Slimmer je tijd inplannen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik dat ik mijn tijd slimmer aan het inplannen ben. Lees je weer mee?

Brief 127 – 24 mei 2022

Hoi Ellen,

Vandaag is het weer mijn beurt om een brief te schrijven. Vorige week hadden we even een korte onderbreking, maar we zijn er weer ?…

Teveel tegelijk willen doen

Jij zegt regelmatig in jouw brieven dat je het knap vindt (of druk, haha) dat ik naast mijn werk zoveel andere dingen doe, of wil doen. En dat is het ook. Zoals ik de laatste tijd wel vaker zeg, ben ik wel bewuster bezig dat ik niet teveel tegelijk wil doen. En toch doe ik regelmatig teveel tegelijk, zucht. Het is niet zo dat het mij teveel wordt – hoe vaak kun je het woord ‘teveel’ gebruiken in 1 alinea ? – maar het is wel chaotischer. Bij gebrek aan een beter woord. Dat mocht wel anders…

Slimmer mijn tijd inplannen met mijn SuccesPlanner

De laatste 2 weken, beter laat dan nooit hihi, probeer ik mijn vrije dagen slimmer in te plannen. Zoals je weet heb ik dit jaar een nieuwe planner die ik wilde uitproberen, de SuccesPlanner. Hierin start ik elke maandag met het plannen van een nieuwe week. Mijn werkdagen zien er natuurlijk redelijk hetzelfde uit, dus dat is niet zo spectaculair, maar de maandag en dinsdag kan ik lekker plannen.

En dat deed ik dan ook, het helemaal vól plannen wel te verstaan. Ik had het idee dat ik alles op die twee dagen moest inplannen, want wanneer anders. Het weekend tel ik bij deze even niet mee, want dat is vrije tijd met mijn gezin.

Minder plannen

Het resultaat van alles in mijn twee vrije dagen willen proppen, is dat ik van alles net niets deed of een klein beetje. Een beetje manuscript, een beetje Selflove Mastery, een beetje lezen, een beetje Schrijfbuddies, een beetje… Met als gevolg dat ik voor mijn gevoel nooit eens iets afkreeg. Niet zo gek zie ik je denken, maar dat is iets waar je toch echt zelf tegenaan moet lopen. Natuurlijk wist ik dat in theorie wel – wie niet? – maar iets weten en iets wéten is totaal anders.

Nu doe ik het dus anders. Ik bedenk op maandag waar ik mij die week op wil focussen. In de planner zit zelfs een vakje waarin ik voor die week twee focuspunten op moet schrijven, hoe handig is dat. En die twee focuspunten verdeel ik nu over mijn twee vrije dagen. Alsof het zo moest zijn ?, haha.

Mijn focuspunten

Deze week zijn mijn focuspunten mijn manuscript en de Selflove Mastery. Jij vertelde al dat jijzelf niet bij bent met de modules van de Selflove Mastery en het is vast geen verrassing dat ik dat ook niet ben. Toch stond gisteren voor mij helemaal in het teken van de training en heb ik weer flinke stappen gezet.

Vandaag, dinsdag, staat in het teken van mijn manuscript. Vorige week heb ik daar ook de dinsdag voor gepakt en ik merkte dat dit goed werkte. Lekker een groot stuk van de dag ermee bezig zijn en er dus ook even helemaal in kunnen duiken.

Geen andere dingen dan?

Ik zie je denken: doe je geen andere dingen meer dan? Jawel hoor. In mijn planning noteer ik namelijk welke andere dingen ik die week ook wel zou willen doen als ik daar tijd voor heb. Als ik dan bijvoorbeeld een aantal lessen van de training heb gedaan en even wat anders wil doen, dan pak ik mijn planner erbij en kijk wat ik nog meer zou kunnen doen die dag. Hetzelfde geldt voor mijn manuscript. Als ik merk dat mijn focus op het schrijven verslapt, kan ik beter daarmee stoppen. Vervolgens is er, eventueel, tijd voor wat anders. Mijn focus ligt die dagen op mijn twee focuspunten, maar als ik nog tijd en zin heb in iets anders, dan kan dat ook. En als ik geen zin heb, dan pak ik lekker een boek erbij en ga zitten lezen. Me-time en ontspanning is namelijk ook heel belangrijk!

Selflove Mastery

Zoals ik hierboven al schreef, ben ik niet meer helemaal bij met mijn training. Ik heb vlak voor de vakantie vastgezeten bij de opdracht waarbij ik een brief moest schrijven. Jij weet wel welke opdracht dat is, denk ik… Ik had zo’n moeite met het schrijven van die brief, dat ik gewoon bleef hangen bij die opdracht. En dat voor iemand die nu al drie jaar – we zijn gewoon die 3 jaar voorbij! – een briefwisseling heeft met jou. Het lag dus niet aan de brief, maar het had alles met de inhoud te maken.

Ik heb die brief zelfs pas na de meivakantie geschreven! Maar daarna ging het weer goed en heb ik met regelmaat weer een les gedaan. Momenteel ben ik halverwege module 4. Bijna op de helft dus. Het geeft niet dat ik niet bij ben, want ik doe het gewoon op mijn eigen tempo en dat is prima. Hoe ver ben jij nu eigenlijk?

Tot zover weer mijn brief! Ik hoop dat je hem weer met plezier hebt gelezen.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto’s via Pic Collage

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.