Purpuz Planner 2020 doelen halen

De scholen zijn weer begonnen en daarmee is ook mijn zomervakantie bijna afgelopen. Woensdag mag ik weer aan de slag.  Vandaag was dan ook het perfecte moment om mijn doelen weer op te pakken met mijn Purpuz Planner.

Waarom moet ik mijn doelen weer oppakken?

Als je mij inmiddels al een beetje hebt leren kennen, weet je dat ik leerkracht ben in het basisonderwijs. Op het moment dat de zomervakantie begint, start voor mij het enige moment van het jaar waarop ik echt even afstand kan nemen van mijn werk, van mijn klas, en van alles wat daarmee te maken heeft. Het moment dat ik echt even niks móet. Behalve genieten van mijn eigen jongens ?.

Dit alles betekent dat ik ook even vakantie neem van mijn Purpuz Planner. Het is niet zo dat ik niet stiekem aan mijn doel werk, maar ik doe waar ik zin in heb en verder eventjes niet. Het niks moeten is wel erg bevrijdend…

Purpuz Planner 2020 lege planning

Het oppakken van mijn doelen met mijn Purpuz Planner.

Het eerste wat ik vandaag gedaan heb, toen ik thuiskwam van het naar school brengen van mijn jongens, is mijn planner pakken. Met een kopje koffie erbij heb ik mijn doelen eens teruggelezen. Na 6 weken is dat stiekem ook wel leuk. Behalve dat ik tot de conclusie ben gekomen, dat ik niet helemaal op schema lig.

Mijn doelen liggen niet meer op schema. Wat nu?

Ik heb mijzelf een heerlijk doel gesteld voor 2020. Wat dat is, zeg ik liever niet. Het voelt dan een beetje alsof het, net als een wens, niet uitkomt ofzo, hihi. Volgens mijn eigen planning had ik al verder moeten zijn met mijn grote doel en dat is jammer.

Als ik eerlijk ben, komt dat door een kleiner doel wat ik ook voor mijzelf heb gesteld, namelijk; mijn schrijfcursus afronden. Ja, ja, daar is hij weer. Dit doel heb je al vaker langs horen komen. Ik zit nu op zo’n punt dat het echt de laatste loodjes zijn en ik kan je vertellen… die zijn ZWAAR! Waar ik ooit heel enthousiast begonnen ben met de cursus, zit ik inmiddels tegen die laatste lessen aan te hikken.

Gelukkig ben ik iemand die goed werkt met een deadline, want de deadline van de cursus begint te dringen. Dat is dan ook de reden dat ik in de zomer alweer een aantal lessen heb gedaan en het echte aftellen gelukkig begonnen is.

En dat grote doel dan?

Het uitstellen van het grote doel, heeft te maken met het uitstellen van het maken van de lessen voor die schrijfcursus. Ik vond dat als ik ging schrijven, het dan voor de cursus moest zijn. Dus schreef ik een tijdje maar niks. Heel stom! Ik weet het. Maar ik ga mijn grote doel echt weer oppakken als ik mijn cursus heb afgerond.

Hoe gaat de Purpuz Planner mij helpen met mijn doelen?

Vanmorgen heb ik mijn Purpuz Planner erbij gepakt. Voor mijzelf heb ik op een rijtje gezet wat ik de komende weken wil doen en bereiken. Als belangrijkste uitgangspunt heb ik mijn schrijfcursus genomen. En als ik volgens mij eigen planning werk, moet ik die over drie weken hebben afgerond. Hoe goed klinkt dat? Om nog preciezer te zijn: uiterlijk zondag 6 september lever ik mijn laatste les in. Zo!

En als ik mij echt helemaal aan mijn eigen planning houd, dan ben ik zelfs iets eerder klaar dan dat. Maar laat ik niet gaan overdrijven opeens.

Hoe was het om weer lekker te kunnen plannen?

Ik kan je vertellen dat het echt enorm fijn voelt om weer mijn “werk” in te plannen. Zelf ben ik namelijk zo’n type dat veel te veel wil. Dan kan ik regelmatig door het bomen het bos niet meer zien. Niet echt effectief dus! En door nu weer echt op te schrijven wat ik gedaan wil hebben deze week, en de taken ook daadwerkelijk in te plannen, geeft dit zoveel overzicht. Ik hoef mij alleen nog maar aan mijn eigen planning te houden. Het klinkt haast simpel…

Purpuz Planner 2020 voorkant

De tips van de Purpuz Planner

Nu ik mijn planner weer heb ingevuld, merk ik ook hoe leuk ik het vind om de kleine tips te lezen die er elke week in staan. Deze week bijvoorbeeld: evalueer je tijdbesteding kritisch, houd bij waar jij je deze week door laat afleiden. Een top tip! Zeker nu ik weer begin, is het slim om kritisch te kijken naar afleidingen, zodat ik er van leer (om maar alvast even in de juf-modus te komen).

Ik heb er vertrouwen in dat het mij gaat lukken om in ieder geval mijn kleinere doel binnen een maand te gaan halen. En daarna is het op naar mijn grote doel!

Even nieuwsgierig!

En hoe doe jij dat? Werk jij ook met een planner of heb jij een andere manier op je doelen te bereiken? Laat het mij hieronder maar weten! Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe ideeën!

Groetjes, Sandy

P.s. Heb je nu mijn blogpost gelezen, maar eerlijk gezegd geen idee wat de Purpuz Planner eigenlijk is? Lees dan mijn eerdere blogpost over de Purpuz Planner waarin ik alles uitleg over dit heerlijke hulpmiddel bij het behalen van je doelen.

Purpuz Planner 2020 aan de slag met plannen

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: eigen foto‘s

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.