Vakantie is even lekker opladen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik over wat ik in de vakantie gedaan heb en hoe het nu met mijn schrijven gaat.

Brief 89 – 11 mei 2021

Hoi Ellen,

Ik heb vorige week weer genoten van jouw enthousiaste brief. Het blijft leuk om zoveel gemeen te hebben. En dan te bedenken dat we elkaar nog steeds niet in het echt gezien hebben. Moeten we toch maar eens verandering in gaan brengen, haha.

Even lekker opgeladen in de vakantie

Ik heb de afgelopen twee weken kunnen genieten van de meivakantie. Vanmorgen moest bij mij en mijn jongens dan ook echt even de spreekwoordelijke knop weer om. Ik heb lekker kunnen opladen. Mijn lijf en mijn hoofd hadden dit ook echt even nodig. Of het genoeg is geweest om weer een stapje in mijn herstelproces te kunnen zetten, moet de komende tijd gaan leren. Ik hoop het wel.

Manuscript

In mijn vorige brief vertelde ik je dat ik die weken daarvoor niet zoveel aan mijn manuscript had gewerkt, maar vermoedde dat ik daar in de vakantie grote stappen in zou maken. Ik kan je zeggen dat ik niet zoveel heb gedaan als dat ik stiekem had gehoopt. Maar toch mag ik zeker niet klagen. Ik ben flink aan het stoeien geweest.

Op advies van mijn redactrice heb ik de volgorde van mijn hoofdstukken een beetje omgegooid en dat was wel even puzzelen. De hoofdpersonages in mijn boek gaan op een soort zoektocht langs een aantal eilanden, maar één van de eilanden paste beter wat meer naar achteren in het boek. En dat klinkt makkelijker dan het is. Doordat ik dat eiland naar achteren schoof, moest er nog een eiland mee geschoven worden en heb ik andere eilanden weer meer naar voren gehaald.

En nu ben ik met de laatste details van die eilanden aan het stoeien, omdat alles nog wel moet kloppen. De manier van vertellen moest anders, de groei en ontwikkeling van de jongens moest ik in de gaten houden. Ik kan je zeggen dat ik blij ben dat ik dit ingewikkelde klusje in de vakantie heb kunnen doen, toen mijn hoofd weer een beetje leeg was.

Elke keer een beetje

En nu klinkt het misschien alsof ik heel veel gedaan heb, maar dat valt best mee. Ik heb gewoon elke keer een beetje gedaan en al die beetjes bij elkaar zijn toch een hoop. Ook ben ik lang niet elke dag bezig geweest met schrijven, maar gewoon met regelmaat, om een beetje in een soort ritme te blijven. Daarnaast ben ik vooral bezig geweest met verhalen van anderen in de vorm van boeken, films en series, haha. Ook heel leerzaam trouwens.

In een flow zitten

Jij gaf in jouw vorige brief aan dat je in een lekkere flow zit. Wat heerlijk om te horen! Ik hoop dat het stomme Corona virus jou daarbij niet teveel in de weg heeft gezeten en dat je nog steeds of weer in die flow zit. Gelukkig zag ik jou gisteren op Instagram al vertellen dat je twee nieuwe verhalen hebt geschreven en ingeleverd. Dat is een goed teken! Wat fijn als alles zo stroomt en dat je in een hoge, positieve energie zit.

Over positieve energie gesproken

Je hebt vast wel eens van Tony Robbins gehoord. Dat kan haast niet anders, omdat jij ook zo bezig bent met de wet van aantrekking. Voor iedereen die hem niet kent: de beste omschrijving is dat Tony één brok positieve energie is. Hij spreekt vol enthousiasme over het hebben van een positieve mindset en zijn energie is aanstekelijk. Als levenscoach heeft hij zijn eigen manier van mensen helpen.

Own your future challenge

Dinsdag start Tony Robbins, samen met nog een andere grote naam in die wereld, Dean Graziosi, de “Own your future challenge”. Toen ik daarover hoorde, werd ik gelijk enthousiast en ik heb mij hiervoor opgegeven. Natuurlijk heb ik daar eerst goed over nagedacht, gezien mijn energielevel, maar dit voelde gewoon goed. Het was “inspired action” zoals Kim Munnecom dat noemt.

Ik kan er alleen maar beter van worden. Positieve energie is goede energie. En mijn theorie is: of ik nou in de avond een serie op Netflix bingewatch of dat ik naar een positiviteitsgoeroe kijk – dat maakt ook niet veel uit. Of eigenlijk juist wel, maar dan positief gezien. En gelukkig hoef ik deze week maar 1 dag te werken, dus dat komt ook wel goed ?…

Mocht je nou heel nieuwsgierig zijn geworden: de challenge is gratis, duurt 4 dagen en je kunt vast nog wel aansluiten. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Jouw plannen

Ik ben heel benieuwd naar jouw plannen voor de komende tijd. Je bent vast wel weer met van alles bezig, of in ieder geval met de plannen ervan, nu je weer een aantal verhalen voor schrijfwedstrijden hebt ingeleverd. Ik hoor er graag meer over in jouw volgende brief.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.