Ons zomerse feelgoodverhaal

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik hoe het met het schrijven van ons feelgoodverhaal is gegaan.

Brief 155 – 7 maart 2023

Hoi Ellen,

Ik heb jouw vorige brief weer met plezier gelezen, nu alweer twee weken geleden. Vorige week was er even geen brief in verband met de vakantie, maar deze week is het weer mijn beurt.

De schrijfwedstrijd

Wat was het leuk om samen met jou een verhaal te schrijven voor de schrijfwedstrijd! Eerlijk gezegd vond ik het van tevoren, toen jij jouw voorstel deed, ook wel een beetje spannend. Tot nu toe heb ik altijd in mijn eentje mijn verhalen geschreven en dan ben je zelf degene die alles bepaald. Samen schrijven is toch een heel ander verhaal – het kan heel goed gaan, maar ook totaal niet.

Wat “spanning” van tevoren

Het is natuurlijk even afwachten of je samen tot een goed idee kunt komen. Waar twee mensen schrijven, hebben ook twee mensen een eigen idee en mening. Dus vond ik het ook wel wat spannend. Geen idee natuurlijk of we op schrijfgebied wel bij elkaar zouden passen, als je snapt wat ik bedoel. Natuurlijk klikt het goed, anders hadden we nooit zo lang onze briefwisseling volgehouden, maar dat is toch anders.

Onze ideeën pasten perfect bij elkaar

Gelukkig was deze spanning helemaal voor niks. Jij kwam met een leuk idee en met een geslaagde start. Toen ik dat las, dacht ik al gelijk: daar kan ik wel wat mee. Wel was het nog een beetje spannend wat jij daar vervolgens weer van zou gaan vinden, want misschien had jij wel een heel ander verloop in je hoofd, maar ook dat ging gelijk goed. Onze ideeën matchen perfect, leek het wel.

De spanning eraf

Bij mij ging toen de spanning er wel af wat betreft het schrijven van het verhaal. Het was leuk om te ontdekken dat we elkaar, door onze geschreven stukjes, weer genoeg inspiratie gaven tot een vervolg. Het werd een combinatie van schrijven en lezen. Superleuk om steeds te kunnen lezen hoe jij verder ging met “mijn” stukjes. En waar we misschien even ‘vastliepen’, was een kleine brainstormsessie via de telefoon al genoeg om het verhaal weer een boost te geven waar we verder mee konden. We hebben zelfs een aantal keer tegen elkaar gezegd dat dit verhaal zich haast zichzelf schreef. Leuke ervaring!

Deadline voor het feelgoodverhaal

Het enige wat ik nog wel spannend vond, was of we de deadline wel gingen halen. Toen we net gestart waren, hadden we nog genoeg tijd. We schreven allebei een stukje en toen kon er zo weer een week overheen gaan. Ik had al snel door dat we het in dat tempo niet zouden gaan halen. Daarna ging het tempo iets omhoog, maar nog steeds niet genoeg.

Gelukkig blijken wij allebei heel goed te presteren onder de druk van een deadline. Alweer iets wat we gemeen bleken te hebben, haha. We raakten op dreef en hebben in de laatste anderhalve week volgens mij bijna de helft van het verhaal geschreven. Dat ging uiteindelijk heel soepel. Het voelde geen moment als ‘druk’. Het is ons gewoon gelukt!

Een heerlijk feelgoodverhaal om bij weg te dromen

Ik durf echt te zeggen dat we een heerlijk verhaal hebben geschreven en ik weet dat jij er ook zo over denkt. Tijdens het schrijven en ook tijdens het lezen zag ik het al helemaal voor mij. Hopelijk is de jury het met ons eens en worden we als schrijversduo uitgekozen als één van de vier winnaars. Dan is ons verhaal straks terug te lezen in de verhalenbundel. Hoe gaaf zou dat zijn? Aan ons enthousiasme ligt het in ieder geval niet 😉…

Nog even geduld

We moeten nog even geduld hebben, want de uitslag wordt pas op 19 maart bekend gemaakt. Of ál op 19 maart, het ligt maar net hoe je het bekijkt. Op zich is het best snel, maar als je ergens op moet wachten, duurt het altijd langer dan je wilt. En denk maar zo, wanneer jij mijn volgende brief krijgt, is de uitslag bekend. Hopelijk kan ik daarin luidkeels verkondigen dat we hebben gewonnen, hihi.

Tot zover mijn brief. Tot de volgende keer weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.