Manifesteren kun je leren

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer schrijf ik onder andere over het boek: Manifesteren kun je leren.

Brief 109 – 30 november 2021

Hoi Ellen,

Wat heb ik weer genoten van jouw brief vorige week! Het is zo mooi om te lezen waar jij allemaal mee bezig bent. Ik geniet met je mee!

Eindstand NaNoWriMo

Ik schrijf jou deze brief op de laatste dag van NaNoWriMo – een dag waarbij de meeste schrijvers nog even flink een eindspurt proberen te maken in de hoop de finishlijn van 50.000 woorden te kunnen halen. Vorig jaar was ik een dag voor de ‘finish’ al klaar en dat gaf een fijn gevoel. Dit jaar heb ik al halverwege besloten niet eens meer een poging te gaan wagen – en ook dat besluit geeft een fijn gevoel. Geen stress meer voor mij.

Ik heb net even gekeken hoe het er nu bij mij voorstaat, via de website waarop je je vorderingen kunt bijhouden. Met de brief van vandaag erbij en nog een laatste schrijfsprint heb ik wel de grens van 10.000 woorden bereikt. Toch ook een mooi rond getal, haha.

Jouw NaNoWriMo

Jij had als doel om 30.000 woorden te schrijven, omdat dit het minimale aantal was voor de schrijfwedstrijd waar je aan mee wilde doen. Ik ben supertrots op jou dat je dit gehaald hebt! Zie zelfs net dat je vandaag het verhaal hebt ingeleverd. Ik hoop dat het je een eerste plek gaan opleveren. Het is je zo gegund.

Manifesteren kun je leren

Als ik mij niet vergis, heb jij ook het boek gelezen van Willemijn Welten met de titel ‘Manifesteren kun je leren’. En zo niet, dan is het echt een aanrader. Ik heb het boek nog niet uit, maar ik heb het tot nu toe met veel plezier en een stukje herkenning gelezen.

Onze vaste brieflezers weten dat wij allebei geïnteresseerd zijn in de wet van aantrekking. Hier hebben we het al vaker over gehad. Focus op wat je wilt, op hoe dat voelt en je zult het aantrekken. Zo simpel is het. Tja, dat zeggen ze tenminste. Maar als het echt zo makkelijk zou zijn, dan zouden een heleboel levens er totaal anders uitzien. Toch geloof ik er wel in en ben ik dit jaar mij er op allerlei manieren in aan het verdiepen. Onder het mom van: als anderen het kunnen, dan kan ik het toch ook…

Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. Dit is het eerste wat in het boek ‘Manifesteren kun je leren’ staat. En hoe mooi is dat? Wie zou nou niet zijn dromen willen realiseren? In het boek staan allerlei dingen die je kunt doen, activiteiten en zeer bruikbare tips. Alleen daarom al is het een aanrader. En nee, ik word niet gesponsord om reclame te maken, haha.

Signalen van het Universum

Ik ben in het boek nu aanbeland bij het hoofdstuk ‘signalen van het Universum’. Met het Universum wordt de bron van alles bedoeld, die de positieve energie geeft en ervoor zorgt dat manifestaties uitkomen. Ik weet dat veel mensen afhaken als ze dit soort dingen horen of lezen, maar ik sta er altijd wel voor open.

Ik hoef vast niemand te vertellen dat één van de dingen die ik graag wil manifesteren die bestseller is, of als we dan toch bezig zijn, laat het dan een reeks bestsellers zijn. Maar voor het gemak beginnen we even met eentje. Ik zie dan ook graag signalen van het Universum dat mijn manifestatie eraan zit te komen.

Welke signalen heb ik het dan over?

Er zijn verschillende soorten signalen die het Universum kan geven. Een bekend voorbeeld daarvan is getallen. Ik weet toevallig dat jij daar ook mee bezig bent en tijdens je schrijfproces afgelopen maand een paar mooie voorbeelden had. Dubbele getallen zoals 111 of 222, maar ook dubbele getallen in tijdstippen zoals 11.11 of 12.12, geven aan dat je op de goede weg zit en dat een manifestatie onderweg is. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zie al weken, misschien wel maanden, elke dag weer dubbele getallen. Ik moet er tegenwoordig zelfs een beetje om lachen als ik weer eens naar de klok kijk en hetzelfde tijdstip zie als de dag ervoor en de dag daarvoor. Toeval bestaat niet, toch?

Een ander signaal: anderen manifesteren wat jij wilt

Ik las ook dat wanneer je op de goede weg zit richting je manifestatie, je steeds meer andere mensen om je heen ziet die manifesteren wat jij wilt. Een signaal dat ik graag geloof, omdat ik momenteel de één na de andere schrijfster op social media zie die een boekendeal tekent. En daar is mijn vertrouwde uitspraak weer: als anderen het kunnen, dan kan ik het ook.

En zo zijn er nog veel meer signalen die worden genoemd in het boek, zoals signalen via liedjes, social media of vanuit je eigen intuïtie. Erg interessant allemaal… Ik ben dan ook heel benieuwd wat er in de rest van het boek ‘Manifesteren kun je leren‘ nog verteld gaat worden. Ik ben nu ongeveer op driekwart.

Nieuwe cursus

Ik vond het in jouw brief heel leuk om te lezen dat je nog een nieuwe cursus had aangeschaft. Eentje die niks met schrijven te maken heeft, maar die jou, volgens mij dan, wel op het lijf geschreven is: Stress en Burn-out coach. Het is na jouw podcast een mooie vervolgstap. Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden en wat je er uiteindelijk mee kan en mee gaat doen. Voor nu wens ik je vooral veel succes met de cursus!

Tot zover weer mijn brief. Ik kan niet wachten om volgende week jouw reacties hierop te kunnen lezen. Voor nu: veel plezier met manifesteren, schrijven en je nieuwe cursus.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.