Deadlines schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen onder andere over deadlines en in het specifiek die van ons.

Brief 154 – 21 februari 2023

Hey Sandy

Op moment van schrijven is het spannend of we de deadline van de schrijfwedstrijd zullen halen. Ik ga ervanuit dat we het redden. Ons kennende gaan we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het lukt.

DEADLINES

Ik moest weer even stiekem lachen toen ik las dat jij het beste kunt werken met de druk van een deadline. Zelf ben ik daar ook best goed in, haha. Het geeft in ieder geval richting en geen tijd om af te dwalen of andere dingen te doen.

Nu komt eind februari al in een rap tempo dichterbij, dus het wordt toch nog best spannend of het ons gaat lukken het verhaal op tijd af te krijgen. Zelf heb ik ook al een alternatief bedacht voor het geval het ons (om een of andere reden) toch niet lukt… Maar dat vertel ik je nog wel 😉.

MANUSCRIPT

Super leuk om te lezen dat je je manuscript weer hebt opgepakt. Soms lijkt het alsof er nooit een einde aan komt, hè? Steeds opnieuw lezen, herschrijven, tips verwerken en ga zo maar door. Het is een gigantisch werk om een goed verhaal neer te zetten.

Momenteel ben ik ook weer bezig met mijn manuscript. Een tijdje terug kreeg ik een bericht van iemand die aangaf graag mijn verhaal te willen proeflezen. Heel gaaf en ook weer een staaltje law of attraction. In een van mijn blogs had ik namelijk geschreven dat ik dit jaar echt mijn manuscript wil afmaken.

PUZZELSTUKJES OP HUN PLEK

Hoewel ik niet altijd begrijp hoe dingen werken, vind ik het typisch dat er dan zoiets op mijn pad komt. Het is net alsof het universum (of wie of wat het dan ook is) mij wil zeggen: hier, dit is de volgende stap, ga hem maar snel zetten.

Dan is het dus net alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen. En nee, natuurlijk ben ik er nog lang niet. Ik heb, net als jij, een heleboel werk te verzetten. Zo mag ik nog meer dan 300 pagina’s doorspitten en herschrijven, maar met de tips van de proeflezer kan ik vooruit. Ik weet nu beter waar ik verbeteringen kan aanbrengen.

RUSTIG AAN DOEN

Natuurlijk wil je het liefst dat het vandaag of vooruit morgen allemaal klaar is, maar zo werkt het helaas niet. Het heeft tijd nodig. Je kunt dingen niet forceren. Stapje voor stapje en voor jezelf de druk niet te groot maken.

Dat is makkelijk gezegd, dat weet ik. Zelf hik ik op dit moment nog enorm tegen een laatste opdracht van mijn opleiding ervaringsdeskundige aan. Ik weet dat het een kwestie is van gewoon doen, maar toch. Toch vind ik het ontzettend lastig. Omdat ik het een moeilijke opdracht vind, maar ook omdat ik weet dat het niet bij me past.

HET KOMT GOED

Gelukkig weet ik dat het uiteindelijk goed komt. Waarschijnlijk zal ik de opdracht woensdag afmaken en kan ik mijn laatste huiswerkopdrachten insturen. Zo gemakkelijk is het. Bij dezen heb ik besloten dat ik de module donderdag zal insturen. Nu heb ik een deadline, dan komt het zeker goed, haha.

Hetzelfde geldt voor jouw manuscript. De laatste proeflezer, de laatste opmerkingen verwerken en dan hoppa, opsturen en bidden voor een goede uitkomst. Ik doe met je mee. Zo spannend!

CREATIEVE TOEKOMST

Als ik jouw stories en berichten op social media zie, denk ik altijd: daar moet ze iets mee doen. Een combinatie tussen alle dingen die ze zo leuk vindt. Dat wordt vast een top onderneming. Hoe dat er precies moet uitzien, weet ik ook niet, jammer genoeg. Zou wat zijn, toch? Als ik het gouden ei voor je had?

Een ding is zeker; met jouw creativiteit en talent kun je iets super moois neerzetten. Misschien weet je nog niet hoe een en ander in elkaar past, maar met geduld en doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Je hoeft bovendien ook niet te weten hoe dingen werken. Zet gewoon een stap en de volgende zal volgen.

BELEMMERENDE OVERTUIGINGEN

Ze zijn stikvervelend, die belemmerende overtuigingen. Helaas heb jij ze en ik ook. Toch lukt het anderen ook, dus waarom zouden wij het niet kunnen? Het is al iets dat we ons bewust zijn van onze belemmerende gedachten en overtuigingen. Dat betekent dat we ze ook kunnen ombuigen.

Al klinkt dat laatste een stuk makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Daarom blijf ik de term “prutsen” gebruiken. Het maakt de zaak wat luchtiger en lichter. Leuk als het lukt, en als het niet zo is, jammer dan. Dan komt er vast weer iets anders op ons pad. Daar ben ik ook van overtuigd.

Zo dat was het weer voor vandaag. Ik ga weer snel verder met mijn manuscript en natuurlijk met ons verhaal.

Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.