doelen 2020

Vorige week heb ik een overzicht gemaakt van het jaar 2019. In het begin van dat jaar had ik een heleboel ambitieuze doelen en tijdens het terugblik op die doelen, nam ik mij voor om voor komend jaar misschien iets minder van mijzelf te gaan vragen. Laten we eens gaan kijken of dat lukt of dat het gewoon bij mij past om lekker ambitieus te gaan doen…

1.Elke maand een boekrecensie plaatsen

Vorig jaar is dit niet helemaal gelukt, maar dit jaar wil ik er weer voor gaan. Ik vind het namelijk heerlijk om boeken te lezen en het is leuk om erover te schrijven. Dit jaar verwacht ik dat het gewoon gaat lukken.

2. Elke week twee blogposts plaatsen

Eentje daarvan is een brief van de briefwisseling samen met Ellen Kusters, die ik zeker van plan ben voort te gaan zetten. De tweede blogpost wil ik proberen op vrijdag te gaan plaatsen en die kan echt overal over gaan; als het maar met schrijven of lezen te maken heeft natuurlijk. Dus 104 blogposts in 2020.

3. Zes korte verhalen plaatsen

Afgelopen jaar wilde ik er elke maand eentje plaatsen en ik heb wel gemerkt dat dit misschien wel erg veel is naast alle andere onderwerpen die ik graag wil behandelen. Daarom heb ik nu voor de helft gekozen. Het is namelijk te leuk om het niet te doen en ik krijg er vaak ook leuke reacties op.

4. Een uitgever vinden voor één van mijn manuscripten

In mijn terugblik schreef ik al dat dit doel misschien niet zo handig is, omdat ik het niet totaal zelf in de hand heb en daarom had ik mij eigenlijk voorgenomen om het voor komend jaar niet te doen. Maar wat zal ik zeggen: de wil is te groot en de motivatie enorm. Ik kan het gewoon simpelweg niet laten. Dus bij deze: uitgever gezocht!

5. Mijn manuscript opsturen naar een uitgever

Dit doel hoort eigenlijk bij de vorige. Toch wilde ik hem los noemen, omdat het toch echt een doel op zich is. En zoals ik al zei; de vorige heb ik niet echt zelf in de hand en deze wel. Het doel is zelfs om het manuscript de eerste helft van het jaar al op te sturen. Daar kom ik in een blogpost nog een keertje op terug.

6. Mijn schrijfcursus afronden

Dit doel wilde ik eigenlijk vorig jaar al afstrepen, maar dit is niet gelukt. Zoals ik wel eens in een eerdere blogpost heb verteld, ben ik een uitsteller. Zolang ik weet dat er nog tijd is, is de druk minder groot. Dit jaar moet ik echter de schrijfcursus echt afgerond hebben, in oktober al, anders kijkt mijn docent het huiswerk niet meer na. Als dat geen stok achter de deur is, weet ik het niet meer. Ik heb voor mijzelf een planning gemaakt en als ik mij daar braaf aan houd, moet het helemaal goed gaan komen. En ook nog eens ruim op tijd. Alhoewel iets in mij zegt, dat het waarschijnlijk eerder ‘net op tijd’ gaat worden…

7. Maandelijks minimaal 1000 bezoekers naar mijn website trekken

Dit doel is wel erg ambitieus en ik weet niet of dit helemaal gaat lukken. Maar toch wil ik er wel echt voor gaan. Wil je mij daarbij helpen? Kom elke week even langs op mijn website en lees mijn avonturen mee. En zoals je boven elke blogpost kunt lezen: ‘delen is lief’. Voel je welkom om mijn verhalen met anderen te delen.

8. Het aantal volgers op mijn social media verhogen

Vorig jaar had ik bedacht dat ik de aantallen wilde verdubbelen. Zover wil ik dit jaar niet gaan. Ik heb gemerkt dat ik het ene social medium ook leuker vind dan het andere.

