik mag doen wat ik het allerliefst doe en dat maakt me een gelukkig en gezegend mens.

Zo, met deze mooie woorden sluit ik de brief af.

Ik wens je veel succes met het verder uitwerken van je verhaal en ik ben benieuwd hoe dat allemaal zal aflopen.

Een fijne week en tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.