Schrijven - soms doe je gewoon van alles en nog wat

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik over van alles en nog wat waar ik nu mee bezig ben.

Brief 65 – 17 november 2020

Hoi Ellen,

Ik heb vorige week weer genoten van jouw brief. We zijn momenteel allebei erg druk bezig met van alles op schrijfgebied. Het blijft leuk om elkaar op die manier te stimuleren en op de hoogte te houden van allerlei interessante dingen.

Verhaal van de maand

Inmiddels ben ik alweer zo’n twee weken bezig met mijn “Verhaal van de maand” project en ik ben dus al halverwege het eerste verhaal. En ik kan je vertellen dat ik tot nu toe erg blij word van alle reacties die ik erop krijg en niet alleen van bekenden, maar ook van onbekenden. Dat is super motiverend om lekker verder te schrijven.

Ik hoor positieven meningen over mijn idee om het verhaal interactief te maken en dat was precies waar ik op hoopte. Het is ook zo leuk dat mijn vragen zo enthousiast beantwoord worden. Jij gaf ik jouw brief aan dat het natuurlijk wel een risico is en dat lezers misschien wel een andere kant op willen met het verhaal. Gelukkig zijn de lezers tot nu toe aardig eensgezinds met mijn eigen voorkeur, dus dat is wel fijn. Maar voor het geval ze een keer wat anders willen, is dat ook niet erg. Het is tenslotte mijn wens dat ze zich extra betrokken voelen als ze ook wat kunnen bepalen en zich daarna meer in het verhaal herkennen.

Mijn oplossing

Zie het zo: het verhaal heeft een eindbestemming en meerdere tussenstations. Maar er zijn natuurlijk meerdere manieren om daar te komen. En de keuze van de lezers bepaalt of we via route a of via route b gaan. En ik heb allebei de routes al in mijn hoofd uitgedacht. Het is dus alleen nog maar een kwestie van kiezen.

Online zichtbaarheid door schrijven

Wij zijn allebei bezig met onze online zichtbaarheid en het idee achter deze zichtbaarheidschallenge, is dat je na een jaar financieel vrij bent. Althans zo noemt Kim Munnecom dat in haar podcast, zoals jij vorige week al zei. Maar net als jij ben ik wel zo realistisch om te denken dat je van elke dag een verhaal niet rijk gaat worden. Maar het is het idee erachter dat mij inspireert. Het idee is dat je door zichtbaar te zijn gaat groeien, en dat kan natuurlijk op meerdere manieren. Wij zullen ongetwijfeld gaan groeien op schrijfgebied en misschien gaan we onszelf nog wel verder uitdagen. En daar houd ik wel van en ik heb zo’n vermoeden dat jij ook wel van een uitdaging houdt.

En door elke dag online zichtbaar te zijn zullen we misschien ook wel groeien in ons bereik en wie weet waar dat toe kan leiden. Uitgevers zitten tenslotte ook op social media, toch? En misschien komt er wel iets totaal onverwachts uit een andere hoek. Wie weet?

Law of Attraction

Via jou ben ik bij Kim terecht gekomen en ben ik langzaamaan steeds bekender aan het raken met de Law of Attraction. Wat is dat toch interessant! Het idee erachter is dat je met positieve gedachtes ook positieve dingen aantrekt en andersom – wanneer je denkt dat het mis zal gaan, is de kans ook groter dat het inderdaad mis gaat. En vanuit die gedachte zijn er allerlei dingen mogelijk. Interessant toch?

Nu weet ik dat jij dit ook erg interessant vindt. Via jou ben ik bij een programma terecht gekomen, genaamd The Good Place. Toen ik op de website van Cynthia Houben daar meer over las, kon ik eigenlijk alleen maar denken: ik ga ervoor. Alweer iets wat we samen gaan doen en ik heb al veel zin in deze reis. We gaan in 30 dagen leren hoe we ons droomleven moeten manifesteren. Hoe cool is dat? Ik ben heel benieuwd wat deze reis ons gaat brengen.

Schrijven tijdens NaNoWriMo

En hoe gaat het tot nu toe met mijn NaNoWriMo? Daar zal ik je ook even een korte update over geven. Het gaat goed! Op het moment van het schrijven van deze brief, zitten we precies op de helft. En ik kan je vertellen dat ik nu al ruim 26.000 woorden heb geschreven. Iets meer dan de helft dus. Dat betekent dat ik prachtig op schema lig. Als ik in de tweede helft van de maand net zo schrijf als in de eerste helft, dan moet het helemaal goed gaan komen.

En hoe gaat het nu met jouw NaNoWriMo? Je vertelde in jouw vorige brief dat je deze maand en de komende gaat gebruiken om jouw manuscript te herschrijven. Lig je een beetje op jouw eigen schema? Jou kennende ben je er al druk mee bezig. Heel veel succes in ieder geval!

Tot zover weer mijn brief over van alles en nog wat, haha.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.