Hoe alles snel anders kan zijn

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer reageert Ellen op mijn brief en vertelt hoe alles snel anders kan zijn.

Brief 70 – 29 december 2020

Hey Sandy,

Inderdaad, er is in de laatste weken nogal wat gebeurd. Helaas niet allemaal leuke dingen… ☹
Gelukkig gaat het met jou weer een stuk beter. In deze periode is het erg vervelend om ziek te worden (altijd natuurlijk, maar rond de feestdagen helemaal). Tja, je hoopt dat het jou bespaard blijft, maar de kans is reëel dat het ook bij jou terechtkomt.

TEL JE ZEGENINGEN

Je schrijft dat jullie een behoorlijke tijd in quarantaine moesten en zeker voor de kinderen lijkt me dit een behoorlijke uitdaging. Heel jammer dat ze daardoor niet naar school mochten en konden genieten van de speciale gebeurtenissen. Hopelijk kunnen ze de schade volgend jaar inhalen. Wat zullen ze blij zijn geweest, toen ze zich weer vrij konden bewegen.

Uiteindelijk mag je blij zijn dat het allemaal zo goed is afgelopen en dat je, ondanks dat je er toch flink veel last van hebt gehad, weer klachtenvrij bent. Al kan ik me zo voorstellen dat het opbouwen van je conditie nog best een tijd kan duren.
Ik weet wel dat als ik ziek ben ik mezelf gelukkig prijs dat ik normaal gesproken een gezond mens ben. Niets zo vervelend als je niet lekker voelen. Jammer genoeg staan we daar vaak te weinig bij stil. Aan de andere kant misschien maar goed ook, want anders heb je ook geen leven…

IEDER NADEEL HEB Z’N VOORDEEL

Een bekende uitspraak van Johan Cruijff. Zoals je al schreef, krijg je vaak de beste ideeën als je veel tijd op de bank (of misschien zelfs in bed) doorbrengt. Ik ben uiteraard erg benieuwd wat jouw plannen zijn. Jou kennende is het weer een geweldig iets. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben, alvorens ik te weten kom wat die plannen inhouden en hoe ze eruit gaan zien. ?

VERHAAL VAN DE MAAND

Ik heb erg genoten van jouw eerste verhaal van de maand en nu ook weer van het volgende verhaal. Ik kan me goed voorstellen dat het nu allemaal een beetje veel was. Daarom heb je het ook slim aangepakt door het verhaal even uit te stellen en in meerdere delen te publiceren. Een heel creatieve oplossing. Ik lees uiteraard weer iedere dag met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid mee. Super leuk om op deze manier een verhaal te vertellen! Complimenten voor jou.

EEN NIEUW JAAR

Hopelijk heb je in deze vakantie genoeg rust om weer helemaal te herstellen, zodat je er in het nieuwe jaar met hernieuwde kracht en energie tegenaan kunt. Maar ik weet zeker dat dat gaat lukken. Nu wij allebei de 30-daagse hebben gevolgd van Cynthia Houben hebben we volop life hacks geleerd om negatieve gedachten of energie om te zetten in positieve. Het was een mooie cursus met veel informatie en waardevolle video’s en opdrachten. Het ging soms wel een beetje snel en ik heb me voorgenomen om in het nieuwe jaar alles nog eens rustig opnieuw te bekijken en de opdrachten die het beste bij me passen te gaan invoeren in mijn dagelijkse routine. Hoe ga jij dat doen?

HOE GAAT HET MET MIJ?

In je brief vroeg je hoe het met mij gaat. Ik kan wel zeggen dat het super goed met me gaat. Of ik aan al mijn doelen heb kunnen werken de afgelopen weken? Nee, ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alles heb gedaan wat ik wilde doen.
En ik me daar best even rot door gevoeld. Alsof ik gefaald had. Gelukkig kon ik daarna snel relativeren en het van de positieve kant bekijken. Alles wat ik tot nu toe wel heb kunnen doen is mooi meegenomen en is geen verloren tijd.

Ik ga gewoon verder in het nieuwe jaar waar ik voor de Kerstdagen gebleven ben. Want eerlijk is eerlijk, de afgelopen dagen heb ik namelijk niet of nauwelijks aan mijn manuscript gewerkt.
Ik vind het ook heerlijk om tijd door te brengen met mijn gezin. En die tijd neem ik gewoon. Het komt niet zo vaak voor dat Bart vrij heeft, daarom wil ik er extra van genieten en niet steeds achter mijn laptop te zitten.

NADENKEN OVER DE TOEKOMST EN TERUGKIJKEN NAAR WAT GEWEEST IS

Deze week ga ik ook gebruiken om terug te kijken op het afgelopen jaar. Om de balans op te maken. En natuurlijk ook vooruit te kijken. Wat wil ik in 2021 doen? Wat staat er op de planning? Wat wil ik bereiken? Waar wil ik mee aan de slag?
Leuke dingen om mee bezig te zijn. Ik hou van filosoferen en dromen. In een nieuwe brief zal ik daar uitgebreid op ingaan.

Ik hoop dat je deze week nog lekker kunt uitrusten en bijtanken. Dat je lekker aan de slag kunt met het uitwerken van je ideeën en het nieuwe jaar met een positief gevoel ingaat. Ik denk maar zo: het kan vanaf nu alleen maar beter worden.

Ik kijk uit naar jouw volgende brief en ben stiekem ook erg nieuwsgierig naar je plannen, hihi! ?

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.