Goede ontwikkelingen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertelt Ellen over goede ontwikkelingen.

Brief 190 – 19 maart 2024

Hey Sandy,

Een genietmomentje van de dinsdag; jouw brief lezen. Zoals altijd weer volop inspiratie en leuke ontwikkelingen. Als je erover nadenkt, zijn onze levens continu in beweging. Er gebeurt steeds iets en zo hoort het ook, nietwaar?

Dezelfde gedachte

Grappig om te lezen dat jij over afmaken waar je aan begonnen bent, hetzelfde denkt als ik. Misschien is dat ook iets wat in onze samenleving heerst. In ieder geval iets wat we allebei in onze opvoeding hebben meegekregen. Er is overigens niets mis mee om af te maken waar je aan begonnen bent. Het wordt alleen vervelend wanneer je voelt dat het niet meer bij je past en je toch maar doorgaat. Dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt me.

Keuzes leiden tot actie

Jij schreef in je vorige brief dat het maken van keuzes leidt tot actie en inspiratie. Alsof door die actie dingen gaan stromen. Of misschien sta je jezelf toe dat je eraan toe mag geven ermee bezig te zijn. Alsof die knop in je hoofd is omgegaan. Geen idee hoe dat werkt. Maar grappig is het wel. Ik herken dat trouwens. Leuk om te ervaren. Je komt als het ware in een flow.

Manuscript

Over manuscripten gesproken. Je hebt het op Facebook al voorbij zien komen, maar bij mij zijn er recentelijk ook heel spannende en gave ontwikkelingen gaande wat betreft mijn herschreven manuscript. En dan bedoel ik natuurlijk de autobiografie die ik jaren geleden heb geschreven. In mijn vorige podcastaflevering heb ik hierover alle nieuwtjes gedeeld. Ik zal de link hier toevoegen.

Yes, mijn herschreven autobiografie komt bijna uit!

Zo gaaf dat het nu bijna zover is. Over een paar maanden komt het boek uit. Ze zeggen wel eens dat goed werk tijd nodig heeft ­čśë. Door allerlei omstandigheden heeft het even geduurd, maar nu gaat het er toch echt van komen. Ik ben super blij, trots en dankbaar. Het blijft bijzonder om je eigen boek in handen te hebben (of nou ja, bijna dan, h├Ę?).

Puzzelstukjes

Ik weet niet precies hoe dat werkt, maar op de een of andere manier lijken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Omdat ik momenteel bezig ben mezelf meer op de kaart te zetten als spreker ervaringsdeskundige burn-out is dit boek natuurlijk een geweldige aanvulling. Hoe gaaf dat dit nu ook gebeurt. Zo zie je maar, het universum heeft ingenieuze manieren om dingen bij elkaar te brengen.

Jouw nieuwe plannen

Ik denk eerlijk gezegd wel wat jij van plan bent, maar misschien zit ik er helemaal naast, haha. Het zou zomaar kunnen zijn dat je idee├źn hebt voor een vervolg op je kinderboek. Een deel 2. Misschien klopt dit gevoel niet en breng ik je nu juist op nog meer idee├źn, haha. Je kent me, ik ben zeker heel nieuwsgierig. Maar dat had je vast wel van me verwacht ­čśŐ.

Scentsy dingen

Het ziet er allemaal erg leuk en fijn uit en ik snap helemaal dat je er super blij van wordt. Ik zou je dan ook willen aanmoedigen om hier lekker mee door te gaan. Je wordt er zelf blij en ontspannen van en je kunt er anderen mee helpen. Een win-win situatie dus. Leuk om jouw enthousiasme te zien. Doe je goed.

Overeenkomsten en verschillen

In sommige opzichten lijken we heel erg op elkaar, terwijl op andere gebieden dat juist helemaal niet het geval is. Waar ik blij word van in de belangstelling staan, moet jij er niet aan denken. Normaal gesproken ben ik niet per se extravert of zo. Dat heb ik wel altijd gedacht. Misschien komt het door mijn burn-out, maar ik kan tegenwoordig echt bekaf raken van contact met grote groepen mensen. Ik laad er dus niet van op om onder veel mensen te zijn, terwijl ik altijd heb gedacht dat ik veel mensen om me heen nodig had. In dat opzicht ben ik best veranderd. Ik kan nu optimaal genieten van alleen zijn. Had je me jaren geleden niet moeten vertellen, dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen.

Goede ontwikkelingen

Afsluitend kan ik concluderen dat we allebei lekker bezig zijn. We hebben dingen gevonden waar we onze tijd mee vullen en waar we gelukkig en blij van worden. Dit wil overigens niet zeggen dat het in de toekomst niet kan veranderen. Hoe fijn dat we allebei weten dat het ook anders mág. We hoeven niet stug door te gaan met iets waarvan we weten (en voelen) dat het niet meer kloppend en passend is. Een mooie ontwikkeling. Ik zeg: laten we op deze weg voortborduren, dan komen we er wel.

Dit was het weer voor vandaag. Ik hoop dat je van deze brief hebt genoten en ik kijk nu al uit naar jouw antwoord.

Ik wens je een heel fijne week.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat ├ę├ęn of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

Bol AlgemeenBol Algemeen

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.