Zoals ik in mijn ‘welkom’ al vertelde, ben ik onder andere dol op het lezen van boeken. Op mijn website wil ik dan ook regelmatig recensies van boeken plaatsen; kinderboeken, maar ook boeken voor (jong)volwassenen. Deze eerste keer, ja voor alles moet een eerste keer zijn, heb ik gekozen voor Eiland – Mark Janssen . Lees verder voor de boekrecensie.

Samenvatting

Een vader, een dochter en hun hond lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, is dat dat eiland niet is wat het lijkt.

Eiland beschermt de drie tegen wind en kou, tegen golven en gevaar, en voert hen door een prachtige wereld.

Terwijl de seizoenen veranderen, ontdekken ze geluiden en geuren die ze niet kennen en kleuren die ze nog nooit hebben gezien.

Tot ze worden gered. En dan blijkt dat Eiland niet onopgemerkt is gebleven…

Een prachtig boek

Ik had dit boek al meerdere malen op internet voorbij zien komen en ik was dan ook erg nieuwsgierig geworden. Toen ik pas met mijn zoons naar de plaatselijke bibliotheek ging, zag ik hem liggen en heb ik mijn kans gegrepen. Mijn jongste zoon is helemaal dol op schildpadden en ik weet niet wie hem liever mee naar huis nam; hij of ik. Eenmaal thuis heb ik ‘Eiland’ gelijk gelezen. Of, nou ja, gelezen… Het is een boek zonder woorden.

Aan het einde van het boek gekomen, realiseerde ik mij hoe bijzonder het is dat Mark Janssen zo’n prachtig verhaal heeft verteld, zonder het dus daadwerkelijk te vertellen. De illustraties zijn zo beeldend, dat je het verhaal ingetrokken wordt en het avontuur met de hoofdpersonen meebeleefd. Elke pagina is een soort eigen hoofdstuk, een nieuw deel van dit speciale verhaal.

Boekrecensie - Eiland - Mark Janssen - recensie

Mijn favoriete illustratie

Het verhaal is hier in huis al meerdere keren gelezen. Zo gaat dat met een bijna-kleuter. Zelfs de tweede en derde keer ontdekte ik nog nieuwe elementen in de tekeningen. Dat maakt het keer-op-keer-lezen voor mama ook stukken leuker. Dit is duidelijk een boek dat het waard is om vaker gelezen te worden. En zijn lievelingsknuffels – schildpadden, hoe kan het ook anders – wilden graag met ‘Eiland’ op de foto.

Mark Janssen

Mark Janssen is een getalenteerde illustrator, doet dit al tientallen jaren en heeft al aan heel wat boeken meegewerkt. Een paar jaar geleden is hij begonnen met het maken van zijn eigen prentenboeken. En hopelijk blijft hij dit nog heel lang doen!

Vandaag moesten we het boek weer inleveren bij de bibliotheek, maar daar was mijn zoontje het helemaal niet mee eens. We hebben ‘Eiland’ maar weer mee teruggenomen en hij blijft gezellig nog een paar weekjes bij ons in huis. Ik ben benieuwd hoe vaak ik hem nog mag lezen…

Tot zover mijn eerste boekrecensie. Ik hoop dat je nieuwgierig geworden bent. Mocht je zelf het boek willen lezen, neem dan hier een kijkje: Eiland – Mark Janssen

Welk boek zou ik voor de volgende boekrecensie lezen? Laat het mij maar weten.

Je kunt op de website nog meer recensies vinden.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto’s: eigen foto’s

Boeken algemeen
Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Nou! dank!
    Ik ga er nog heel lang mee door! Beloofd.
    Groet, Mark Janssen

    1. Wat leuk om je reactie te lezen! En dat je de weg naar de boekrecensie op mijn nog bescheiden website hebt gevonden. Jij heel erg bedankt voor zo’n mooi boek! Goed te horen dat je er nog lang mee door zal gaan. Ik kijk al uit naar je volgende boek. Groet, Sandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.