Start a new chapter

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik over “start a new chapter” en eindig met een nieuwtje.

Brief 165 – 20 juni 2023

Hoi Ellen,

Vorige week was het eigenlijk mijn beurt om een brief te schrijven, maar ik was ziek. Flink balen, maar een brief schrijven zit er dan echt niet in. Deze week ben ik echter weer back in business…

Dankbaarheid

In jouw vorige brief reageerde je op het onderwerp dat ik de week ervoor had aangesneden: dankbaarheid. Ik vind het machtig mooi om over dit soort dingen na te denken en te schrijven. Ook leer ik er graag veel over. En dan heb ik het niet alleen over dankbaarheid, maar alles wat daar nog meer mee te maken heeft. In mijn vorige brief noemde ik het: leven in het hier en nu. Ik vroeg of jij hier ook mee bezig bent en hoe, en ik vond het ook heel leuk om daarover terug te kunnen lezen in jouw vorige brief naar mij.

Tips voor dankbaarheid – de app

Jij schreef over de app Gratitude. Het is mooi om te zien hoe jij die inzet voor jezelf. Doordat jij elke dag via Instagram mooie inspirerende quotes uit deze app deelt, wist ik natuurlijk al dat jij deze gebruikt. Zelf heb ik hem ook al een paar jaar op mijn telefoon staan. In het begin heb ik daar zelf ook wel eens wat in genoteerd, maar op de één of andere manier is dat toch niet de manier voor mij. Geen idee waarom niet, maar aangezien ik hem al een paar jaar digitaal laat verstoffen, zegt mij dat genoeg. De quotes vind ik wel heel mooi, maar die zie ik altijd al via jou, hihi.

Ik noteer wel vrijwel elke dag de dingen die jij in de app zet, maar dan ergens anders. Toevallig heb ik daar gisteren maar weer eens een ouderwets notitieboekje voor gepakt.

Dankbaarheidspot

Ik moest wel even grinniken toen ik las over jullie dankbaarheidspot. En niet omdat ik het idee gek vind, maar omdat wij zoiets hier in huis ook wel eens geprobeerd hebben. En net als bij jullie, was ik waarschijnlijk ook de enige enthousiasteling. Mijn man zit sowieso niet zo op dit soort dingen te wachten, maar laat mij lekker mijn gang gaan – als hij er maar niet teveel last van heeft, haha. En waarschijnlijk waren mijn jongens een beetje te klein, zeker de jongste. Bij ons is het ook ongeveer twee jaar geleden en toen was Dylan pas zes.

Hier had iedereen een blikje waar we elke avond een briefje in deden. Ik heb ze net stiekem even teruggelezen, want ik heb de blikjes nog. Het is erg leuk om te zien wat er op de briefjes staat. Aan het aantal zie ik trouwens dat we het welgeteld een hele maand hebben volgehouden 😉. Daarna ben in mijn eentje doorgegaan op een manier die bij mij past. De rest had daar geen behoefte aan – die deden het volgens mij vooral voor mij…

Wet van aantrekking

Jij schreef dat je momenteel een stuk minder bezig bent met of gefocust bent op de wet van aantrekking. Ik begrijp het wel dat jij zegt dat je niet honderd procent gelooft dat het echt werkt. Zelf heb ik daar ook moeite mee. Dat het bestaat geloof ik zeker, het is één van de vele universele wetten en ik geloof dat het net zo echt is als de wet van de zwaartekracht. Alleen geloof ik zelf niet genoeg in alle affirmaties en visualisaties die ik zeg en doe om de dingen die ik wil naar mij toe te trekken. Daar zit voor mij – denk ik – het probleem.

Ik kan prima elke dag 10 keer tegen mijzelf zeggen dat ik die bestseller ga schrijven en ik kan mijzelf op een podium voorstellen waar mij de Gouden Griffel prijs wordt uitgereikt, maar ik heb nog altijd een knagend stemmetje in mij dat heel zachtjes iets anders zegt zodra ik dit soort grotere dingen wil manifesteren.

Jij vertelde dat jij je slecht voelt, zodra het niet lukt om dingen te manifesteren. En dat is zeker niet de bedoeling. Het moet vooral leuk zijn om hiermee bezig te zijn. Ik merk zelf dat wanneer ik wat meer ga twijfelen het mij helpt om een podcast van Kim Munnecom te luisteren. Zij is zo bevlogen en vertelt zo inspirerend dat mijn twijfels dan altijd weer een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

Start a new chapter

Even iets heel anders… Op de foto bij deze brief zie je mijn nieuwste aanwinst van mijn Zox-collectie. Enige tijd geleden ontdekte ik deze armbandjes online. Ze worden gemaakt van gerecyclede waterflessen. Elk exemplaar is uniek en heeft een mooie boodschap. Het is een soort reminder om je pols en degene die ik heb, hebben allemaal een speciale betekenis voor mij. Vanaf mijn eerste armbandje was ik verkocht 😉… Dit nieuwe armbandje heeft als tekst: start a new chapter en aan de buitenkant zie je een hele rij met boeken.

Ik had deze als schrijver al langer op het oog en nu ik ervoor gekozen heb om vanaf komend schooljaar ietsje minder te gaan werken, zodat ik meer tijd heb om mij op mijn schrijfdroom te gaan storten, vond ik het tijd worden om hem te kopen. Sinds deze week zit hij om mijn pols op mijn vrije dagen, als reminder dat ik deze vrije tijd gebruik om lekker te gaan schrijven en bezig te zijn met mijn schrijfdroom.

Kleine stapjes

En die schrijfdroom is twee weken geleden weer een ienie mienie beetje dichterbij gekomen. Ik mocht met Bernice mee – als “plus one” – naar het zomerfeest van haar uitgeverij. Aangezien het feest van de overkoepelende uitgeverij was, waar die van haar onder valt, waren er nog meer uitgeverijen die daar ook onder vallen. Waaronder een uitgeverij voor kinderboeken!!! Via Bernice raakte ik aan de praat met de uitgever van die uitgeverij en ik mocht een boekenpitch houden. Resultaat: ik heb nu haar kaartje en ik mag mijn manuscript naar haar opsturen!!!

Misschien wordt het uiteindelijk nog steeds niks, maar het voelt weer als een klein stapje… Superleuk!

Ik houd je op de hoogte.

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.