Facebook:
Begin januari: 212 volgers.
Doel eind december: 300 volgers.
Op zich niet zo’n grote verhoging, maar ik heb dan ook gemerkt dat het moeizamer gaat om op Facebook te groeien en ik vind 300 ook al een mooi aantal.

Twitter:
Begin januari: 59 volgers.
Doel eind december: 75 volgers.
Ik merk dat ik Twitter heel stiekem niet zo’n leuk medium vind. Daarom besteed ik ook veel te weinig tijd op Twitter. Nu wilde ik hem niet helemaal overslaan en toch een aantal te noemen, maar ik houd het bescheiden.

Instagram:
Begin januari: 460 volgers.
Doel eind december: 800 volgers.
Instagram vind ik een fijn medium. Ik vind het leuk om van leuke, mooie en inspirerende foto’s te genieten. Mijn doel dit jaar is dan ook om vooral hier te gaan groeien.

9. Meedoen aan een schrijfwedstrijd

Dit doel heb ik hetzelfde gehouden als vorig jaar. Het is heel leuk om hieraan mee te doen. Om uit je eigen comfortzone te komen en een verhaal te schrijven dat voldoet aan de eisen van de wedstrijd. Zo heb ik voor de komende tijd al een schrijfwedstrijd op het oog dat hieraan voldoet. Mocht het mij lukken om hiervoor een verhaal te schrijven, dan heb ik gelijk dit doel gehaald en heb ik een thriller-verhaal geschreven. Iets wat ik tot nu toe nog niet heb gedaan.

10. Meedoen met NaNoWriMo

Afgelopen jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan deze geweldige schrijfuitdaging. Dit jaar is het doel ook weer om hieraan mee te doen. En stiekem hoop ik dat het mij dit keer wel gaat lukken om die 50.000 woorden te schrijven.

11. Twintig boeken lezen voor de Hebban Reading Challenge

Elk jaar organiseert Hebban een Reading Challenge. Als je hieraan mee wilt doen, moet je aangeven hoeveel boeken je wilt gaan lezen in dat jaar. Het leek mij wel leuk om daar in 2020 aan mee te doen en dan voor mijzelf 20 boeken op de teller te gaan zetten. Klinkt wel leuk: 20 in 2020. Dit moet goed te doen zijn en dan heb ik ook gelijk boeken voor mijn recensies.

12. Meedoen met een leesclub

Elk jaar weer worden er overal en nergens diverse leesclubs georganiseerd. Dit jaar wil ik er aan eentje mee gaan doen. En misschien zelfs wel nog eentje.

13. Een nieuw logo bedenken voor mijn website

Dit idee had ik vorig jaar al, maar toen heb ik het niet verder uitgewerkt of er nog iets mee gedaan. Het plan is om daar dit jaar verandering in te gaan brengen.

14. Iets heel nieuws doen of bedenken

Het leek mij wel leuk om dit doel te kiezen. Ik wil graag iets heel nieuws doen komend jaar, waarvan ik nu nog niet weet wat. Ik weet het – het klinkt een beetje vaag. Wat ik daarmee bedoel is iets als de briefwisseling met Ellen. Begin 2019 kende ik Ellen nog niet eens en ik had dus ook nog niet kunnen bedenken dat ik zo’n fijne klik met haar zou hebben en dat we samen op schrijfavontuur zouden gaan. Zoiets lijkt mij voor komend jaar eigenlijk ook wel leuk.

15. Heel veel schrijfplezier hebben

Mijn laatste doel is dezelfde als vorig jaar en tevens de belangrijkste. Ik wil gewoon weer heel veel schrijfplezier hebben met wat ik ook allemaal ga doen. Dat is het belangrijkste en daar ga ik voor!

Zo! Dat is weer een heel lijstje! En wat vind je: heb ik rustiger aan gedaan met mijn doelen of zijn ze wel weer wat ambitieus?

En nu jullie! Welke doelen heb jij voor 2020?

doelen 2020

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto‘s

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.