Een drukke periode komt eraan

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertelt Ellen over haar schrijfplannen en dat het een drukke periode wordt.

Brief 64 – 10 november 2020

Hey Sandy,

Ik was super benieuwd naar jouw brief afgelopen week, omdat ik op Facebook natuurlijk al het een en ander voorbij had zien komen. Over al jouw ideeën en plannen wilde ik graag meer weten en gelukkig heb je me in jouw brief helemaal op de hoogte gebracht van al jouw plannen.

NANOWRIMO

In jouw brief schreef je dat je in de eerste helft van oktober een structuur voor jouw nieuwe verhaal hebt opgezet. Dat vind ik echt erg knap. Toen je me meer uitleg gaf over welke typen schrijvers er zijn, herkende ik jou inderdaad in de plantser (tussen planner en pantser in).

Jij bent op alle gebieden meer gestructureerd dan ik, haha. Daar is overigens helemaal niets mis mee. Ik kan je verklappen dat ik zelfs een cursus heb gekocht om beter te worden in plannen. En weet je? Ik kan het nog steeds niet… Ik kan best een planning maken, maar me eraan houden dat is weer een heel ander verhaal.
Ik ben dan ook een pantser tijdens het schrijven. Ik heb uiteraard een idee, maar de invulling komt helemaal vanuit flow. Dat werkt voor mij nu eenmaal het prettigst.

NEVELKINDEREN

Ik vind het te gek dat je ook een verhaal hebt geschreven voor de schrijfwedstrijd ‘Nevelkinderen’. Ik ben erg benieuwd of onze verhalen op de longlist komen. Nog even duimen draaien, want ik heb begrepen dat er nogal wat verhalen zijn ingestuurd. Spannend. Het zou inderdaad erg leuk zijn om weer samen in een verhalenbundel te komen. Flink duimen de komende tijd dus…

Meedoen aan schrijfwedstrijden vind ik sowieso heel leuk. De spanning of jouw verhaal goed genoeg is om door te gaan en natuurlijk of je in een verhalenbundel wordt gepubliceerd of wellicht de winst pakt. Bovendien is het een goede oefening om schrijfkilometers te maken en je schrijfkwaliteiten aan te scherpen. Ik leer er iedere keer van en ben dus ook altijd op zoek naar nieuwe wedstrijden.

JEZELF UITDAGEN OP HET GEBIED VAN ONLINE ZICHTBAARHEID

Super gaaf dat je ook de Weightloss Mastery training hebt gekocht van Kim Munnecom. Ja, het is inderdaad een erg enthousiaste en bevlogen dame die anderen goed kan inspireren. Ons dus ook! Toen ik podcast nummer 269 luisterde (doe dit één jaar lang iedere dag en je bent financieel vrij) voelde ik van alles kriebelen van binnen.

Natuurlijk besef ik me heel goed dat ik niet stinkend rijk word van iedere dag online een verhaal plaatsen, maar ik wil mezelf wel stretchen op het gebied van doorzettingsvermogen. Het is al best een prestatie om iedere week een blog te plaatsen, laat staan om iedere dag een verhaal te verzinnen.
Toch ben ik die uitdaging aangegaan en zie ik wel wat het me brengt. Het levert in ieder geval leuke verhalen op en stelt me iedere dag in de gelegenheid om bezig te zijn met hetgeen ik het liefst doe, nl. schrijven.

JOUW VERHAAL VAN DE MAAND

Wat een leuk idee om een verhaal van de maand te schrijven en om de lezer actief erin te betrekken. Dat vergroot waarschijnlijk de betrokkenheid des te meer (waar al die juffenskills al niet goed voor zijn, hè?). Toch kan het tegelijkertijd een risico zijn wanneer je lezers een andere kant op willen dan jij in gedachten had. Jou kennende los je dat heel slim op, haha.

Ik lees in ieder geval jouw verhaal iedere dag, dus je hebt al een trouwe volger! ?

NEVER CHOOSE THE EASY WAY

Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat we het onszelf niet gemakkelijk hebben gemaakt. Jij niet met je interactieve verhaal en ik niet omdat ik een nieuw account op Instagram ben begonnen.
Waarom weet ik niet, maar ik heb het gevoel dat het niet altijd beter is om voor de gemakkelijkste weg te kiezen.

Terwijl ik in podcasts regelmatig hoor dat je het jezelf juist niet te moeilijk moet maken, omdat het dan ook lastiger vol te houden is. Ik snap dat, maar deze weg leek mij de beste weg en als dat mijn gevoel is, moet ik dat volgen.

EEN JAAR VERDER

Ach, in het ergste geval wordt het een mislukking (alhoewel mislukkingen niet bestaan, eerder leerprocessen) en dan is dat erg jammer. Maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd en er mijn uiterste best voor gedaan om er iets moois van te maken. Het is een geweldig leerproces waaruit ik straks mooie inzichten haal en deze vervolgens kan gebruiken voor nieuwe plannen. Zo zie ik het.

We zullen over een jaar zien waar we dan staan. Ik ben heel benieuwd waar het ons gebracht heeft.

HERSCHRIJVEN MANUSCRIPT

De eigenwijze Ik doet dingen altijd op een net iets andere manier dan de rest. Dus ook het deelnemen aan NaNoWriMo 2020. Ik heb me niet officieel aangemeld, omdat ik geen nieuw verhaal schrijf. Herschrijven is echter ook een heel karwei en omdat ik dat uitstelde, dacht ik: laat ik dat nou maar doen in november. Met als uitloop december en dan heb ik voor 2021 mijn manuscript klaar. Dat is dus nu mijn doel.

In het nieuwe jaar wil ik dan actief op zoek gaan naar een geschikte uitgever en mezelf verdiepen in uitgeven in eigen beheer (niet bij Brave New Books). Dat het boek er komt, is een ding dat zeker is. Hoe? Dat laat ik nog even in het midden.

Ik wens jou ook heel veel succes en plezier met al jouw uitdagingen en plannen. We houden elkaar op de hoogte en zullen elkaar misschien soms moeten motiveren. Daarom is het zo fijn om dat met iemand te kunnen delen, vind je niet?

Ik spreek je snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.