Carpe Diem pluk de dag

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen meer over “Carpe Diem”.

Brief 164 – 6 juni 2023

Hey Sandy,

Leuk om het weer eens over een ander onderwerp te hebben. Persoonlijke ontwikkeling is iets wat we allebei reuze interessant vinden en waar we de afgelopen tijd actief mee bezig zijn geweest en nog steeds zijn.

DANKBAARHEID

Je vraagt of ik iets met dankbaarheid heb en of ik je hierover misschien nog tips kan geven. Natuurlijk kan ik daar honderduit over vertellen. Dankbaarheid is een “dankbaar” onderwerp om over te schrijven, hihi.

In mijn ogen zit daar een belangrijk onderdeel waarom veel mensen niet gelukkig zijn met hun leven. Die constante ontevredenheid en het eeuwige vergelijken met anderen. Het komt ergens vandaan, denk je niet?

GRATITUDE APP

Ik heb een app op mijn telefoon geïnstalleerd die Gratitude heet. Het is een app waarin je een dankbaarheidsdagboek kunt bijhouden. Je kunt zelf instellen hoe laat je een melding krijgt om een notitie in je app te maken.

Ik doe dat iedere avond rond tien uur. Dat geeft me de gelegenheid om even stil te staan bij de dag en wat ik allemaal heb meegemaakt. Soms schrijf ik ook negatieve dingen op. Klinkt misschien raar, maar ook daar kan ik soms dankbaar voor zijn, omdat het me toch dingen leert.

DANKBAARHEIDSPOT

Twee jaar geleden deden we (ons gezin) een experiment, al was ik geloof ik de enige enthousiasteling, haha. Iedere avond moest een van ons op een briefje schrijven waar hij/zij dankbaar voor was en dat in een glazen pot stoppen.

Na een tijdje maakten we de pot open en lazen we de briefjes voor die erin zaten. Heel leuk om te lezen wat voor dingen er genoemd werden. Dat kon gaan van een uitstapje tot het eten van een lekker gerecht of van hulp die ze kregen tot een nieuw spel. Heel divers. Al bleek wel dat Bart en ik de ervaringen meer waardeerden dan de kids. 😉

TIP

Misschien ken je allebei deze tips al en vertel ik je niets nieuws. Grote kans namelijk dat jij daarvan op de hoogte bent. Zeker omdat we allebei veel bezig zijn met het lezen over persoonlijke ontwikkeling en het ermee bezig zijn.

WET VAN AANTREKKING

Ik heb een kleine bekentenis. Momenteel ben ik een stuk minder bezig en gefocust op de wet van aantrekking. Natuurlijk vind ik het nog altijd interessant, maar ik denk dat ik er ook te veel mee bezig ben geweest.

Als dingen niet lukten, voelde ik me slecht. Zie je wel, dacht ik dan, het lukt helemaal niet. Ik doe het fout. Het kan niet de bedoeling zijn dat je op die manier ermee bezig moet zijn. Ik deed het vooral omdat ik het leuk vond en ook omdat ik nieuwsgierig was naar de werking ervan.

TE VEEL HYPE

De laatste jaren hoor je iedereen erover praten. Het is echt een hype. En zoals dat met alle hypes gaat, mijn interesse verdwijnt en ik vind weer een nieuwe uitdaging. Als ik te veel met iets bezig ben, kan ik mijn aandacht er op een gegeven moment niet meer bijhouden.

Tenzij het echt iets is waar ik honderd procent achtersta en eerlijk gezegd doe ik dat niet met de wet van aantrekking. Tuurlijk geloof ik zeker dat hoe jij dingen benadert en waar jij je aandacht op vestigt positief effect heeft op de uitkomst ervan, maar als het werkelijk honderd procent zou werken dan zou niemand een probleem hebben of ellende kennen. En dat is helaas niet het geval.

CARPE DIEM

Met jouw motto “genieten van de kleine dingen” ben ik het volledig eens. Het is ook mijn motto: carpe diem. Pluk de dag. Als je iedere dag iets kunt zien wat goed ging of wat mooi was, dan ben je een tevreden mens.

Hoe beter je leert kijken naar de kleine details van je leven, hoe meer je het gaat waarderen. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd en dat heb ik ook echt aan den lijve ondervonden. Het kan zo eenvoudig zijn. Een zonsopkomst, de vogels die vrolijk fluiten, een kopje koffie in de tuin, een fijn gesprek met je man of kind. I love it!

FEELINGSKIT

Hoe tof dat jij jouw passie voor etherische oliën kunt combineren met persoonlijke ontwikkeling en dankbaarheid. Dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Mooi hoe dat werkt. Ik weet zeker dat jij er weer iets geweldigs van maakt.

PRUTSEN

Om dan nog maar eens met de woorden van Berthold Gunster te eindigen: pruts maar een eind weg. Als je alles wat meer gaat zien als een experiment, als een proef dan voelt het opeens een stuk lichter en leuker.

Mijn levensmotto voor dit jaar en het werkt echt. Prutsen, prutsen en nog meer prutsen. Succes!

Dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat je een heerlijke week hebt, maar met dit prachtige weer op komst moet dat zeker lukken. Tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.