jubileum blog bestaat 1 jaar

Wat is de tijd omgevlogen! Alweer het eerste jubileum van ‘Ontdekkingsreis door schrijversland’. Tijd voor een terugblik!

Mijn eerste jubileum!

8 november was het precies een jaar geleden dat ik mijn eerste blog online had gezet. Op dat moment was ik al een paar weken druk bezig met het inrichten van mijn website en het uitzoeken van alle technische dingen achter de schermen. Ik had mijn eerste blog geschreven waarin ik iedereen vertelde over mijn schrijversleven. Iets wat ik tot op dat moment voor bijna iedereen verborgen had gehouden. Toen alles klaar was, heb ik die eerste blog gepubliceerd en was mijn website officieel een feit.

8 november

Het is bizar, maar ik heb toen nooit echt bewust stilgestaan bij de echte datum – 8 november. Het viel mij eigenlijk pas op toen de dag van mijn eerste blogverjaardag eraan kwam. Die datum – 8 november – is voor mijn familie een bijzondere, omdat het de sterfdag is van mijn vader. Ik heb er dus niet bewust voor gekozen om mijn blog op die dag te lanceren, ik was er tenslotte als iets langer bezig, maar misschien heeft mijn onderbewuste er iets mee te maken. Als je bedenkt dat je onderbewustzijn 95% van de dag de beslissingen in je lichaam neemt, klinkt dat niet zo gek, toch? Hoe dan ook, is het een speciale datum.

1 jaar – een jubileum

Na zo’n eerste jaar is het leuk om even terug te kijken. Het eerste waar ik op terugkijk is de spanning van mijn eerste blog. Dat had met een aantal dingen te maken:
– Wat vindt iedereen ervan dat ik schrijf?
– Wat vindt iedereen van de manier waarop ik schrijf?
– Zal men wat ik schrijf wel interessant genoeg vinden?
En de laatste is vooral een technische iets:
– Kan ik wel een blog op een website maken?

De antwoorden op mijn eigen vragen

Vraag 1

De eerste vraag ‘Wat vindt iedereen ervan dat ik schrijf?’ vind ik al gelijk een leuke. Ik was doodsbenauwd om aan de wereld om mij heen te vertellen dat ik schrijf, want wat zou men er wel niet van vinden? Inmiddels kan ik mij die gedachte haast niet meer voorstellen. Ten eerste is er niks geks aan het feit dat ik schrijf. Iedereen heeft wel een hobby en dit is de mijne. De reacties van bekenden zijn alleen maar heel erg leuk en positief. Al moet ik zeggen dat de meeste inderdaad erg verrast waren.
Daarnaast maakt het natuurlijk ook helemaal niks uit wat iedereen ervan vindt, niet onaardig bedoeld, maar dat is gewoon zo. Dat begin ik ook steeds meer te zien.

Vraag 2

De tweede vraag ‘Wat vindt iedereen van de manier waarop ik schrijf?‘ blijft nog wel spannend soms. Het idee van een blog op een website is natuurlijk dat het gelezen wordt. Het is fijn als mensen het leuk vinden om te lezen. Als jij dit leest, ben ik in ieder geval op de goede weg.

Vraag 3

De derde vraag ‘Zal men wat ik schrijf wel interessant genoeg vinden?’ is ook belangrijk. Als mensen het niet interessant vinden wat je schrijft, dan komen ze niet meer terug. En het idee is natuurlijk dat ik zoveel mogelijk mensen mijn verhalen kan vertellen. Het leuke is dat ik steeds vaker reacties krijg op mijn blogs en ook op de briefwisseling die ik met Ellen heb. Ook daarmee gaat het goed.

Vraag 4

De vierde vraag ‘Kan ik wel een blog op een website maken?’ is een technische. Ik ben op zich best handig met computers, maar een website maken is echt totaal wat anders. Zolang het werkt, is het niet zo moeilijk. In april kreeg ik echter te maken met iemand die mijn website had gehackt en ik ben toen wel even bezig geweest om dat weer in orde te krijgen. Even heb ik gedacht het op te geven, maar gelukkig is alles weer hersteld en kan ik mij nu gewoon weer bezig houden met het vullen van de website met allerlei leuke verhalen en blogs.

Doel voor het tweede jaar

Na de eerste jubileum van de website, ben ik een soort drempel over gegaan. Ik had mijzelf een jaar gegeven om te kijken of ik het leuk zou vinden en of ik het vol zou houden. Op beide vragen kan ik een positief antwoord geven. Het is nog steeds erg leuk om te doen en het lukt mij nog steeds om elke week nieuwe content op de website te zetten.

Voor het nieuwe jaar wil ik proberen twee keer per week content te gaan plaatsen. Ook wil ik proberen meer bezoekers naar de website te gaan trekken. Ik lees allerlei verhalen over mensen die een zakcentje bij kunnen verdienen met hun blog en dat zou ik ook wel leuk vinden. Onder het kopje: als zij het kunnen, waarom ik dan niet. Een motto dat ik mijzelf de afgelopen tijd wel vaker hoor zeggen. Zei de vrouw die een half jaar geleden ook nog eens een YouTube-kanaal begonnen is, haha.

Op naar het volgende jubileum

Ik heb mijn website voor nog een jaar vastgelegd, dus voorlopig ga ik nog lekker door. Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig naar jou als lezer.
– Wat vind jij van mijn blog?
– Welke onderdelen van de website vind je het leukst om te lezen: de blogs, de korte verhalen, de recensies of de briefwisseling tussen Ellen en mij?
– Heb je nog ideeën voor de website die je graag zou zien?
– Zijn er nog onderwerpen waarover je graag zou willen lezen?

Laat het mij vooral weten! Alle tips en ideeën zijn van harte welkom.

Tot in een nieuwe blog!

Liefs, Sandy

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: van Pixabay

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

12 reacties

 1. gefeliciteerd ! wat slim om daar – ook voor jezelf – even stil bij te blijven staan. Door jou realiseer ik me, dat ik nog nooit een mijlpaal heb gevierd….

  1. Dank je wel! En jij dan ook nog met terug werkende kracht gefeliciteerd! 😉

 2. Gefeliciteerd! leuk om even stil bij te staan en wat aandacht te geven.

  1. Dank je wel! Zeker leuk om even bij stil te staan. 🙂

 3. Gefeliciteerd met je blog. Ik blog nog steeds en nu bezig aan het vlogen. Op naar komende jaren bloggen. Veel blog plezier

  1. Dank je wel! Het gaat helemaal goed komen met dat blogplezier! 🙂

 4. gefeliciteerd en op naar nog vele blog jaren 😀

  1. Dank je wel! En dat is zeker het plan 🙂

 5. Gefeliciteerd met je een jarige bestaan 🙂 Ik blog zelf nu 1,5 jaar en vond het ook heel spannend wat andere van mijn blog zouden gaan vinden. (Zeker omdat ik dyslexie heb en de schrijvers wereld in stapte met mijn blog over boeken) Ik hou enorm van het lezen van recensies dus dat vind ik een van je leukste onderdelen.

  1. Dank je wel! Het schrijven van recensies is erg leuk om te doen. Ik moet er nodig weer een paar plaatsen 😉

 6. Van harte gefeliciteer met je blogverjaardag en natuurlijk nog vele jaren van blogplezier gewenst.

  1. Dank je wel! Ik ben zeker van plan om nog vele jaren door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.