Wonderen bestaan

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen in haar brief dat wonderen bestaan. Ben je al nieuwsgierig?

Brief 124 – 12 april 2022

Hey Sandy,

Wat een leuke brief en wat een leuke verrassing had je erin verwerkt. Die had ik niet zien aankomen. Natuurlijk heb ik het over je plan om je manuscript toch naar een uitgever te sturen. Wie niet waagt, wie niet wint, toch? Je hebt groot gelijk en het is je zo gegund dat een uitgever jouw verhaal gaat uitgeven.

TWEE MODULES SELFLOVE MASTERY

Super leuk dat jij ook de training Selflove Mastery volgt. Nu doen we er allebei twee, jippie! ?Ik weet precies wat je bedoelt met die aanstekelijke energie. ? Kim bezit de gave om mensen heel enthousiast te maken en dat is een talent.

Inmiddels zijn er twee modules beschikbaar en komt de derde over een klein half uurtje vrij. Ik ben heel benieuwd wat die weer teweeg zal brengen. Tot nu toe ben ik heel enthousiast over de training. En Bart vindt het ook erg fijn om ermee bezig te zijn. Een win-win situatie dus.

BEWUSTWORDING

Het is af en toe inderdaad confronterend om je bewust te worden van de belemmerende overtuigingen die je (nog) hebt. Jij gaf in jouw brief een aantal voorbeelden. Ik zal de mijne hieronder ook met je delen. Waarschijnlijk overlappen ze elkaar enigszins, hihi…

Mijn belemmerende overtuigingen:
* Wat ik graag wil, kan niet omdat er geen droog brood te verdienen is met het schrijven van boeken. (en die zag ik bij jou niet, maar misschien herken je ‘m wel? ?): Ja, ik weet het, het is nogal een cliché, want het is ‘algemeen bekend’ dat maar zo’n vijf procent van de schrijvers kan rondkomen van de verkoop van hun boeken. Juist omdat het zo’n algemeen heersend beeld is, vind ik het moeilijk om hiervan los te komen.
* Ik ben niet commercieel genoeg, dus gaat het mij nooit lukken om mijn boeken aan de man te brengen: Deze heeft ook te maken met mijn bescheidenheid (van huis uit meegekregen): “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”.
* Andere schrijvers zijn veel beter dan ik, waarom zou het mij dan wel lukken?

Zoals je kunt lezen hebben ze vooral te maken met werk/ondernemerschap. Op persoonlijk vlak heb ik al een hele groeispurt gemaakt. Veel belemmerende overtuigingen heb ik al kunnen loslaten en weten om te buigen tot iets positiefs.

WAAROM DAN TOCH MEEDOEN?

Ik weet inmiddels best goed van mezelf hoe ik in elkaar steek. De afgelopen jaren heb ik veel gelezen en geleerd over persoonlijke ontwikkeling. Soms zit ik echter nog teveel in mijn hoofd, voel ik het meer als een hoofdding. Ik weet het heel goed, maar ik voel het niet altijd. Dat blijft mijn struggle denk ik.

Waarom ik dan toch meedoe aan de training? Omdat ik het mezelf gun om hier nog beter in te worden. Omdat ik het waard ben om de beste versie van mezelf te worden. Niet alleen voor mij maar ook voor de mensen in mijn omgeving. Omdat ik heel graag alle belemmeringen die ik nog voel, wil loslaten en ombuigen.

JOUW MANUSCRIPT

Wat ontzettend tof dat jouw zoon je verhaal wel geinig vindt. Ik moest wel lachen toen ik zijn laconieke reactie las. Maar ach, dat is de leeftijd, zullen we maar zeggen. Bovendien vindt hij het misschien ongemakkelijk om heel enthousiast te zijn. Of raar. Wie weet wat hij precies gedacht heeft? Het compliment door een link te leggen met ‘De Vijf’ is in ieder geval in the pocket!

We vullen nog te vaak in voor de ander wat hij of zij zal denken. Ik maak mezelf daar tenminste heel regelmatig schuldig aan. Het grappige is dat het alles over mij zegt. Ik besef steeds meer dat het allemaal dingen zijn die ik over mezelf denk. Als ik zeg: ‘Jij zult wel denken…, dan is dat dus iets wat ik zelf denk. Eerder was ik me daar niet echt bewust van.

EEN SPANNENDE STAP

Nu jij in je nabije omgeving meemaakt hoe tof het is om bij een uitgever onder contract te staan (en ook kunt meegenieten van gave dingen zoals een boekenbal ?), is het niet raar dat je toch gaat proberen om bij een uitgever binnen te komen.

Ook het feit dat je een redacteur hebt ingeschakeld en de feedback van de proeflezers die je gebruikt hebt om je manuscript te verbeteren, helpen waarschijnlijk allemaal mee om de gok te wagen. Je hebt het gewoon degelijk en professioneel aangepakt. De kans dat het lukt is veel groter.

WAT ALS HET LUKT!? – WONDEREN BESTAAN…

Zoals je zelf mooi schrijft, wat als het nu wél lukt? Je weet het pas als je het geprobeerd hebt. Nee heb je, ja kun je krijgen. Zo is het ook maar net. Het boek gaat er sowieso komen, linksom of rechtsom, dat is een ding dat zeker is. En weet dat wonderen bestaan (of zoals wij dat noemen: Law of Attraction. Magische dingen die constant gebeuren).

Die spanning kan trouwens best lekker zijn. Zou het lukken? Daarbij uiteraard rekening houdend met de gedachte dat een afwijzing op de loer ligt. Nu je bezig bent met manifesteren, is dit een uitgelezen kans, toch? Kijken of je al die theorie in de praktijk kunt brengen. Dat zou nog eens een knap staaltje manifesteren zijn! ?

NIEUW PROJECT

Gisteren kreeg ik nog een leuk nieuwtje, misschien heb je het al op Facebook voorbij zien komen? Ik heb meegewerkt aan een project en lange tijd was het niet zeker of het zou doorgaan. Zondag kwam het bericht dat er inmiddels genoeg goede verhalen binnen zijn gekomen om de bundel mee te kunnen vullen.

Ik weet nog niet wanneer de bundel gaat verschijnen en de precieze details, maar dat komt vanzelf. Het is een verhalenbundel waarvan de opbrengst naar het autismefonds gaat. Ik vind het een mooi doel om aan mee te werken. Ook kan ik verklappen dat er twee verhalen van mij in de bundel zullen verschijnen. Daar ben ik trots op! De verhalen zullen worden geredigeerd en er is nog wat werk aan de winkel, maar dat is helemaal oké!

Nou, dit was het weer voor vandaag. Ik ga snel kijken naar de derde module van Selflove Mastery. Hopelijk halen we er weer mooie inzichten uit. Veel plezier en een heel fijne week.

Ik ben benieuwd naar jouw antwoord.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.