Wie schrijft die blijft

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over: wie schrijft, die blijft…

Brief 150 – 24 januari 2023

Hey Sandy,

Zoals altijd heb ik weer genoten van jouw brief. Ik ben gewoon erg benieuwd naar de dingen die jij doet en ook hoe jij ze aanpakt. Omdat we zoveel gemeen hebben maar toch ook verschillend zijn op sommige gebieden, kan ik echt leren van jouw manier. Dat is denk ik ook waarom ik zo van onze briefwisseling geniet. We hebben veel gemeen en doen dingen toch allebei weer net even anders.

MOOI LIJSTJE

Ik moest een beetje lachen toen ik jouw lijstje zag. Het deed me denken aan mijn lijstjes van andere jaren. Eerlijk gezegd heb ik ook nog stiekem wel wat dingen op een “soort van to-do lijstje” staan, maar ik zet het dit keer niet meer op papier, haha (toch een beetje vals spelen 😉)…

Dat je het wat minder groots hebt aangepakt, lijkt me heel verstandig. Andere jaren was jouw lijstje volgens mij ook een stuk langer. Er zijn te veel leuke dingen om te doen. En naast je werk en gezin is het dan wel zo verstandig om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Ik denk dat je nu een goede balans hebt gevonden.

CREATIEF ZIJN

Wat leuk dat jij ook de cursus van Marion Creemers hebt gekocht. Het is dan ook echt iets voor jou. Op Instagram zie ik heel mooie dingen voorbijkomen. Goed bezig! Zal ik je eens wat verklappen? Ik heb ‘m ooit gekocht, maar nooit gebruikt, hihi. Ik stelde het altijd uit en na een jaar was de cursus verdwenen… Eigen schuld, dikke bult.

Je kunt ook nog op haar accounts tutorials bekijken en meedoen. Dat hebben Yfke en ik in de coronaperiode regelmatig gedaan. Super leuk. Ook ik heb wel wat materialen, maar echt niet de beste. Ik vind het leuk om af en toe te doen. Het hoeft voor mij niet professioneel te zijn of zo. Meestal ben ik er ook gauw genoeg op uitgekeken, haha.

MEER SCHRIJVEN – WIE SCHRIJFT, DIE BLIJFT

Net als jij hoop ik dit jaar meer schrijfkilometers te maken. Ik heb zelfs al een paar wedstrijden op het oog waar ik aan mee wil doen. Het blijft ergens toch kriebelen. Bovendien merk ik dat ik een bepaald onderwerp of thema ook fijn vind. Dan heb ik kaders en kan ik binnen die kaders in alle vrijheid mijn creatieve brein aan het werk zetten.

Vorig jaar heb ik veel te weinig geschreven. Ik kan veel excuses bedenken en aanvoeren, maar feit is dat ik het niet kon opbrengen. Ik had er geen zin in. Voor het eerst in maanden voel ik die bekende schrijfkriebels weer. Heerlijk!

NO PRESSURE

Je noemde vorige week al even kort de cursus van Kim (die wij allebei nog niet hebben afgerond overigens 😊). Precies zo is het. We moeten onszelf geen druk opleggen. Als het voelt als een verplichting gaat de lol ervan af en dat zou vreselijk zonde zijn.

We doen het omdat we het leuk vinden en niet omdat het moet. Zoals je weet, is ‘moeten’ mijn triggerwoord. Zodra ik ook maar iets voel wat in de richting komt van een verplichting is het voor mij erg lastig om het vol te houden. Al zijn er uitzonderingen, haha (denk aan huishouden, koken, boodschappen doen en ga zo maar door 😉).

BOEKEN LEZEN

Liever lees ik op dit moment boeken over persoonlijke ontwikkeling dan dat ik bezig ben met de online cursus van Kim. Misschien pak ik het over een tijdje weer op, maar op dit moment heb ik die behoefte (nog) niet.

Naar grote onvrede van Bart trouwens, hihi. Hij vindt het iets minder grappig dat ik zo’n kostbare cursus heb aangeschaft en ‘m vervolgens niet afrond. Hij heeft een punt. Aan de andere kant, ik heb op het gebied van zelfliefde al best een ontwikkeling doorgemaakt. Eigenlijk wist ik dat ook wel, maar ik hoopte toch iets nieuws te leren. Herken je dat?

ONZE BRIEFWISSELING

Wat een eer dat jij dit jaar wil blijven genieten van onze briefwisseling. Voor mij geldt precies hetzelfde. Iedere week een geluksmomentje als de brief komt en ik lees over jouw (schrijf)avonturen. Fijn om dit samen te kunnen delen.

Ik hoop oprecht dat wij dit nog lang blijven doen. En uiteraard hoop ik ook dat we anderen met onze avonturen kunnen inspireren. Ik denk dat ieder mens zijn eigen dingen te leren heeft en hoe mooi zou het zijn als wij daar een klein aandeel in mogen hebben?

Zo, dat was het weer voor vandaag. Ik klim lekker in de pen om aan mijn verhalen te werken voor de schrijfwedstrijden. Ik wens jou een heel fijne, creatieve week en kijk uit naar jouw brief.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.