schrijftijd en andere plannen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel ik onder andere over schrijftijd in de vakantie.

Brief 44 – 28 april 2020

Hoi Ellen,

Ik heb jouw brief weer met veel plezier gelezen. En met een glimlach van herkenning soms. Nu is het weer mijn beurt.

Zin om te schrijven

Zoals jij in jouw brief al zei, is er in mijn hoofd weer meer ruimte voor andere dingen en is de zin om te schrijven weer terug. Ik vertelde jou de vorige keer dat ik mijn schrijftijd echt even heb ingepland. De eerste week ging dat goed, maar die week erna even niet. Dat was de laatste week voor de meivakantie en zo’n laatste week heb ik altijd echt last van die laatste loodjes waar iedereen het altijd over heeft. Aan het einde van een schoolperiode ben ik altijd een beetje op en meestal echt aan vakantie toe en ik kan je zeggen dat deze keer zeker geen uitzondering was. De afgelopen zes weken zijn behoorlijk zwaar geweest. Ik heb, nu het vakantie is, nog meer zin om te gaan schrijven.

Schrijftijd

Ik merk dat ik normaal in een vakantie altijd moeilijker tot schrijven kom, zeker overdag. De jongens zijn natuurlijk ook vrij en vragen de nodige aandacht van hun moeder, ik dus. Iets waar ik overigens echt van geniet en het is dus geen straf om die aandacht te geven. Maar het heeft wel invloed om de bekende me-time, voor mij schrijf-tijd. Toch denk ik dat de afgelopen weken mij misschien wel een voordeel hebben gegeven wat dat betreft. Doordat ik al die weken vanuit huis heb gewerkt, hebben de jongens ook geleerd dat mama niet altijd beschikbaar is. En raad eens; ze hebben het overleefd ? , haha.

De komende twee weken dat het vakantie is, kan ik dus ook echt wel even tijd om te schrijven inplannen. Normaal heb ik het gevoel dat ik er 24/7 voor ze moet zijn, maar nu besef ik dat ik er ook voor ze kan zijn, maar misschien wel even een uurtje kan schrijven bijvoorbeeld.  Ik ben alleen heel benieuwd of ik mij genoeg kan concentreren op een verhaal als ze om mij heen aan het spelen zijn. Een blog schrijven lukt wel, maar ik heb mijn twijfels over het herschrijven van mijn manuscript. Maar daar heb ik anders die avonduren voor.

Schrijftijd inplannen

Ik zal mijn Purpuz Planner de komende weken vooral inzetten voor schrijftijd. Toen ik jouw brief las, moest ik erg lachen om het stukje ‘een geweldige planning in elkaar flansen’. Dat lachen was, omdat ik mijzelf erg herken in het stukje wat je daarover schreef. Ik ben ook een kei in het maken van een planning, maar in de praktijk heb ik er af en toe net zoveel moeite mee als jij hebt, om mij aan die geweldige planning te houden. Zelfs als ik hem helemaal niet zo vol plan en het dus prima haalbaar moet zijn, merk ik ook dat ik vaak word opgeslokt door het dagelijkse leven.

Schrijfdoel van de vakantie: mijzelf tijd gunnen om aan mijn manuscript te werken. Ik ben benieuwd.

Lekker lezen

Wat ik deze vakantie nog meer van plan ben, is lekker te lezen. Begin dit jaar had ik mijzelf voorgenomen om 20 boeken te gaan lezen voor de Hebban Reading Challenge. Ik vond 20 boeken in 2020 wel mooi klinken. Vorig jaar heb ik niet zoveel gelezen als ik zou willen en dat vond ik erg jammer. Eén van mijn vele hobby’s is lezen. Daar kan ik echt van genieten! Dat is dan ook één van de redenen dat ik het schrijven ook zo leuk vind. Ik hoop dat anderen net zo van mijn boeken gaan genieten (als ze er eenmaal zijn) als dat ik van lezen kan genieten. Deze vakantie wil ik mijzelf ook echt tijd gunnen om te lezen.

Wat ben ik nu aan het lezen

Dat lekker lezen lukt tot nu toe prima. Ik heb van mijn lieve vriendin Bernice Berkleef haar nieuwste boek gekregen; een ontzettend leuke verrassing. Momenteel zit ‘ik’ op Java, middenin een geweldig avontuur waarvan ik heel nieuwsgierig ben hoe het afloopt. Ik denk dat ik daar binnen nu en een paar dagen wel achter ben ? . Op de foto bij deze brief kun je zien welk boek het is. Tot nu toe is het een echte aanrader.

Mijn nieuwe project

Jij vroeg aan het einde van je brief of ik misschien iets wilde vertellen over mijn nieuwste project. Het heeft inderdaad niks met schrijven te maken, maar het is wel weer wat creatiefs. Ik heb sinds een half jaar een nieuwe hobby en dat is “resin art” maken. Ik maak allerlei kleurrijke creaties met epoxy giethars en gebruik daarbij gekleurde inkt en soms glitters. Dat geeft samen echt de mooiste resultaten, al zeg ik het zelf. Toen mijn voorraad gemaakte dingen het huis begon over te nemen, bedacht ik mij dat ik wel eens kon gaan proberen wat te verkopen. Dat vond mijn man ook wel een goed idee, HAHA.

Op dit moment ben ik druk bezig mijn eigen Etsy Shop, “Sandy’s Color Creations”, te vullen. Ik wil hem vanaf 1 mei echt gaan openen. En dan is het afwachten! Ik vind het heel leuk wat ik maak, maar het is natuurlijk nog maar de vraag of mensen het willen kopen. Vandaar dus afwachten. Wel kan ik zeggen dat ik mijn eerste “color creation” al verkocht heb. Dus wie weet…

P.s. Op de foto bij deze brief zie je een sleutelhanger. Dat is één van mijn creaties. Zo heb je een beetje een beeld van wat ik maak.

Genoeg over mijn schrijftijd en andere plannen

Ik ben benieuwd waar jij nu mee bezig bent. In je vorige brief vertelde je al dat je bezig was met een nieuw verhaal voor weer een nieuwe schrijfwedstrijd. Ook ben ik nieuwsgierig of je al iets gehoord hebt van de vorige. Maar misschien is dat nog een beetje vroeg. Succes met het schrijven van je nieuwe verhaal!

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.