Het hebben van een voorbeeld bij het schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen wat haar bezig houdt en over het hebben van een voorbeeld.

Brief 158 – 11 april 2023

Hey Sandy,

Hopelijk ben je weer goed opgeknapt. Ziek zijn is nooit fijn en zeker niet om opnieuw corona te hebben en daar weer zo beroerd van te zijn. Die korte break kwam dus eigenlijk goed uit!
Vandaag is het weer mijn beurt om te schrijven.

TELEURSTELLING VERWERKEN

Jij schreef vorige week al dat ons verhaal voor de zomerse feelgood verhalenwedstrijd helaas niet is geselecteerd om in de bundel te worden geplaatst. Net als jij was ik natuurlijk even teleurgesteld en baalde ik er flink van.

Wij hadden zelf een goed gevoel, omdat wij super enthousiast waren over ons verhaal. En daarom is het niet zo erg dat we niet gewonnen hebben. We mogen juist trots zijn op onszelf. Wie kan zeggen dat ie samen een heerlijk verhaal heeft geschreven en ook nog zoveel lol heeft gehad tijdens het schrijven?

PLANNEN MAKEN

Nu is het aan ons om te kijken wat we ermee gaan doen. Ik heb jou privé al een aantal ideeën gestuurd. Of ik het hier al ga delen? Mmm, moeilijke vraag. We hebben namelijk nog geen beslissing hierover genomen en ik wil niets zeggen of schrijven over dingen die nog niet zeker zijn.

Ik kan wel verklappen dat de lezers goed aan hun trekken zullen komen als de plannen die er liggen doorgaan. Het is de vraag hoe we een en ander gaan vormgeven. Een leuke nieuwe uitdaging dus. Ik kijk er in ieder geval naar uit om dit samen te doen. Jij ook? 😊

VOORBEELD

Wat gaaf dat jij een vriendin hebt die al daar is waar wij zo graag willen zijn. Bernice heeft onlangs haar tweede boek uitgegeven en volgens mij is het wederom een groot succes. Hoe cool is dat? Van heel dichtbij maak jij mee hoe het is om de droom te leven.

Ik kan me voorstellen dat je soms een tikkeltje jaloers bent. Dat bedoel ik niet vervelend. Het geeft aan dat jij het zelf ook héél graag wil en daar is niets mis mee. Je hebt het geluk dat je goed kunt kijken wat er allemaal op je afkomt. Een geweldig voorbeeld dus.

JOUW MANUSCRIPT

En wat spannend dat je intussen zo ver gevorderd bent met je manuscript dat je het bijna kunt opsturen naar uitgevers. Alvast dromen over het zou zijn om ook die boekpresentatie te mogen geven. Om leuke recensies te krijgen en blije gezichten te zien.

Het heeft even geduurd, maar nu is het toch echt bijna zover. Ik leef en duim met je mee. Als het straks “weg” is, begint het lange wachten. Geduld hebben is namelijk wel belangrijk bij zoiets. Maar dat de uitgever die jij op het oog hebt weer plek heeft voor nieuwe manuscripten is een heel goed teken. Daar moet je je aan vasthouden.

MIJN DERDE E-BOOK

Inmiddels is het dan bijna zover: mijn derde e-book wordt volgende week gelanceerd. Over precies een week dus. Spannend! En ook zo leuk. Ik ben echt heel enthousiast over dit verhaal. Natuurlijk ook over de andere twee, maar dit verhaal heeft een speciaal plekje in mijn hart.

Gisteren kreeg ik de cover te zien van mijn uitgever. Jammer genoeg mag ik ‘m nog niet delen. Ik kan wel verklappen dat het precies is geworden zoals ik in gedachten had. Heel, heel blij mee! 😊Ik kan dan ook niet wachten tot ik deze met de wereld mag delen, hihi.

SCHRIJFWEDSTRIJDEN

Was ik eerder een beetje schrijfwedstrijden moe, inmiddels heb ik het weer een beetje opgepakt. De afgelopen weken stuurde ik twee verhalen in en ik ben volop bezig met een derde. Soms heb ik dat. Dan vind ik iets een tijdje heel leuk en ben ik super enthousiast en dan zwakt het af en laat ik het liggen.

Momenteel zit ik in de eerste fase, haha. 😉 We zullen zien waar het schip strandt. Wordt het iets dan is dat fantastisch, wordt het niks dan is het ook helemaal goed. De urgentie is niet meer zo sterk aanwezig als een paar jaar geleden. Toen hing ik mijn eigenwaarde op aan de uitslag van zo’n wedstrijd. Niet zo slim, hè?

VERDER DROMEN

Net als jij blijf ik dromen over die ene bestseller. Over het moment dat mijn boek wordt opgepikt door de (sociale) media. Verhalen van anderen inspireren mij en geven me bovendien de kracht om door te gaan, om niet op te geven.

Hier laat ik het bij voor vandaag. Ik wens je een heel fijne week en kijk uit naar jouw brief die volgende week in mijn mailbox zit. Een heerlijke dag, want dan is mijn boeklancering bij HIP Publishing! Hiep hiep hoera!

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.