Hernieuwde energie

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijft Ellen over haar hernieuwde energie.

Brief 212 – 22 oktober 2024

Hey Sandy,

Dank je wel voor je felicitaties. We hebben een heerlijke vakantie gehad op Corsica; wat een prachtig eiland. Even stilstaan bij alles wat je samen hebt meegemaakt. En dat is heel wat na vijfentwintig jaar huwelijk, hihi. 😊

Meer dan schrijven

Jij omschreef het vorige week al heel mooi in jouw brief toen je aanstipte dat onze brieven allang niet meer gaan over schrijven. De grote overeenkomst die we samen hebben. In de loop der jaren is gebleken dat we heel wat andere dingen met elkaar delen, maar ook dat we op veel vlakken verschillen. Ik denk dat dat juist maakt dat onze brieven zoveel diepgang hebben en dat we over heel veel dingen kunnen “praten”.

Wet van aantrekking

In mijn vorige brief beschreef ik het gevoel van leegte dat ik ervaarde na het uitkomen van mijn herschreven autobiografie. Precies wat jij schreef: je hebt er zolang naartoe gewerkt en als het dan eenmaal af is, voelt het alsof je in een gat valt. Je staat even stil en weet niet goed hoe verder. Ik schreef dat ik hoopte op reacties. Je hebt het vast wel eens op social media gezien: schrijvers die enthousiast recensies op hun pagina delen. Ik kon daar met veel bewondering (en eerlijk gezegd ook een tikkeltje jaloezie) naar kijken. Dat wilde ik ook!

Het toeval wil (of niet, hallo wet van aantrekking) dat ik vorige week een mooie recensie ontdekte op Facebook en Instagram. Ik heb deze natuurlijk gedeeld op mijn eigen pagina. Fijn om te lezen dat mijn verhaal helpend is geweest voor een ander. Dat was natuurlijk ook mijn bedoeling met mijn verhaal. Als dat op anderen dan zo overgekomen is, is dat geweldig. Nu is het één reactie, maar ik zou er het liefst heel veel willen, haha. En ergens voelt dat egoïstisch. Ik weet dat dat nergens op slaat, maar toch voelt het zo. Gek hè, hoe je eigen hoofd je zo kan saboteren? En misschien is het wel wat jij ook aanhaalde, misschien durven mensen niet te reageren omdat ze zelf door een moeilijke periode gaan en daar middenin zitten. Zou zomaar kunnen.

Het herschrijven van je manuscript

  Inmiddels is het dus al bijna een jaar geleden dat je feedback op je manuscript hebt ontvangen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je op dat moment dacht: dat doe ik wel “even”. Om er vervolgens achter te komen dat de tijd vliegt en dat er heel vaak andere dingen tussenkomen. Voor je het weet is er dan een jaar voorbij, kijk je terug en denk je: huh? Waar is de tijd gebleven? Je neemt je voor om er meteen mee aan de slag te gaan, om het snel af te maken en opnieuw in te sturen. Het is heel herkenbaar. Zelfs als je tijd in je agenda blokt om eraan te werken, kan het nog zomaar gebeuren dat er andere prioriteiten zijn. Dingen die voorrang hebben, omdat ze op dat moment belangrijker zijn.

Hoe dan?

Ik vraag me, net als jij, af hoe het kan dat iets wat je zo graag wil, toch op een laag pitje komt. Is het de angst dat het mislukt? Of juist de angst dat het wél lukt? Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee. Jij schreef dat je het misschien niet graag genoeg wilde, om het later te herstellen en te zeggen dat je overtuigd bent van de kracht van je verhaal. En die tweestrijd is zó herkenbaar. Ik denk dat ieder mens zich hierin herkent. Je wil iets echt graag, maar om jezelf te beschermen zwak je het gevoel misschien wat af. Om je voor die teleurstelling te behoeden. Maar wat als dat er nou juist voor zorgt dat het bij je wegblijft? Ik weet het niet. Het hele gedoe rondom Law of Attraction ben ik stiekem een beetje zat. Daar heb ik in andere brieven al vaker over verteld. Uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf doen. Er is geen magische toverstaf die ervoor zorgt dat dingen “zomaar” gebeuren.

Andere bezigheden

Ik word altijd heel enthousiast van jouw berichten op social media over Scentsy en ik snap heel goed dat je hier hebberig van word. Je enthousiasme werkt aanstekelijk. Waarschijnlijk werkt dat niet alleen bij mij zo, maar zullen al jouw volgers ditzelfde gevoel hebben. Tenminste, dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik heb nu van jou al een paar keer iets heel leuks mogen ontvangen. Bij mij ligt het nog allemaal “verstopt”, omdat ik het cadeau wil geven en de tijd nog niet daar is, als je begrijpt wat ik bedoel… 😉

Business opbouwen

Als iets je moeiteloos afgaat, omdat je het zo leuk vindt en omdat je er achter staat, kan het alleen maar goed zijn. Ik denk dat je hier iets moois te pakken hebt en ik hoop oprecht dat je er een leuke cent mee kunt verdienen. Hoe mooi zou het zijn om met iets waar je zelf heel blij van wordt geld kan verdienen? Dan voelt het toch geen moment als werk?

Ik denk wel dat zoiets moet groeien en dat het niet meteen in de cijfers zal lopen. En dat is natuurlijk wat we stiekem allemaal hopen. Dat het van de een op de andere dag een doorslaand succes is en dat we retesuccesvol worden. Of nou ja, dat hopen we allemaal is misschien een grote uitspraak, maar je snapt wat ik bedoel, nietwaar? 😊

Mijn idee

Ik ben momenteel een super interessant boek aan het lezen: De Grit factor van Angela Duckworth. Zo boeiend om te lezen hoe zij naar talent kijkt. Het zet me aan het denken over mijn eigen stappen en ontwikkeling. Lang was ik er namelijk van overtuigd dat je met talent een heel eind kunt komen. Ik snap dat het niet alleen om talent gaat en dat doorzettingsvermogen net zo, of misschien nog wel, belangrijk(er) is. Aangezien ik een beetje allergisch was geworden voor doorzettingsvermogen (door mijn eigen ervaringen) heb ik dat stukje weggestopt en wilde ik laten zien dat ik echt talent heb voor schrijven.

Nu heb ik weer ingezien dat veel uren erin stoppen en dus oefenen, oefenen, oefenen (in combinatie met talent) uiteindelijk zorgt voor succes. Het geeft me net dat zetje om mezelf weer meer bezig te gaan houden met datgene wat ik het leukste vind: creëren van nieuwe verhalen. Eerlijk gezegd was ik dat vergeten omdat ik zo op zoek was naar een manier om geld te verdienen.

Ik ga snel verder met fantaseren en creëren. Uiteraard ben ik benieuwd naar jouw brief. Ik wens je een heel fijne week en tot snel.

Liefs Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Ellen Kusters

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.