Je eigen manier vinden!

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik Ellen over het vinden van je eigen manier.

Brief 145 – 29 november 2022

Hoi Ellen,

Wat heb ik weer genoten van jouw brief! Het enthousiasme spatte er vanaf. Superleuk weer! En vandaag is het weer mijn beurt.

Boeklancering

You did it! Hoe gaaf was het dat vorige week alweer jouw tweede e-book bij HIP Publishing is gelanceerd? Het was een weekje eerder dan gepland. Niet op de verjaardag van jouw dochter, maar nog steeds een mooie datum: 22-11-2022. Deze dubbele getallen kunnen alleen maar een goed teken zijn, toch? Ik houd ervan…

Boekpromotie

Je vertelde het van tevoren al; boekpromotie is niet echt jouw ding. Je vertelde zelfs dat je een beetje allergisch bent voor mensen die hun boek aan hun publiek willen slijten, onder andere via social media. Ik moest hard lachen toen ik dat las 😉! Het verklaart namelijk gelijk waarom jij het zelf niet fijn vindt om te doen.

Zelfpromotie

En ik snap ook wel een beetje wat je bedoelt hoor. Sinds ik bezig ben met etherische oliën, volg ik via social media allerlei andere mensen die daar ook mee bezig zijn. Op die manier ben ik zelf in aanraking gekomen met het fijne merk Young Living en “ken” ik nu een heleboel mensen die dat ook gebruiken. Veel van die mensen zijn brandpartner en verkopen ook de producten van Young Living. En promoten dit dan ook veelvuldig, elke dag weer. Daar heb ik een beetje moeite mee.

Zelf heb ik ook de starterskit aangeschaft van Young Living en ben dan ook automatisch brandpartner. En ik kan dus ook producten verkopen. Dat doe ik nog niet. Toch is dat wel iets dat ik serieus overweeg om te gaan doen, omdat ik graag andere mensen wil helpen en kennis met dit fijne merk wil laten maken. Mocht ik zelf die stap echt gaan maken, weet ik wel hoe ik het niet wil aanpakken 😊.

Je eigen manier vinden

Bij alles wat je doet, is het heel belangrijk dat je je eigen manier vindt. Je eigen “stem” zogezegd. Want zoals ik net zei: ik weet precies hoe ik het NIET wil gaan doen. Maar dat zegt niet, dat ik het niet op mijn eigen manier kan gaan aanpakken. Ik volg namelijk ook mensen, die ook brandpartner zijn en producten verkopen, die het heel anders aanpakken. Zoals de vrouw via wie ik mijn starterskit heb aangeschaft. Door haar heb ik kennis gemaakt met de producten, zonder dat ik het idee had dat ze het aan mij aan het verkopen was.

En zo zou ik ook mijn eigen manier gaan vinden. Vooral mijn ervaringen delen en daarmee mensen laten zien wat er allemaal mogelijk is. En dan worden degenen die dat willen vanzelf wel nieuwsgierig. En dan kun je echt nog wel laten weten wat er te koop is, zonder daar pusherig reclame voor te maken. Snap je wat ik bedoel?

Dat kan jij ook – je eigen manier vinden

Als ik jou dat zo hoor, weet jij zelf ook heel goed wat je niet wilt. Zo’n “allergie” geeft dat duidelijk aan. Nu is het dus gaan zoeken naar een manier die wel bij jou past. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Maar ik weet dat jij dit kunt.

Het is al leuk om nu te zien dat je toch al af en toe wat deelt. En dat doe je goed – op jouw manier. Ga zo door! En je zult gaan zien dat je er steeds handiger in zult worden.

Mijn nieuwe schrijfidee

Ik vrees dat ik je nog niet echt uit je “lijden kan verlossen”, hihi. De twijfel is een beetje aan het toeslaan over of ik dit wel ga kunnen, zucht. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar – is een overtuiging, hihi. Daarom laat ik het idee gewoon nog even verder sudderen. Ik hoop dat je nog wat meer geduld hebt 😉.

Edelstenenavontuur

Afgelopen weekend kwam mijn studiemap binnen en ik ben maandag al gelijk gestart met mijn nieuwe opleiding Edelsteentherapie. Ik ben nog niet ver, maar het is nu al leuk en interessant. Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat ik allemaal ga leren. Ik ga je op de hoogte houden!

En dit was het weer voor vandaag! Ik kijk nu alweer uit naar jouw brief, waarin je ongetwijfeld wel wat zult vertellen over hoe je de boeklancering hebt ervaren.

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.