Weigevoel Cindy Pieterse boekrecensie recensie

Deze boekrecensie gaat over Weigevoel, van Cindy Pieterse. Het simpele leventje van Dena de geit staat op zijn kop! Hoe dat komt? Lees het in de recensie (en het boek natuurlijk)…

Flaptekst

Zelfbenoemd geitengoeroe en mensenfluisteraar Dena staat in de wei. Ze ziet alles, eet alles en weet alles. In ruil voor eten geeft ze mensen advies over het leven, maar al kauwend denkt ze er het hare van. Als ze ontdekt wordt door een influencer, wordt Dena ongekend populair en zijn de gevolgen niet te overzien.

Dena en Grietje en het weigevoel

De geiten Dena en Grietje hebben een rustig leventje waarin ze elke dag weer genieten van het eten van gras en het weigevoel. Daar komt verandering in als een influencer op Instagram, Sarah, ze ontdekt. Kijkend naar Dena en Grietje en de rust die daarvan afstraalt, krijgt ze een idee: geitenyoga! Dat is het begin van een snelgroeiende hype.

Ze laten alles over zich heen komen. Die gekke vrouwen die op hun matjes in het gras komen liggen. Grietje trekt zich dan graag terug en doet liever alsof ze er niet is, maar Dena geniet ervan. Ze doet mee, maar wel op haar manier. Terwijl de vrouwen haar in de gaten houden en alles nadoen wat zij doet, bedenkt ze de grappigste bewegingen en test graag uit hoever de vrouwen gaan. Zullen ze ook echt gras gaan eten?

Dena op Instagram

De steeds populairder wordende geit, in het verhaal, heeft in het echt een eigen leven op Instagram. De lezers die nieuwsgierig zijn wat ze ‘in real life’ allemaal doet, moeten echt even een kijkje nemen bij @denadegeit. Regelmatig komt er een bekende quote uit het boek langs, zoals: ‘een geit heelt alle wonden’ of ‘rek, strek, stop gras in je bek’. Maar één van de meest toepasselijke is: ‘komt geit, komt raad’.

Komt geit, komt raad

Wat het boek bijzonder maakt, is het feit dat je alles beleeft vanuit Dena de geit. Het geeft een verfrissende kijk op het verhaal. Naast het feit dat Dena als geit blijkbaar in staat is om een Instagram-account te hebben, blijkt ze ook nog eens te kunnen praten. Niet dat ze dit altijd doet hoor. Ze doet het vooral als ze ook eten krijgt. Ze is een geitengoeroe en een mensenfluisteraar. In het boek komt er regelmatig iemand langs om even zijn hart te luchten en om raad te vragen.

Korte hoofdstukken

Het boek leest makkelijk, omdat het uit verschillende korte hoofdstukken bestaat. Elk hoofdstuk is een dag. Dena vertelt wat er is gebeurd en samen met Grietje sluit ze de dag af met een foto en een stukje op Instagram. De passende hashtags maken het compleet.

Het thema in Weigevoel: hypes

Het thema wat terugkomt in het boek is hypes. Van een simpele geit wordt Dena opeens immens populair doordat de juiste persoon met de juiste volgers aandacht aan haar schenkt door de geitenyoga. Met alle (soms ongewenste) gevolgen van dien. De schrijfster geeft mede hierdoor een kijkje in de moderne wereld, met hier en daar zeer herkenbare situaties.

Het boek ‘Weigevoel’

Cindy Pieterse is naast schrijfster ook nog presentator en comedian. Veelzijdig dus. Zeker dat laatste is goed terug te zien in Weigevoel. Het boek zit vol met humor en is daarom dan ook erg leuk om te lezen. Het is een heerlijk tussendoorboek. Zo eentje die lekker is om te lezen tussen twee diepgaandere boeken door. Niet eentje om in één keer uit te lezen, maar om af en toe een stukje van te lezen. Het is waarschijnlijk ook helemaal niet bedoeld om hoogdravend te zijn, maar een boek die een glimlach op het gezicht van de lezers brengt. Missie geslaagd!

Mijn eigen leeservaring

Dit boek heb ik mogen lezen doordat ik was ingeloot bij de leesclub op Hebban. Na het ontvangen van het boek, ben ik enthousiast aan het boek begonnen. De flaptekst en de kaft zorgden ervoor dat ik nieuwsgierig was. Het boek lees makkelijk en voor je het weet ben je zo een paar hoofdstukken verder. Het is, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, geen boek om in één keer uit te lezen. Oorspronkelijk heeft de schrijfster het boek in columnvorm aangeboden aan de uitgever en die stijl zie je nog goed terug. Niks mis mee, maar wel voor mij de reden om hem af en toe toch even weg te leggen.

Conclusie

Ik vind het boek een echte aanrader voor lezers die zin hebben in een grappig boek dat je af en toe hardop laat lachen!

Ben je door deze boekrecensie nieuwsgierig geworden? Dan kun je ‘Weigevoel’ hier kopen.

Op mijn website kun je nog meer boekrecensies lezen.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Dit boek zou ik niet zo snel pakken, maar jouw recensie maakt nieuwsgierig!

    1. Hoi Nienke,

      Leuk om te horen dat mijn recensie nieuwsgierig maakt. Ik ben benieuwd of je het boek ook daadwerkelijk gaat lezen. Zo ja, dan wens ik je alvast veel leesplezier!

  2. Klinkt als een leuk en vermakelijk boek, wel eentje die je zo uit hebt. Het zou niet een boek zijn dat ik zelf snel zou kopen, denk ik.

    1. Het is inderdaad een heerlijk vermakelijk boek! Als je van lezen houdt, heb je deze zo uit. Maar dat vond ik helemaal niet erg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.