Je bent altijd op de juiste plek op het juiste moment

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen dat je altijd op de juiste plek op het juiste moment bent.

Brief 88 – 4 mei 2021

Hey Sandy,

Bedankt weer voor jouw leuke brief. Iedere keer kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat ik jouw mail ontvang en jouw brief lees. Er zijn zoveel overeenkomsten dat het soms een beetje eng is, haha. Op een positieve manier, bedoel ik, hè? ?

OP TIJD AAN DE BEL GETROKKEN

Ja, we hebben inderdaad gemeen dat we allebei fervent luisteraars van de podcast van Kim zijn. Zo leuk dat jij haar ook ‘ontdekt’ hebt. Ze deelt vaak mooie wijsheden en ik haal er voor mezelf heel regelmatig belangrijke tips uit, die ik vervolgens probeer toe te passen in mijn eigen leven.

Zo had jij de waardevolle les ‘nee zeggen tegen anderen, is ja zeggen tegen jezelf’ eruit gehaald en deze goed in je oren geknoopt. Ja, je had toch wel in de gaten dat ik af en toe een hint gaf om te proberen je enigszins te waarschuwen. Ik vond dat je best veel hooi op je vork nam. Maar wie ben ik om daar iets van te vinden. Ik weet alleen dat ik het van mezelf herkende. En hoe drukker je het kreeg, hoe meer je leek te doen. Ook dat was iets wat ik zelf deed een aantal jaren geleden. Gelukkig had je het op tijd in de gaten en heb je aan de noodrem getrokken. GOOD FOR YOU! ?

HET EFFECT IS VOELBAAR

Zoals je zelf aangeeft, merk je al dat het effect heeft om tegen bepaalde dingen even ‘nee’ te zeggen. Het geeft ontzettend veel rust en daardoor ontstaat er vanzelf weer ruimte in je hoofd om dingen te ondernemen. Ook het plezier komt dan weer terug, want als je teveel dingen doet, kun je er ook steeds moeilijker van genieten. Tenminste, dat is mijn ervaring.

Het is ook helemaal niet erg dat je bepaalde dingen op een lager pitje hebt gezet. Het wil namelijk niet zeggen dat je ze helemaal niet meer gaat doen. Alleen heb je nu even voor jezelf gekozen en rust gepakt die heel hard nodig was. Fijn trouwens dat jullie nu ook twee vakantie hebben, dan kun je echt even bijkomen en energie opdoen. Waarschijnlijk voel je je na deze twee weken alweer een stuk beter.

NIEUW PARELTJE VAN WIJSHEID

Ook schreef je in je brief over een nieuw pareltje van wijsheid dat je van Kim hebt geleerd. Iedereen is tegenwoordig bang om iets te missen. De spreekwoordelijke boot, zeg maar. Een mooie metafoor die Kim in haar podcast gebruikt. Ik denk dat het inderdaad zo is dat je geen boot mist als je een bepaalde kans niet aanpakt. Er meert namelijk altijd een nieuwe boot aan waar je op kunt stappen.

Oftewel: er komen altijd nieuwe kansen en er is geen man overboord als je die ene kans niet hebt gepakt. Je weet ook niet of dit het moment was om die kans te grijpen of dat er nog een beter moment zal komen. Het is erg vermoeiend om overal op in te gaan, omdat je bang bent dat je anders iets mist. Je hoeft helemaal niet alles te weten, zien of doen, al denken wij vaak van wel.

JE MANUSCRIPT

Ook al heb je de afgelopen weken niet veel aan je manuscript gewerkt, weet dan dat dat vast goed komt. Ik herken het wel, hoor. Ik ben al een paar jaar met tussenpozen bezig aan mijn manuscript. Er zijn gewoon perioden waarin het er niet van komt. En soms voel ik een enorme behoefte en drang om er weer mee verder te gaan. Ik weet gewoon dat het ooit af komt en tot die tijd wacht ik ‘rustig’ af, totdat ik genoeg urgentie voel om het te doen. Als je begrijpt wat ik bedoel. ?

De deadline die je jezelf hebt gesteld, is er een om naartoe te werken. Het wil niet zeggen dat je er niet van kunt afwijken. Voor jezelf kan het fijn zijn om een richtpunt te hebben waar je vervolgens naartoe gaat werken. En mocht dat, door allerlei omstandigheden, niet lukken, dan is er nog niets aan de hand. Komt allemaal goed! Je beschrijft het zelf heel mooi: genieten van het proces is belangrijker dan het uiteindelijke resultaat.

SCHRIJFWEDSTRIJDEN EN PODCAST

Misschien had je het al gezien op Facebook, maar ik heb twee verhalen voor schrijfwedstrijden ingeleverd. Drie eigenlijk. Ik zit dus goed op schema. Ik ben momenteel bezig met een nieuw verhaal en wil binnen nu en twee weken nog beginnen aan de schrijfwedstrijd van de Online Schrijfschool: een avontuurlijk verhaal voor kinderen. Misschien kan ik daar in de vakantie aan beginnen. Ik heb alleen nog geen idee waarover het moet gaan. Maar ik vertrouw erop dat dat vanzelf komt als ik eraan begin. Zo werkt dat namelijk meestal bij mij, hihi…

Ja, op mijn podcast ben ik best trots. Ik heb inmiddels een aantal vaste luisteraars en het aantal downloads loopt inmiddels aardig op. Het lijkt me te gek wanneer ik er uiteindelijk iets moois mee kan bereiken. Hoe ik dat ga bereiken weet ik nog niet, maar ook hierbij vertrouw ik erop dat de juiste dingen op mijn pad komen.

LEKKER BEZIG

Momenteel zit ik dus in een best lekkere flow, al zeg ik het zelf. Niet arrogant bedoeld, hoor. Ik word er gewoon heel happy van om met al deze geweldige dingen bezig te zijn. Soms heb je van die fasen dat het allemaal stroomt en dat je lekker in je vel zit en alles gemakkelijk voelt. Ik profiteer er daarom maar flink van.

Nou, dat was het weer voor deze keer. Ik hoop dat je heerlijk van je vakantie geniet en dat je goed tot rust komt. Op Facebook zag ik dat je weer lekker met je andere hobby ‘resin art’ bezig bent. Mooi! Het geeft bovendien ook fantastische resultaten.

Ik heb nu alweer zin om jouw brief te lezen.
Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.