Je hebt alles al in je

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen dat je alles al in je hebt. Wijze woorden…

Brief 146 – 6 december 2022

Wat was het weer een feest om jouw brief te lezen. Zo leuk dat we allebei nog steeds uitkijken naar de “post”. Zelfs na een aantal jaar raken we niet uitgepraat. Nieuwe overeenkomsten ontdekken, maar ook verschillen. Dat maakt het leuk en afwisselend. Ik hoop dat je weer gaat genieten van mijn nieuwe brief.

PROMOTIE OF VERKOOPPRAATJE?

Ik was blij om te lezen dat jij helemaal begrijpt wat ik bedoel. Wat dat betreft zitten we op een lijn. We vinden het allebei vervelend om te ‘verkoperig’ over te komen. Mensen  moeten niet het idee hebben dat ze overladen worden met salespraatjes of denken: heb je haar weer…

Alleen is het zo lastig om een weg daarin te vinden. Althans, ik vind dat lastig. Het is makkelijker om te weten wat je niet wil in plaats van andersom. Jij sloeg de spijker op z’n kop: ik ben inderdaad allergisch voor teveel borstklopperij en ga het zeker niet op die manier doen.

JOUW OLIËN

De mensen die jij volgt op social media, zie ik ook regelmatig voorbij komen. Sommigen volg ik op Insta. Zelf heb ik er eigenlijk niet zoveel mee moet ik eerlijk zeggen. Het gaat mij dan vooral om de manier waarop toch die ‘salesy’ klank door hun berichten heen te horen is, als je snapt wat ik bedoel?

Voor mij staat het nog altijd gelijk aan een soort piramide-achtige structuur, waarin het gaat om zoveel mogelijk producten te verkopen en er zelf iets mee/aan te verdienen. Maar misschien heb ik het mis en is het mijn vooroordeel. Dat zou heel goed kunnen 😊.

MAGISCHE WIJZE

Het liefst zou ik willen dat die promotie op een magische wijze gebeurt. Dat ik er zelf niets voor hoef te doen, maar dat het vanzelf gaat. Of beter nog, dat andere mensen mijn boeken promoten/aanraden aan anderen. Dat is de beste reclame, lijkt me.

Aangezien in mijn verhalen de realiteit niet altijd de realiteit is, mag ik toch best blijven hopen dat het op die manier zal gebeuren, haha…

JE HEBT ALLES AL IN JE!

Om nog maar een cliché van “onze” Kim erbij te halen: je hebt alles al in je. Je weet dondersgoed wat je wil, maar soms heb je een spreekwoordelijke schop onder je kont nodig om de volgende stap te zetten. Omdat het buiten je comfortzone ligt (ook al zo’n clichéuitspraak, hihi).

En dus troost ik me met de gedachte dat ik het gewoon op mijn manier mag doen en dat het dan maar wat langer duurt of dat ik een omweg in plaats van de shortcut. Ik hoef niet te doen wat anderen doen, ik mag kiezen wat het beste past bij mij. Omdat ik het zo graag wil, en het liefst ook nog heel snel als het effe kan, kijk ik naar andere collega schrijvers.

STUDIE VAN EDELSTENEN

Wat goed dat je geslaagd bent en alweer begonnen met een nieuwe studie. Jouw hoofd loopt ook altijd over van de ideeën. Hopelijk is je energielevel weer een beetje op het oude niveau, zodat je alles wat je wil doen ook echt gedaan krijgt.

Ik ben trouwens wel erg benieuwd wat je allemaal leert over edelstenen, dat trekt me meer moet ik eerlijk bekennen. Jou kennende krijg ik daar vast een update van als het zover is 😉.

GEDULD

Zoals je misschien inmiddels wel weet, is geduld niet mijn sterkste eigenschap. Ik zal dus toch nog even moeten wachten totdat je mij jouw nieuwe schrijfidee deelt. En dat is helemaal niet erg, hoor. Je moet gewoon lekker alle tijd nemen die je nodig hebt om te onderzoeken of het ook echt kan.

Intussen ben ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig geworden. Ach ja, dat maakt het uiteindelijk alleen maar leuker als het eenmaal in the open is, zullen we maar zeggen, hihi.

VERHAAL VAN DE MAAND

Super leuk dat je weer bent gestart met het verhaal van de maand. Zo aan het eind van het jaar is het heerlijk om weg te dromen bij een gezellig, romantisch kerstverhaal. Ik lees iedere dag mee en kijk uit naar de ontknoping.

Fijn dat het je weer lukt om iets te schrijven. Ik weet hoe het voelt. Je wil zo graag, maar het komt er niet uit. Als je het even laat rusten, komt die zin vanzelf weer terug. Pushen is niet de oplossing, het zorgt zelfs voor een averechts effect.

HET VOLGENDE E-BOOK

Op dit moment werk ik aan de redactie aanpassingen van mijn derde e-book dat volgend jaar uitkomt. Ja, het gaat snel, heel snel. Het is zo fijn dat iemand met je ‘meekijkt’ en je helpt om dingen te zien die je zelf niet (meer) ziet.

Het is even werk, maar het resultaat wordt er een stuk beter van. Je doet het echt samen, een goed verhaal maken. Dat heb ik eerder nooit geweten, maar sinds ik mijn eerste auteurscontract heb getekend, is me dat heel duidelijk geworden. Je hóeft het ook niet helemaal alleen te doen. Hulp van anderen accepteren is eigenlijk heel prettig en ook waardevol.

Met deze wijze les wil ik mijn brief eindigen. Ik wens je een heel fijne week en ben benieuwd naar jouw antwoord.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.