Geniet van de kleine dingen

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief vertel ik meer over genieten van de kleine dingen in je leven.

Brief 163 – 30 mei 2023

Hoi Ellen,

En dan is het opeens alweer dinsdag… Ik had het even niet in de gaten door die extra vrije dag gisteren, maar het is toch echt alweer tijd voor post op dinsdag, haha…

Genieten van de kleine dingen

Ik wil het vandaag hebben over: genieten van de kleine dingen. Het leek mij een mooie aanvulling op jouw thema van vorige week: geniet van het proces. Sinds wij beiden – al een paar jaar inmiddels – druk bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, hebben wij al veel geleerd over dankbaarheid en de kracht daarvan. Om de wet van aantrekking goed voor je te laten werken en om dus dingen die je wenst te manifesteren, is het belangrijk dat je je energie hoog houdt. Dat je je bezig houdt met dingen die daarbij helpen, die positive vibes geven. En dankbaarheid staat bovenaan in de schaal van emoties, samen met vreugde, liefde en vrijheid.

Dankbaarheidsdagboek

Als je verschillende podcasts beluistert en diverse boeken leest rondom dit thema, dan leer je op een gegeven moment dat het goed is om een soort dankbaarheidsdagboek bij te houden. Het idee is dat je elke avond voor het slapengaan de dingen opschrijft waar je die dag dankbaar voor bent. Het helpt je om in die hoge energie te komen en jezelf een positief gevoel te geven voordat je gaat slapen. Dat kan alleen maar goed voor je zijn, toch?

Ik heb het idee van een dankbaarheidsdagboek de afgelopen jaren al op verschillende manieren ingezet. Soms echt zoals het hierboven staat en soms in de vorm van noteren in mijn telefoon in plaats van op papier. En dan vaak ook gedurende de dag wanneer ik iets meemaakte, zag of ontdekte wat ik wilde onthouden. Tegenwoordig sta ik tijdens de dag vaak even in mijn hoofd stil bij die leuke of mooie momentjes en ga ik vlak voor het slapengaan in mijn hoofd de dag langs om nogmaals stil te staan bij de dingen waar ik die dag dankbaar voor was. Ik merk dat ik dan vaak met een grote glimlach op mijn gezicht ga slapen.

Van dankbaar zijn naar genieten

Op het moment dat je dankbaar bent voor de kleine dingen, ga je daar ook gelijk veel meer van genieten. Het is een vicieuze cirkel. Zodra je dankbaar bent, ga je meer genieten en zodra je meer gaat genieten is er weer meer om dankbaar voor te zijn.

In het hier en nu leven

Genieten van de kleine dingen die je meemaakt gedurende de dag helpt je ook om meer in het hier en nu te leven. Iets wat ook heel goed is voor het manifesteren. Wij zijn als mensen geneigd om in het verleden te blijven hangen of te veel te piekeren over de toekomst – ik ook 😊… – maar dat is niet goed.

Denk maar eens na: als je blijft hangen in het verleden, hoe lang je dat ook doet, het verandert helemaal niks. Het verleden is namelijk al geweest en niemand kan daar iets aan veranderen. Piekeren over de toekomst helpt je ook niet. Gedachtes als “wat nou als…” zorgen er alleen maar voor dat je in negatieve emoties blijft hangen. Als je naar de schaal van emoties kijkt, waar dankbaarheid bovenaan staat, zie je dat emoties als angst en wanhoop juist onderaan genoemd worden. Het enige wat je kunt doen is zorgen dat je goed voorbereid bent op dingen, dat je de juiste voorwaarden schept, en dan is het daarna afwachten hoe iets gaat lopen.

Het klinkt zo makkelijk

Het klinkt allemaal zo makkelijk en ik schrijf het ook zo op, maar ik weet uit eigen ervaring dat het echt niet zo makkelijk is als het klinkt. Hé, piekeraartje hier! Maar soms is het goed om je weer even bewust te zijn van wat je doet. Op welke route jouw automatische piloot is ingesteld. Zet die piloot maar uit, zet je beide benen op de grond en probeer weer meer te leven in het hier en nu.

Feelingskit

Zoals je weet, ben ik ook veel bezig met etherische oliën. Momenteel is er een “Week of breakthrought” bezig, binnen het team waarbij ik zit. Elke dag staat er een olie centraal uit de Feelingskit en gisteren was dat voor mij de olie “Present Time”. Door middel van een fijne meditatie in samenwerking met deze olie stond ik ook toen even extra stil bij dit thema. Het is mooi hoe ik dit onderwerp op verschillende plekken tegenkom. Iets met de wet van aantrekking… 😉.

Ik ben heel benieuwd hoe dit bij jou gaat. Ben jij ook bezig met een vorm van een dankbaarheidsdagboek of juist niet? Misschien kun je mij nog inspireren met de manier waarop jij omgaat met dankbaarheid, want ik ben ervan overtuigd dat jij deze krachtige tool ook inzet op jouw manier. Ik lees er graag over in een volgende brief…

Tot snel weer!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Pixabay

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.