"Own Your Future!" challenge


Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer vertel
ik over de “Own Your Future!” challenge.

Brief 91 – 25 mei 2021

Hoi Ellen,

Ik heb vorige week weer genoten van jouw brief. Het is altijd weer erg leuk om te lezen waar jij mee bezig bent. Dit keer is het weer mijn beurt.

“Own Your Future!” challenge

In mijn vorige brief vertelde ik je dat ik mee ging doen aan de “Own Your Future!” challenge, een gratis evenement dat werd georganiseerd door Tony Robbins en Dean Graziosi. Jij hebt dit in jouw vakantie aan je voorbij laten gaan en dat snap ik wel – in je vakantie wil je je nergens aan vast pinnen. Ik moest stiekem wel een beetje lachen toen je in jouw brief vertelde dat je de documentaire van Tony Robbins erg inspirerend noemde, maar ook een beetje intimiderend. Ik snap wel wat je bedoelt. Het is inderdaad één brok energie en ik merk dat het aanstekelijk werkt als je er naar kijkt, maar waarschijnlijk zou ik gillend gek worden als ik met die man in één ruimte zou zitten, hihi.

Positieve energie

Die energie was wel de reden dat ik mee wilde doen aan de “Own Your Future” challenge. Ik heb 5 dagen lang genoten van alle positieve energie en niet alleen die van Tony Robbins. Dean Graziosi was degene die alles aan elkaar praatte en waar ik ook heel veel van geleerd heb. De challenge ging vooral over de “self-education industry”, iets wat ik van tevoren niet zozeer eruit gehaald had, maar desondanks toch erg interessant.

Niet verwacht, maar wel erg leerzaam

Zoals jij wel weet, heb ik in mijn hoofd bepaalde plannen, die vooral nog heel erg in de kinderschoenen staan en momenteel even op pauze gezet zijn wegens energiegebrek… Tijdens de challenge heb ik veel geleerd wat ik, samen met mijn “partner in crime” ?, straks goed kan gebruiken, wanneer we verder gaan met deze plannen. We kwamen afgelopen week tot de conclusie, toen we erover aan het napraten waren – zij heeft ook meegedaan – dat onze ideeën al heel goed zijn. Nu die uitvoering nog, haha.

Verschillende sprekers tijdens de “Own Your Future!” challenge

Ik vond het leuk om tijdens die 5 dagen, veel verschillende sprekers te zien. Iedereen vertelde zijn of haar verhaal en allemaal waren ze uniek. Het meest inspirerende vond ik dat iedereen ooit ergens mee begonnen is. Logisch natuurlijk, zie ik je denken, maar soms moet je daar echt even bij stil staan. Elke schrijver, waar wij misschien stiekem wel een beetje jaloers op zijn, is ooit ergens begonnen, zonder te weten of zijn of haar manuscript goed genoeg was om uitgegeven te worden. J.K. Rowling is daar altijd zo’n goed voorbeeld van.

Brendon Burchard

Ik weet niet of deze naam jou wat zegt, maar Brendon Burchard was één van deze sprekers en één van degenen die mij het meeste aansprak. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat hij ook de enige schrijver van het stel was, haha. Hij is nu één van de grotere Amerikaanse auteurs met meerdere bestsellers op zijn naam, maar hij vertelde over zijn start als schrijver. En ik kan je vertellen dat deze start erg moeizaam verliep. Ik houd altijd wel van die inspirerende verhalen.

Kleine update over mijn manuscript

Over schrijven gesproken… Ik ben nog steeds bezig met het herschrijven van mijn verhaal, dus daar heb ik nog niet zoveel interessants over te vertellen. Wel kan ik zeggen dat ik in contact ben met een illustrator, of eigenlijk illustratrice. Het is iemand die ik ken, die erg mooie tekeningen maakt, en ik heb haar benaderd of ze misschien geïnteresseerd zou zijn in het maken van de illustraties voor mijn boek. Ze gaat nu aan de slag met een proeftekening, waarbij ze een bepaalde scène uit het verhaal, gaat tekenen. Ik ben heel erg benieuwd!

Schrijfwedstrijd Lianne Reijntjes

Ben jij al begonnen aan de schrijfwedstrijd van Lianne Reijntjes? Ik moet je eerlijk gezegd bekennen, dat ik in ieder geval nog niet begonnen ben. Gelukkig heb ik nog (ruim) een maand en mogen het maar maximaal 3000 woorden zijn. Tot nu toe had ik dat nog even voor mij uitgeschoven. Voor de meivakantie zat mijn hoofd daar sowieso echt veel te vol voor. Nu is het dan toch tijd om over een goed verhaal na te gaan denken. Het voordeel is dat ik iemand ben die af en toe een deadline nodig heeft om een doel te bereiken en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken. Nu alleen die inspiratie nog. Hopelijk kan ik je in mijn volgende brief vertellen dat ik mijn verhaal klaar heb.

Ik wens jou veel succes met jouw verhalen! Niet alleen die voor Lianne Reijntjes, maar ook die voor Godijn Publishing, een flinke uitdaging. Maar zo leuk om te doen. Ik weet zeker dat het je gaat lukken om zo’n lang verhaal te schrijven voor ze.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.